Viktor Bonifejs (©Reuters)
Viktor Bonifejs (©Reuters)

Bingo investicionog fonda Sen Žiloaz, Bonifejs ide u Bajer za 10 puta više novca od uloženog

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 12:54

Nemci će platiti fiksnih 20.000.000 evra, a imaće Union i mogućnost da dodatno zaradi u premijama

Novac od prodaje Muse Dijabija Aston Vili samo što nije legao, a Bajer je već smislio kako će da ga utroši. Svi nemački mediji pišu da je Viktor Bonifejs iz belgijskog Uniona na lekarskim pregledima pred potpis sa klubom iz Leverkuzena.

Ako sve prođe kako treba, a nema razloga da tako ne bude, Bonifejs će biti istinski bingo “investicionog fonta” iz Sen Žiloaza. Naime, Union ga je pre samo godinu dana doveo iz norveškog Bodea i platio tričavih 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sada će zaraditi desetrostruko, mada se tu informacije malo razlikuju. Neko piše da koštati 17.000.000 evra , plus još nekoliko u premijama. Drugi pak ističu da je samo fiksni deo 20.000.000, a da sa bonusima ukupna cena može da ode na 27.500.000. Takvih je čak i više.

Sigurno je samo da 22-godišnji Bonifejs stiže, a imao je vala Bajer i prilike da se uveri u njegove kvalitete. Ne samo zato što je prošle sezone na 55 utakmica za Union postigao 22 gola i namestio još 12. Posebno inspirisan bio je protiv nemačkih klubova. U prvom meču sa Unionom u grupnoj fazi Lige Evrope namestio je gol za pobedu, onda u dvomeču sa istim rivalom u osmini finala još jedan, a dva je postigao, da bi pogodio i u četvrtfinalnom okršaju sa Bajerom, svojim novim klubom.

Potpisaće ugovor na pet godina i verovatno odmah uskočiti u startnu postavu, jer je Patrik Šik povređen i neće igrati do oktobra. Svakako može da igra i u formaciji sa dva napadača i kao klasična devetka.

Bajer neće imati problem da finansira ovaj transfer, jer se samo čeka ozvaničenje selidbe Muse Dijabija u Aston Vilu, a taj posao doneće Nemcima čak 55.000.000 evra.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Viktor BonifejsBajer LeverkuzenUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara