Bolnica u Kragujevcu pred TSC: Bez Zorića, Vidosavljevića, Viđija, Tomića...

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.12.23. | 11:12

Nagomilani kadrovski problemi ne remete optimizam u taboru Šumadinaca pred današnji okršaj sa TSC-om na Čika Dači

Gorak ukus nakon dva teška prvenstvena poraza u duelima sa Novim Pazarom i Čukaričkim fudbaleri Radničkog 1923 isprali su odličnim izdanjem i ubedljivim trijumfom nad nekadašnjim ljutim rivalom, ekipom Smedereva 1924, u utakmici osmine finala Kupa Srbije. Pobeda od pet golova razlike i plasman među osam najboljih timova u ovogodišnjem kupu vratili su optimizam u redove kragujevačkog superligaša pred sam smiraj jesenjeg dela šampionata.

Izabrane vesti

„Ova pobeda je u značajnoj meri popravila atmosferu u čitavom klubu nakon poraza u poslednje dve prvenstvene utakmice, gde nisam toliko nezadovoljan igrom, koliko rezultatom i činjenicom da je maltene svaki šut upućen u naš okvir gola završio u mreži. Sigurno da je plasman u četvrtfinale kupa posle više od dvadeset godina velika stvar za klub i ja i ovim putem čestitam mojim igračima na ostvarenom uspehu. Dobra stvar je što smo na pomenutoj utakmici uspeli i da odmorimo pojedine igrače, s obzirom na zaista žestok takmičarski ritam“, istakao je Dudić u svom osvrtu na uspešno okončanu epizodu u Kupu Srbije.

Sada je pred Kragujevčanima još jedan ozbiljan izazov u domaćem šampionatu - duel sa aktuelnim vicešampionom Srbije TSC-om, koji je u poslednje vreme značajno podigao formu. Iako prvobitno planiran za nedelju, ovaj meč je na insistiranje ekipe iz Bačke Topole, koju u četvrtak očekuje gostovanje grčkom Olimpijakosu u utakmici poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope, ipak pomeren za subotu, što je Crvenima dodatno skratilo vreme za oporavak i pripremu utakmice. I pored toga, Dudić je optimista i veruje da će njegova ekipa pružiti dostojan otpor renomiranom rivalu. 

„Očekuje nas jedan dobar i respektabilan protivnik, koji je poznat po tome da igra jako dobro u gostima. Radi se o jednoj kompaktnoj, radnoj i dobro selektiranoj i vođenoj ekipi, koja je pokazala da može bude konkuretna ne samo najboljim domaćim, već i evropskim timovima. Ono što sam primetio gledajući njihove utakmice, to je da imaju dva izuzetno kvalitetna krilna igrača, Ćirkovića i Jovanovića, uz Đakovca koji se sjajno ubacuje iz drugog plana i odlično napada taj prazan prostor iza zadnje linije. Za razliku od nas, ekipa TSC-a nije imala obaveza u kupu tokom sedmice, tako da će u predstojeću utakmicu ući nešto odmornija, ali se i pored toga nadam da ćemo pružiti dostojanstven otpor i doći do pozitivnog rezultata.“

Prethodna dva prvenstvena duela sa Novim Pazarom i Čukaričkim razotkrila su određene slabosti u igri kragujevačkog tima, ali ono što najviše zabrinjava Dudića to je reakcija njegove ekipe nakon primljenog gola.

„Mislim da smo izvukli pouke iz prethodna dva poraza i da te neke greške koje su nam se dešavale na tim utakmicama nećemo dozvoliti. Ključno je da ne gubimo glavu u situacijama kada primimo gol, kao što je to recimo bio slučaj na prethodnoj utakmici protiv Čukaričkog. Sa druge strane, iskreno se nadam da ćemo mi prvi postići gol, jer obično kada povedemo onda i drugačije privodimo utakmicu kraju.“ 

Bez obzira na sav respekt koji gaji prema predstojećem rivalu, Dudić naglašava da njegova ekipa nema nameru da odustane od ofanzivnog stila igre i da će i na ovoj utakmici ići na sva tri boda, mada bi ga, priznaje, zadovoljila i podela plena.

„Kada bih odustao od svoje filozofije igre, onda bih izgubio i svoj identitet, a i ekipa sve ono na osnovu čega je osvajala bodove u prethodnim utakmicama. Naravno da ćemo ići na pobedu protiv TSC-a, ali bi nas i osvojen bod protiv jedne tako kvalitetne ekipe, uz jednu dobru partiju, sigurno zadovoljio.“

Imaće strateg Crvenih dosta problema prilikom sastavljanja tima za današnju utakmicu, s obzirom da zbog povreda i kartona neće biti u mogućnosti da računa na nekolicinu veoma bitnih igrača.

„Imamo dosta kadrovskih problema pred ovu utakmicu. Luka Zorić je zbog preloma ruke na utakmici sa Novm Pazarom najverovatnije završio ovu polusezonu, što je veliki hendikip za nas, naročito ako se ima u vidu njegov značaj u defanzivnoj tranziciji. Nećemo moći da računamo ni na Vižđija koji je sakupio četiri žuta kartona, kao i na Tomića i Vidosavljevića koji su obnovili stare povrede. Još ranije su van stroja Miličić i Radovanović. Ipak, verujem da će svi oni igrači koji dobiju priliku na predstojećoj utakmici maksimalno odraditi svoje zadatke i da će opravdati ukazano poverenje“, uveren je Dudić.


MOZZART BET SUPERLIGA – 18. KOLO

Subota

13.00: (4.10) Radnički (3.50) TSC (1.90)

16.00: (1.08) Crvena zvezda (13.00) Mladost Lučani (20.00)

18.30: (2.40) Železničar (3.45) Spartak (2.70)

Nedelja

13.00: (2.65) Radnik (3.10) Voždovac (2.85)

15.00: (3.50) Javor (3.45) Čukarički (2.10)

17.00: (2.55) IMT (3.30) Novi Pazar (2.80)

Ponedeljak

16.00: (5,80) Radnički (3.80) Partizan (1.62)

18.30: (1.55) Vojvodina (4,10) Napredak (6.25)




tagovi

Feđa DudićLuka ZorićMilutin Vidosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara