(© Star sport)
(© Star sport)

Bivši selektor Albanije nije oduševljen Saldanjom: Daje golove, ali u Srbiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 15:59

Centarfora Partizana povezuju i sa Torinom

Došla su dvojica, još dvojica su pred vratima, tačno je i da su dvojica otišla, ali od svih poslova – realizovanih ili onih koji će tek biti – u Partizanu najveću pažnju privlači status Mateusa Saldanje. Maltene da nema dana kako ime i prezime Brazilca ne osvane u stranim medijima u vidu spekulacija na kojoj bi destinaciji mogao da završi.

Najuproniji – i najdosadniji – su Turci koji u potrazi za senzacionalizmom često preteruju; pisalo se o interesovanju Sevilje; govorilo kako bi mogao možda u Rusiju... A onda je tokom srede osvanula informacija da se prvi strelac Mozzart Bet Superlige povezuje sa Torinom. Naravno, konkretne ponude nema, međutim, to ne sprečava italijanske novinare da se detaljnije raspitaju o mogućnostima špica crno-belih.

Izabrane vesti

U pomoć su pozvali Đanija de Bjazija. Po dva osnova. Iskusni stručnjak je čak u tri mandata bio na klupi Torina i zato je i dalje cenjen. Osim toga, poslednji posao mu je bio u ulozi selektora Azerbejdžana, države u kojoj je sezonu pre dolaska u Beograd proveo upravo Saldanja. Tada je kao pozajmljeni fudbaler japanskog Džef junajteda predvodio napad Nefčija, a onda eksplodirao u Humskoj.

Učinak Saldanje jeste impresivan za naše prilike, međutim, nije ipresionirao De Bjazija.

U pitanju je levonogi centarfor, sposoban da dejstvuje i kao drugi špic. Poseduje kdobre tehničke kvalitete. Fizički je dobar. U asistencijama, takođe. Postigao je dosta golova u Srbiji, ali valja uzeti sa rezervom. Pokazao je potencijal, s tim da bi ga trebalo proveriti u konkurentnijim prvenstvima“, smatra De Bjazi, inače bivši selektor Albanije i trener mnogih italijanskih timova.

Inače, Torino u ovom trenutku na raspolaganju od centarforova ima Duvana Zapatu, Antonija Sanabriju i Pjetra Pelegrija.



tagovi

TorinoĐani De BjaziĐani De BjasiMateus Saldanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara