Haland (© Reuters)
Haland (© Reuters)

Borusija se nada preokretu: Ne moramo da prodamo Halanda narednog leta, niti Mino Rajola misli samo na novac

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 14:18

Poruka Hansa Joakima Vackea

Ima nade za Borusiju iz Dortmunda. Mada se činilo izvesnim da će Erling Haland napustiti Vestfalen narednog leta, rukovodstvo Milionera poručuje kako postoji šansa da norveškog rereprezentativca zadrži i posle juna 2022.

Prema prvobitnom planu, za dva prelazna roka aktivira se klauzula po kojoj sjajni napadač može da promeni sredinu po fiksnoj ceni od 75.000.000 evra, što je novac koji bi bez problema mogli da plate neki od najpoznatijih svetskih klubova.

Izabrane vesti

Borusija priželjkuje da u međuvremenu ili poveća vrednost otkupa ili postigne sa Halandom dogovor o nastavku saradnje, iako to u ovom trenutku deluje kao nemoguća misija. Posebno ako se zna da ga silno želi Real Madrid, poslednjih meseci u trku se uključio Liverpul, a ne bi bilo iznenađenje da im planove poremeti Pari Sen Žermen.

Neki „stručnjaci“ kažu da moramo da prodajemo zato što smo na berzi (kako bi klub isplatio dividende akcionarima, op. au), da je to razlog zbog kojeg će Haland otići narednog leta. Sve je to sr.... Odluku o tome hoćemo li i koga prodati donosi isključivo Upravni odbor. A još nismo odlučili šta da radimo, da li će Erling ostati ili otići narednog leta. Videćemo“, mističan je Hans Joakim Vacke.

Izvršni direktor Borusije nije precizirao kako to misli da zadrži najboljeg fudbalera ekipe. Preostaje mu samo da računa na njegovu dobru volju, da će izabrati Vestfalen.

Haland je već sad zrela osoba, sposobna da sama odlučuje. U svakom slučaju, u jednom trenutku karijere igraće za najbolji klub sveta, iako je već sad deo jednog od najboljih klubova sveta. Naravno da znam da je Real Madrid jedan od udvarača“.

Ne i jedini, ali...

Lopta je sad u Erlingovom dvorištu. U dobrim sam odnosima sa njegovim agentom Minom Rajolom, a nije korektno da pretpostavimo kako agent misli samo na novac. Mino sigurno razmišlja i šta je najbolje za njegovog klijenta. Erling je taj koji drži ključeve, a ja kao izvršni direktor nisam ni optimista, ni pesimista po ovom pitanju“, vrti glavom Vacke.

 


tagovi

Erling HalandBorusijaBorusija DortmundHans Joakim Vacke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara