Renato Sančes (Foto: Reuters)
Renato Sančes (Foto: Reuters)

Bomba Vukova za kraj: Portugalska kolonija na Molinou uskoro jača za Renata Sančesa

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 07:02

Bivši igrač Benfike i Bajerna na pragu Vulverhemptona

Tih je bio Vulverhempton ovog leta, sve do par dana pred zatvaranje pijace. Najpre je dogovorena pozajmica napadača Lajpciga Hvang Hi Čana, a kako stoje stvari na pragu kluba je i portugalski reprezentativac Renato Sančes. Svojevremeno jedan od najbolji mladi igrač sveta bi na Molino trebalo da se preseli na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

Pre šest godina najavljivan je kao nova velika stvar iz Benfikine fudbalske fabrike. Jako mlad je dobio šansu u prvom timu i zasenio skaute nekih od najvećih svetskih klubova. Bajern je rešio da preduhitri konkurenciju, pa ga je preselio u svoje redove za 35.000.000 evra leta 2016. godine. Malo je reći da se nije snašao u Minhenu. Posle jedne sezone poslat je na kaljenje u Svonsi, ali imao je epizodu za zaborav u Velsu i Premijer ligi. Činilo se da neće uspeti da se vrati na pravi put, sputvale su ga i povrede, a onda se javio maestralni Luis Kampos i platio 20.000.000 evra nemačkom velikanu za njegove usluge. Sančes je postao deo ambicioznog projekta u Lilu. Stari lisac Kampos nije pogrešio.

Izabrane vesti

Eksplodirao je Portugalac pod palicom Kristofa Gatjea na Pjer Moroa stadionu i podsetio sve zašto je 2016. godine dobio nagradu "Zlatni dečko" za najboljeg mladog igrača na planeti. Postao je prvi Portugalac kojem je pripalo pomenuto odličje. Bio je jedan od najboljih igrača Doga u istorijskom osvajanju titule minule sezone. Povezivao se sa Liverpulom, koji ga je video kao zamenu za Žoržinja Vajnalduma, Juventusom, Barselonom... Doživeo je povredu, pa je očekivano interesovanje oslabilo, a tu je svoju priliku ugledao Vulverhempton.

Nije tajna da je želja 24-godišnjeg veziste da se ponovo okuša u Premijer ligi. U dresu Labudova je ostavio mlak utisak, ali je rešen da to promeni. Po svemu sudeći dobiće priliku u ekipi Bruna Laža. Bolju sredinu nije mogao da izabere, jer se u svlačionici Vukova priča njegov maternji jezik. Ukoliko rukovodioci Vulvsa u poslednjih 24 časa pijace završe potrebnu papirologiju, Sančes će se pridružiti portugalskoj koloniji koju na Molinou čine Ruben Neves, Žoao Mutinjo, Pedro Neto, Danijel Podense, Fransisko Trinkao, Fabio Silva, Nelson Semedo, Žoze Sa, Bruno Žordao i njegov imenjak i trener ekipe Laž. U akciji bi mogli da ga gledamo tek početkom oktobra, kako će se od povrede kolena oporavljati do kraja septembra. Vulvsi sa tim nisu imali problem. Sačekaće na potencijalno veliko pojačanje do oktobra.

Nije uprava kluba uspela da podrži novog trenera velikim investicijama. Zbog finansijskih poteškoća izazvanim pandemijom virusa korona nije bila ni u poziciji da troši. Žoze Sa je stigao kao zamena za Ruija Patrisija na golu, otkupljeno je par igrača koji predstavljaju zalog za budućnost (Jerson Moskera i Bendeguz Bola), a pozajmljen je i Korejanac Hvang od nemačkog Lajpciga. Podsetimo da je bio na radaru klub još dok je nastupao za Salcburg.



tagovi

Renato Sančesletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara