Džejdon Sančo, © AFP
Džejdon Sančo, © AFP

Borusija poslala ultimatum Mančesteru: Ako želite Sanča rok je 10. avgust

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.07.20. | 10:26

Cena se zna

U svakoj varijanti biće to dobitak za Borusiju. Bilo na igrčakom ili ekonomskom planu. Ako niko ne ispuni zahteve i plati 120.000.000 evra ostaće joj Džejdon Sančo i za narednu sezonu, a ukoliko se javi kupac spreman da istrese pomenutu sumu novca na Vestfalenu će se lakše živeti u doba finansijske krize.

Zato su na prvi pogled čelnici Milionera mirni. Samo na prvi pogled, jer niko ne može do kraja da predvidi kretanja na tržištu, kao i da li će se mladom Englezu ponovo javiti bubice u glavi, kao s početka minule sezone. Tek, poslovično precizni Nemci ništa ne prepuštaju slučaju, prema informacijama Bilda saopštili su Mančester junajtedu – a Crveni đavoli se mesecima pominju kao naredna destinacija 20-godišnjeg fudbalera – da je poslednji rok do kog mogu da kupe Sanča 10. avgust.

Izabrane vesti

Iako je transfer pijaca ove godine, usled pandemije virusa korona, produžena do 5. oktobra, u Dortmundu žele da na isteku trećine narednog meseca imaju preciznu situaciju. Razlog: 10. avgusta počinju pripreme, a trener Lusijen Favr hoće da zna da li od prvog dana računa na jednog od najznačajnijih igrača ekipe ili će novcem od eventualne prodaje klub tražiti zamenu.

Sam Sančo se prema saznanjima Bilda premišlja. Vraća mu se na Ostrvo, odakle je pre tri godine stigao (iz Mančester Sitija za 8.000.000 evra), mada nije do kraja siguran da je Old Traford odgovarajuće mesto za njegov dalji razvoj. Pritom, čeka razvoj situacije u finišu sezone, da vidi hoće li Junajted izboriti plasman u Ligu šampiona. Sa Borusijom svakako ima ulaznicu za elitno takmičenje.

Dortmundova pozicija je komotna: ili će zadržati igrača sposobnog da napravi razliku i konačno napadne Bajern ili će imati na raspolaganju dovoljno novca za angažman no vog fudbalera.


tagovi

BorusijaDžejdon Sančo

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara