Kristijan VIjeri (©Reuters)
Kristijan VIjeri (©Reuters)

Bobo Vijeri: Kad bi Lukaku igrao za Bajern bio bi kao Leva, ali Leva ne bi bio efikasan da je u Interu

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 19:30

Debata na Apeninima o nekim od najboljih špiceva današnjice

Bivši reprezentativac Italije i dugogodišnji fudbaler milanskog Intera Kristijan Vijeri pokrenuo je debatu u podkastu "Bobo TV". Razgovarajući sa Antonijom Kasanom, Danijeleom Adanijem i Nikolom Ventolom naveo je da Robert Levandovski ne bi postigao golova koliko je Romelu Lukaku postigao u dresu Neroazura.

Izabrane vesti

"Kad bi Lukaku igrao za Bajern Minhen postigao bi isti broj golova kao Levandovski, ali Leva ne bi postigao toliko da je igrao za Inter", izjavio je Vijeri.

Nadovezao se Ventola, tvrdnjom da je Belgijanac bolji od Harija Kejna, dok je Kasano plasirao drugu priču, uveravajući da je Lautaro Martinez, kako on kaže, "pet puta bolji od Lukakua".

"Lautero je mešavina Karlosa Teveza i Serhija Aguera. Ne možete porediti Lukakua sa ova dva čudovišta", izjavio je Kasano.

Levandovski (©Reuters)Levandovski (©Reuters)

Robert Levandovski je u sezoni za nama bio najbolji strelac Bundeslige (33) i Lige šampiona (15), osvojio je sa minhenskim Bajernom tripletu i još jednom dokazao da je jedan od najboljih igrača današnjice. Prvi je favorit za The Best nagradu, koju FIFA svake godine dodeljuje najboljim pojedincima u svetu fudbala. Mnogi smatraju da je nepravda to što je Frans Fudbal odlučio da ne dodeli Zlatnu loptu za 2020, jer ju je Poljak definitivno zaslužio. Nije usporio ni ove sezone, 32-godišnji napadač je već postigao 13 golova u nemačkom šampionatu i još tri u Ligi šampiona.

Romelu Lukaku i Lautaro Martinez (©Reuters)Romelu Lukaku i Lautaro Martinez (©Reuters)

Romelu Lukaku je svakako jedan od najboljih evropskih napadača, ali se čini da Belgijanac, ipak, nije na nivou Levandovskog, kojeg mnogi smatraju najboljim napadačem na svetu. Prvu sezonu u dresu Intera obeležio je sa 23 pogotka u Seriji A, postigao je još sedam u Ligi Evrope i dva u Ligi šampiona, zaista je imao sjajnu debitantsku godinu u Milanu.

Nastavio je da rešeta, pa je u tekućoj sezoni već postigao devet pogodaka u šampionatu i četiri u elitnom takmičenju, iz kojeg su Neroazuri ispali. Pet godina je mlađi od poljskog reprezentativca, pa ima vremena da promeni mišljenje većeg dela javnosti, mada je za neke poput Vijerija i Ventole već sada na samom vrhu.

Antonio Kasano je odlučio da podrži Lautara Martineza, veruje da je El Toro bolji od belgijskog napadača, samim tim je stao na stranu Levandovskog u debati koju je pokrenuo Vijeri. Nema sumnje da je Argentinac od dolaska iz Rasinga izrastao u jednog od najboljih napadača na Apeninima i fudbalera kojeg pomno prate neki od najvećih evropskih klubova, ali 23-godišnji napadač bi tek trebalo da se dokazuje da bi se njegovo ime našlo u istoj rečenici sa Levom, pa i sa Lukakuom.

Oduševio je Martinez prošle sezone sa 14 golova u Seriji A i čak pet u Ligi šampiona, tekuću je počeo u nešto slabijem ritmu sa pet golova u šampionatu i svega jednim u elitnom evropskom takmičenju, a saldo na evrosceni neće moći ni da popravi.



tagovi

Lautaro MartinezRomelu LukakuRobert LevandovskiAntonio KasanoKristijan Vijeri

Obaveštavaj me

Inter
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara