Boaći, budi se!

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.08.19. | 18:00

Srpskom šampionu će u Danskoj biti potreban gol, nije isključeno i dva, za prolaz u narednu fazu takmičenja, tako da će očekivanja zvezdaške javnosti biti usmerena ka golgeteru iz Gane

Crvena zvezda nije uspela da nokautira Kopenhagen u sinoćnom okršaju na stadionu Rajko Mitić, pa će narednog utorka u Danskoj morati da pronađe način kojim će još jednom nadigrati danskog šampiona i što je još važnije osigurati evropsku jesen. Milan Pavkov je ponovo bio taj koji je u važnoj utakmici zatresao mrežu protivničkog tima, ali Vladan Milojević zbog povrede neće moći da računa na snažnog napadača iz Begeča u revanšu. Stručni štab će ponovo morati da pronađe tajnog aduta, koji će biti u stanju da slomi odbranu rivala.

Srpskom šampionu će u Danskoj biti potreban gol, nije isključeno i dva, za prolaz u narednu fazu takmičenja, tako da će očekivanja zvezdaške javnosti biti usmerena ka Ričmondu Boaćiju. Istinski sjaj golgetera iz Gane čeka se još od gostovanja u Kelnu i gola koji je obeležio Zvezdinu jesen u Ligi Evrope u sezoni 2017/2018. Tamnoputi napadač od povratka iz Kine nikako nije uspeo da uhvati željeni ritam. U mečevima sa Helsinkijem i Suduvom nagovestio da bi uskoro mogao da zaigra na potrebnom nivou, međutim, protiv Kopenhagena je napravio novi korak unazad.

Izabrane vesti

Kad bi svaki dan bio Kopenhagen

Njegov govor tela u drugom poluvremenu protiv Danaca nije bio nimalo dobar. Imao je problema sa koordinacijom, ali ono što je najvažnije, nije uspeo da iskoristi najbolju šansu domaćina u drugom poluvremenu, čime je sve pre toga mogao u potpunosti da izbriše. Perfektan pas koji je dobio od Marka Marina u 80. minutu morao je da pošalje iza leđa Gritebusta i osigura pobedu ekipi Vladana Milojevića. Nije uspeo, pa je ubrzo meč otišao u neželjenom pravcu za Crvenu zvezdu.

Ipak, Boaći neće imati bolji trenutak da se probudi i vrati na mesto jednog od miljenika Zvezdine publike od okršaja u Kopenhagenu. Odbrana danskog šampiona je protekle večeri pokazala da je ozbiljno porozna, konstantno se otvarao prostor između linija i crveno-beli su to mogli da iskoriste na znatno bolji način. Boaći možda ne ume kao Pavkov da "sedne u krilo" protivničkim defanzivcima, ali ima drugu vrstu kvaliteta. Napadač iz Gane zna da bude dragocen kada je taktičko nadmudrivanje sa protivnikom, pošto ume dobro da zatvara linije, ali i da otvara prostor u napadu. Ipak, sve to bez postignutog gola u Kopenhagenu neće previše značiti srpskom šampionu.

Bez Pavkova u Kopenhagenu

Crvenoj zvezdi je potreban onaj Boaći koji je poput mečeva sa Spartom iz Praga praktično iz svojih prvih šansi na meču tresao mrežu brotivnika. Slično je bilo i u pomenutom Kelnu, kada je na isteku pola časa igre odapeo strelu sa 20 metara udaljenosti i doneo Milojevićevom timu jedino slavlje na gostovanjima u grupnoj fazi Lige Evrope u toj sezoni, ali i ključno kada je u pitanju bio prolazak u 1/16 finala.

Crvena zvezda nije blistala na strani ovog leta, remizirala je sa Suduvom i izgubila od Helsinkija, ali bi sada mogla da pokaže da je ponovo u stanju da na teškim gostovanjima dođe do željenog rezultata i izbori plasman u narednu fazu takmičenja.

Kompanija MOZZART je ekskluzivni betting partner FK Crvena zvezda

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara