Navijači Malmea i Jurgordena (©Reuters)
Navijači Malmea i Jurgordena (©Reuters)

Praznično finale Kupa: Prvomajski voz ima prioritet, a 8.000 Jurgordenovih pristalica stiže u Malme

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 11:55

Nebesko-plavi veliki favoriti za osvajanje trofeja

Jedna od najboljih stvari kod Alsvenskana je obično izjednačenost, neizvesnost i borba. Prošle godine je bitka za zlato u Švedskoj rešena u poslednjem kolu, gde je Malme srećno stigao do još jedne krune, 26. Okolnosti su sada drugačije, jer nebesko-plavi nastavljaju žetvu pehara i nadaju se osvajanju Kupa, pošto na svojoj Eledi ove srede u finalu dočekuju Jurgorden (14.00).

Malme je u prethodnom periodu nesumnjivo potvrdio dominaciju u švedskom fudbalu, pokazujući snagu. Sezonu u prvenstvu Švedske je počeo sa maksimalnih 18 osvojenih poena iz šest kola, uz skoro besprekornu gol-razliku 18:1. Danas se Malmeu pruža prilika da podigne prvi trofej u aktuelnoj sezoni, pošto se sukobljava sa Jurgordenom, kojeg je nedavno savladao sa 1:0 uStokholmu. Prošlog vikenda, Malme je porazio AIK sa čak 5:0, a činilo se da je sastav iz Solne još dobro prošao.

Izabrane vesti

S druge strane, od Jurgordena se očekivalo da će da bude jedan od onih koji imaju potencijal da poremete planove Malmea u Alsvenskanu. Smatralo se da Gvozdena peć ima snagu da izazove nebesko-plave za titulu, ali posle šest kola se stiče utisak da od toga nema ništa. Jurgorden u prvenstvu već zaostaje osam poena za Malmeom.

14.00: (1,68) Malme (3,50) Jurgorden (5,00)

Jurgorden je imao problema u poslednje vreme, sa dva poraza u tri poslednja meča. Poslednji put je trijumfovao tesno sa 1:0 kod kuće protiv GAIS-a, a prethodno je poražen od AIK-a sa 2:0, odnosno upravo od Malmea sa 1:0. Na tom susretu crveni karton je dobio Tokmak Nguen, bivša zvezda Ferencvaroša i neostvarena želja Partizana, koji je udario Kanađanina Dereka Kornelijusa - nekadašnjeg asa Javora i aktuelnu metu Ajaksa i Fajenorda - i dobio je tri meča suspenzije, pa ga neće biti u finalu.

Inače, širi prostor u švedskim medijima od borbe na terenu dobili su navijači. Kada Jurgorden dolazi u Malme, to nije bilo koji meč. Obično gostujući tim ima pravo na deset odsto ulaznica, što je oko 2.000, ali pošto je u pitanju finale Kupa, mesta u areni moraju da se podele između timova podjednako.

Oko 8.000 Jurgordenovih pristalica stiže na jugozapad zemlje i za policiju će to da bude ogroman izazov. Problem dodatno pravi praznik 1. maj.

"Kada smo komunicirali sa Jurgordenom, rekli smo da moraju da imaju u vidu da na pojedinim lokacijama mogu biti prvomajski vozovi koje mogu biti prinuđeni da stoje i čekaju. Navijačima je dozvoljeno da se slobodno kreću, ali moraju da imaju na umu da to može značiti da im je potrebno više vremena da dođu do stadiona. Ako se njihov voz sretne sa prvomajskim vozom, prvomajski voz ima prioritet. Onda moraju da čekaju, što znači da možda zakasne na meč", stoji u saopštenju policije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP ŠVEDSKE - FINALE (MALME)

Sreda

14.00: (1,68) Malme (3,50) Jurgorden (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MalmeJurgorden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara