Ilustracija (©FK Borac)
Ilustracija (©FK Borac)

Borac i Široki nastavljaju trku sa Sarajevom

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 11:22

Poslednja dva meča 7. kola prvenstva BiH igraju se u nedelju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle jučerašnjih pobeda Veleža i Sarajeva, situacija na tabeli je malo jasnija. Bar kada je reč o gornjem delu, jer se sada izdvojilo nekoliko ekipa koje konkurišu za lidersku poziciju. S obzirom da će 7. kolo biti kompletirano večeras, dodatno će biti jasnija situacija jer Borac i Široki Brijeg imaju priliku da dišu za vrat vodećem Sarajevu.

Izabrane vesti

BORAC - POSUŠJE (19:45)

Posle onog bolnog poraza na Grbavici na ovosezonskoj premijeri, Borac je proigrao znatno bolje. Vezali su tri pobede i došli na četvrtu poziciju sa dve utakmice manje. Istina, sve tri pobede upisali su na domaćem terenu, ali da je forma u usponu to se ne može osporiti. Pride, Banjalučani su postigli čak 13 golova u te tri domaće utakmice, a primili samo tri. Priliku za popravljanje bodovnog salda ali i za nastavak efikasne serije imaju opet pred svojim navijačima. Ukoliko savladaju rivala približiće se vodećem Sarajevu na svega jedan bod uz utakmicu manje.

Dovoljan motiv da se od starta krene po pobedu.

"Ekipa Posušja je, nakon pobede u Mostaru, sigurno podigla svoj nivo sampouzdanja. Pokazali su protiv Zrinjskog da imaju kvalitet i da mogu veoma dobro da odigraju na gostujućem terenu. Mi smo ih dobro analizirali, uočili smo njihove prednosti, ali i mane tako da smo spremni za utakmicu. Neće biti lako, ali naši ciljevi su jasni. Moramo svi do jednog, da budemo maksimalno skoncentrisani od prvog do poslednjeg minuta", istakao je trener Borca Vinko Marinović u najavi ovog duela.

Iako je u početku delovalo da će Posušje voditi veliku borbu za opstanak, ipak su u taboru tima iz Hercegovine rešeni da opstanak obezbede mnogo ranije. Nije to ona ista ekipa od prošle sezone koja se mučila sa rezultatima, a najbolji pokazatelj je pobeda na gostovanju kod Zrinjskog u prošlom kolu. Delovalo je Posušje kao ekipa koja zna šta želi i na kraju je došla do svog cilja. Imaju devet bodova i bar za sada su pobegli od donjeg dela tabele.

19.45: (1,42) Borac (4,20) Posušje (7,25)

Da znaju biti opasni na gostovanju pokazali su upravo u pomenutom meču sa prvakom, pa će i večeras znati iskoristiti sve ono što rival dozvoli.

"Nakon fenomenalne partije u Mostaru, gde smo obradovali grad i sve one kojima je ovaj klub u srcu, pred nama je novi težak ispit u Banjaluci. U Banja Luku putujemo dosta oslabljeni i kartonirani, ali nećemo se predati. Idemo igrati kao u Mostaru, puni smo pozitivnije energije i ne želimo na ovome stati", kazao je Branko Karačić trener Posušja.

ŠIROKI BRIJEG - ZVIJEZDA (19:45)

Široki Brijeg je odlično otvorio sezonu, te nakon četiri odigrana kola ima 10 bodova. Trenutno su na trećem mestu, ali dosadašnje igre pokazale su da tim sa Pecare može konkurisati za sam vrh. Budući da je Sarajevo pobedilo sinoć, Široki je tako ostao na tri boda minusa u odnosu na lidera, pa će večerašnji susret biti prilika za povratak na čelo tabele. Uloga favorita bi se trebala opravdati pošto u goste stiže fenjeraš Zvijezda. Tim koji konstantno dovodi igrače i pojačava se ali evidentno je da nešto fali. Dosadašnje igre pokazale su da će Zvijezda voditi grčevitu borbu za opstanak, a bodove spasa će ipak morati tražiti negde drugo, a teško kod raspoloženog Širokog.

BIH 1 - 7. KOLO

Petak

Sloga - Tuzla Siti 2:1 (1:1)

/Batar 35, Vidić 72 - Hadžić 42/

Željezničar - GOŠK Gabela 2:3 (1:0)

/Mekić 33, Haračić 90+1 - Skorup 60, Hasukić 74, Nižić 90+7/

Subota

Igman - Velež 2:4 (2:2)

/Ramić 9, Besagić 31 - Vehabović 20, Suljić 29, Haskić 53, Gulijašvili 90+4/

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (0:0)

/Renan Oliveira 90pen/

Nedelja

19.45: (1,42) Borac (4,20) Posušje (7,25)

19.45: (1,35) Široki Brijeg (4,50) Zvijezda (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaPosušjeŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara