Boško Janković savetuje Orlove: Budite tim! Ranije smo imali dobre pojedince, ali nikad ništa nismo napravili

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.06.18. | 15:00

„Pobede dolaze iz dobre atmosfere. Može atmosfera da bude kakva god, ali ako rezultata nema - džaba vam je sve. Zato je bitno pobediti Kostariku“

Zvezdin trijumfalni pohod na četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije sa tribina dvorane Aleksandar Nikolić ispratili su i oni koji su za crveno-beli dres (ili kapicu) ostavili srce i dušu u jednom delu karijere. Kraj aut-linije viđeni su bivši Zvezdini košarkaši Vladimir Štimac, Zlatko Bolić, Tadija Dragićević, vaterpolista Nikola Rađen, ali i fudbaler Boško Janković.

Momka koji je najveći deo karijere proveo u Italiji bio je raspoložen za razgovor sa srpskim novinarima, pa smo ga pitali za lična zapažanja o učešću Srbije na Svetskom prvenstvu, ali i detaljima koji bi mogli da budu presudni.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - 2,15

Za početak, govorili smo o grupi u kojoj su još Kostarika, Švajcarska i Brazil.
„Teška je grupa, verovatno će im biti jako teško. Igrati protiv Švajcarske koja je pokazala da je vrlo nezgodan protivnik, Kostarike koja je imala drugu najbolju odbranu u kvalifikacijama i Brazila, o kojem nema potrebe da pričam“, ističe Janković i ukazuje na bitne detalje:
„Treba da budemo svesni i ponosni što smo otišli na Svetsko prvenstvo i sve što bismo uradili preko toga biće samo plus. Ne treba da imamo nikakvu presiju. Da momcima olakšamo da igraju fudbal najbolje što znaju“.

Nekadašnji bombarder Crvene zvezde osvrnuo se i na protekle prijateljske utakmice uoči samog Mundijala - poraz od Čilea (0:1) i trijumf nad Bolivijom (5:1) u Gracu.
„Prijateljske utakmice dobro posluže da se uigra tim. Ne gledam kao strašan rezultat to što smo dobili Boliviju ubedljivo. Jeste dobro za samopouzdanje, ali ne treba da ponese igrače, da pomisle da smo već pobedili Kostariku. Svetsko prvenstvo je potpuno nešto drugo. Očekujem teške utakmice i momci moraju da daju i preko svojih mogućnosti ukoliko žele da urade nešto više“.

Nije želeo da izdvaja pojedince, niti da govori ko bi mogao da bude džoker Srbije u grupnoj fazi.
„Treba da budemo jaki kao tim, da pokažemo da smo pravi jer godinama smo imali strašne pojedince, ali kao tim nikada ništa nismo napravili. Sada mora da se okrene to i da se ne priča o momcima koji vrede silne milione, niti da se oni stavljaju u prvi plan. Već ekipa. To je moj moto - kako treba da gledamo celu situaciju“.

Utakmicu sa Kostarikom apostrofirao je kao najbitniju na turniru za Srbiju.
„Uvek je prva utakmica najvažnija. Za mene je to meč na koji treba obratiti posebno pažnju. Možda njihovo ime zvuči kao da je tim potcenjen, ali radi se o veoma kvalitetnom sastavu i treba biti oprezan“.

Otkako su se okupili prvi put Orlovi potenciraju na tome kako je atmosfera u timu odlična. Janković baš taj element vidi kao ključan na predstojećem turniru.
„Pobede dolaze iz dobre atmosfere. Može atmosfera da bude kakva god, ali ako rezultata nema - džaba vam je sve. Zato je bitno pobediti Kostariku“.

Na kraju Boška Jankovića smo, kao nekog sa velikim igračkim iskustvom u Italiji, pitali za mišljenje o Sergeju Milinković Saviću i njegovim fudbalskim kvalitetima?
„Dečko je pokazao veliki kvalitet. Ali, cela javnost i on moraju da se izoluju iz ece priče. Upašće samo u veće probleme ako bude razmišljao o klubovima i tom transferu. To dete treba pustiti da igra fudbal, jer to jako dobro zna. Gde će otići i za koliko - sada nije bitno. On će imati veliku karijeru jer je zaista dobar fudbaler“.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: Star Sport


tagovi

Boško Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara