Bolonjin sjajni skauting bacio skupu kocku, neka krene lov na Zirkzea

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 15:11

Talentovani Argentinac je treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Sjajan skauting radi Bolonja poslednjih godina, pokriva mnoga tržišta i jeftino dovodi neafirmisane igrače koje kasnije prodaje skupo. U poslednje tri godine je na izlaznim transferima zaradila oko 100.000.000 evra. Uglavnom zahvaljujući skautskim otkrićima poput Artura Teta, Arona Hikija, Takehira Tomijasua, Jerdija Shoutena...

Sada su Bolonjini lovci na talente podigli lestvicu na viši nivo i doveli treće najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Za 12.000.000 evra je od Velez Sarsfilda kupljen 19-godišnji napadač Santjago Kastro koji je potpisao ugovor do leta 2028. Želeli su ga Đenova i Brentford, ali je Bolonja bila uporna i konkretna i uspela da završi transfer.

Izabrane vesti

Kastrov dolazak u januaru se može protumačiti i kao priprema terena za prodaju Džošue Zirkzea na leto. Mladi Holanđanin je pre godinu i po dana došao iz Bajerna za 8.500.000 evra i eksplodirao u ovoj sezoni. Po mnogima je otkriće sezone u Seriji A. Privukao je pažnju velikih klubova poput Mančester Junajteda i Milana i neminovno je da će napustiti klub na kraju sezone.

Zirkze ima otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra koja važi samo za njegov bivši klub Bajern, ali on nije zagrejan da ga vrati. Svi ostali zainteresovani klubovi će morati da pregovaraju o ceni sa Bolonjom koja će tražiti 60.000.000 evra.

Čak i da ne dobije traženu cenu, Bolonja će višestruko zaraditi na prodaji Holanđanina, a Kastro je slična investicija od koje se očekuje da donese na terenu, a potom i u klupskoj kasi. Argentinac ima veliki potencijal da krene Zirkzeovim stopama. Za prvi tim Velesa je debitovao za 16 godina, ubrzo zaigrao i u Kopa Libertadores, a u prošloj sezoni je imao velike zasluge za opstanak u ligi i bio najbolji strelac u kupu. Karakterišu ga dobar skok, igra leđima, fizičke predispozicije i osećaj u kaznenom prostoru.

Za početak će biti alternativa Zirkzeu u špicu i zauzeti mesto Sidnija van Hojdonka koji se seli u Seltik ili Norič. A od leta bi trebalo da zauzme mesto startera. Nije isključeno da još jedan napadač dođe ove zime, a najinteresantniji je Jens Odgor iz AZ Alkmara.

Inače su Argentinci kroz istoriju dobro prolazili u dresu Bolonje. Počevši od Hulija Kruza, preko Rodriga Palasija do Nikolasa Domingeza koji je poput Kastra došao iz Velesa. 


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Santjago Kastro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara