(Foto: twitter.com/CDTOficial)
(Foto: twitter.com/CDTOficial)

Bolji tim izgubio, sudija nije dorastao derbiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.06.22. | 23:17

Derbi Kanara pripao domaćinu

Kanarska ostrva imaju na desetine fudbalskih klubova ali samo dva koja su bitna u istoriji španskog fudbala i igrala su prvoligaški fudbal. Tenerife i Las Palmas. Ukupno su u elitnom rangu španskog fudbala proveli 47 sezona: Las Palmas 34, Tenerife 13.

Šansa da se prvoligaški fudbal vrati na Kanare sledeće sezone postoji ali ne postoji šansa da oba kluba vidimo tamo. Jedan će morati da otpadne posle direktnog okršaja u polufinalu plej-ofa španske Segunde.

Izabrane vesti

Prvu rundu je večeras dobio Tenerife. U jednom od najbitnijih derbija u istoriji fudbala na Kanarima, Tenerife je savladao Las Plamas 1:0 u prvom meču polufinala baraža. Uz mnogo sreće... Bolji tim je izgubio i to je najveći razlog za optimizam Las Palmasa pred revanš na njegovom terenu.

Kanarinci su dominirali večeras ali je domaćin uz sreću ali i sudijsku pomoć došao do gola vrednog minimalnog trijumfa.

Arbitar Iglesijas Viljanueva je imao jako labav kriterijum suđenja koji su bolje iskoristili domaći fudbaleri. U nekoliko navrata im je progledao kroz prste, oprostio im crveni karton, a nije sankcionisao ni igranje rukom u začetku akcije koja je prethodila golu Hosea Leona u 36. minutu.Na kraju gosti nisu imali ni sreće, promašili su nekoliko dobrih stvari i imaju za čim da žale pred revanš na svom terenu.


tagovi

TenerifeLas Palmas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara