©Starsport
©Starsport

Borba spuštenih gardova bez nagrade: Nula u poslednjoj proveri Čuke i Pančevaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 21:16

Rivali mirnih mreža završili poslednji izazov pred prvenstvene borbe (0:0)

Posle generalki Novog Pazara i Kolubare, kao i Radničkog iz Niša i Mladosti iz Lučana, još dva superligaša, Železničar i Čukarički, odigrala su poslednju proveru pred prvenstvene izazove mirnih mreža (0:0).

Oba tima su bila raspoložena za igru, pa su već na startu viđene šanse na obe strane. Prve dve je imao Čukarički, u četvrtom minutu posle sjajne akcije koju je započeo Miladinović, Ivanović je prosledio loptu do Tomovića, čiji je udarac sa 17 metara odbranio Živković. Potom, posle ubacivanja iz kornera Ivanović je zahvatio volej, ali je sa 12 metara šutirao preko gola Železničara. Odgovor već u šestom minutu režirao je bivši igrač Čukaričkog Đorđević koji je iskoristio prostor i sa 30 metara oprobao udarac, ali nije uspeo da iznenadi Filipovića.

Izabrane vesti

Posle niza pretnji potom se dugo se čeklo na novu priliku, a imali su je domaći u 28. minutu. Đorđević je oduzeo loptu Ivanoviću, prosledio je do Grgića koji proigrao Pavlova, čiji je udarac sa 18 metara zaustavio Filipović.

Samo minut kasnije Čukarički je imao izglednu priliku, posle odličnog prodora Rogana, Adžić je odlično utrčao i šutirao sa osam metara, ali pravo u Živkovića.

Usledile su pretnje Đorđevića i Petrovića, ali bez promene rezultata te su rivali otišli na odmor mirnih mreža.

Borba spuštenih gardova nastavljena je i u drugom poluvremenu, ali takođe bez promene ishoda. Odličnu priliku imao je Železničar u 72. minutu, izigrana je odbrana belo-crnih, ali je šut Trifunovića odbranio Belić. Odmah potom, posle ubacivanja iz kornera, usamljen je ostao kapiten Jovanović, koji je glavom sa deset metara šutirao pored gola Čukaričkog. U 82. minutu Brđani su bili blizu gola, Stanković je šutirao sa 20 metara, njegov prezimenjak na golu domaćih je kratko odbio, na loptu je natrčao Ze Mario, koji je bio neprecizan.

Pet minuta kasnije Ze Mario je ponovo imao sjajnu priliku, na dodavanje Nikčevića našao se neometan na rubu peterca, ali je loše zahvatio loptu i propustio poslednju šansu da publiku nagradi golom.

Železničar – Čukarički 0:0

Stadion: „Mladost“ u Pančevu.

Gledalaca: 700.

Sudija: Dejan Petrović.

Žuti karton: Markišić (Železničar).

ŽELEZNIČAR: Živković (od 56. Stanković), Lakićević (od 70. Obradović), Konatar (od 77. Hajdin), M. Jovanović (od 86. Balaž), V. Stanković, A. Kovačević (od 56. Pantelić), Petrović (od 86. Lainović), Đorđević (od 77. Markišić), Pavlov (od 77. Šušnjar), Grgić (od 70. Trifunović), Romanić (od 86. S. Jovanović).

ČUKARIČKI: Filipović (od 46. Belić), Rogan, Mirosavić, Drezgić (od 77. Kovačević), Ćalasan (od 70. Subotić), Kovač (od 46. Anlivi), Miladinović (od 63. Stanković), Tomović (od 63. Vidosavljević), Ivanović (od 63. Endijae), Adžić (od 77. Nikčević), Spasojević (od 46. Ze Mario).


tagovi

FK ŽelezničarŽelezničar PančevoČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara