Prvi špic Brage Abel Ruiz (©Reuters)
Prvi špic Brage Abel Ruiz (©Reuters)

Braga stiže u Beograd s ćorcima, u Zvezdi briga zbog Pavkova

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 09:26

Rival Crvene zvezde u Ligi Evrope vezao i drugi meč bez golova

U četvrtak od 18.45 na stadionu Rajko Mitić biće odigran duel prvog kola grupne faze Lige Evrope između Crvene zvezde i Brage, rivala koji u različitom raspoloženju dočekuju taj megdan.

Crveno-beli su u subotu uveče u slavljeničkoj atmosferi povodom proslave 58. rođendana svog stadiona dominirali i savladali novosadski Proleter 3:0, dok su gosti u predstojećem meču vezali i drugi remi bez golova u prvenstvu Portugalije.

Izabrane vesti

Nisu uspeli fudbaleri Brage da slome otpor Pasoš Fereire, ali ni da stvore veliki broj prilika.

ČETVRTAK, 18.45: (2.30) CRVENA ZVEZDA (3.35) BRAGA (3.10)

Probao je Karlos Karvaljal da odmori neke od standardnih prvotimaca, međum, već na startu drugog poluvremena morao je da posegne za izmenama. Uveo je prvo desnog beka Fabijana Silvu umesto novajlije Jana Kouta i vezistu Galena umesto debitanta Čikinja. Videvši da i to ne menja situaciju na terenu, pola sata pre kraja trener Brage u igru je poslao i prvog špica, novopečenog reprezentativca Španije, Abela Ruiza, međutim, uzalud.

Rezultat se nije promenio do kraja meča, pa je posle Vitorije Gimaraeš kod kuće, Braga odigrala 0:0 i sa Pasoš Fereirom u gostima.

"U najavi utakmice rekao sam da će to biti jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu i to se potvrdilo. Igrali smo protiv agresivnog tima, kontrolisali smo utakmicu, ali nam nije bilo prijatno. Imali smo loptu u našem posedu, ali smo grešili u dodavanjima i nismo uspevali da povežemo redove. Nedostajalo nam je više pozitivne agresije i efikasnosti u šansama koje smo stvorili. Morali smo da damo makar jedan gol. Igrali smo kako treba, ali morali smo da budemo ubojitiji", razočarano je konstatovao trener Zvezdinog rivala posle meča.

Pogled na statistiku pokazuje da Braga jeste imala veći posed lopte od rivala (57:43 odsto), ali je domaćin stvorio više situacija za pogodak. Odnos u šutevima bio je 13:7 u korist Pasoš Fereire.

Za razliku od portugalskog kolege, Dejan Stanković ima mnogo više razloga za zadovoljstvo.uoči starta Lige Evrope. Njegovi fudbaleri bili su dosta konkretniji od predstojećeg rivala, uputivši 15 šuteva od kojih je sedam išlo u okvir Proleterovog gola. Uz to, loptu u svom posedu imali su 62 odsto aktivne igre.

Već u prvom poluvremenu rešili su pitanje pobednika s dva gola, međutim, moglo je da ih bude i više da je Lois Dioni iskoristio dve odlične prilike koje je imao. Francuski napadač ostao je na dva gola u sada devet nastupa za Crvenu zvezdu. Prvi je dao u petardi Kairatu, a drugi u remiju 1:1 sa Šerifom.

Dolazak Rišaira Živkovića i Stankovićevo izvođenje Dionija po završetku prvog dela meča nagoveštava da će se bivši napadač Dižona definitivno preseliti na klupu, gde ga je prvo poslao Milan Pavkov. Starosedelac u napadu crveno-belih se, međutim, povredio, pa je trenutno neizvesno hoće li biti spreman da igra u četvrtak, što bi moglo da bude problem za srpskog šampiona.

Novajlija Živković imao je odlično dodavanje odmah na startu drugog poluvremena, kada je možda i prekršajem za penal zaustavljen Pavkov, ali je evidentno da će mu trebati još neko vreme da se uigra sa novim saigračima, tako da je malo verovatno da će početi meč protiv Brate. Minutažu željno čeka Filipo Falko, koji je zamenio Pavkova, a tu je i uvek pouzdani El Fardu Ben, kog u subotu nije bilo u protokolu zbog igranja za reprezentaciju Komora i dalekog putovanja u Afriku.

Uz pomenute promašaje Dionija, imala je Zvezda prilike i u drugom delu meča, od kojih je samo jedna iskorišćena, kada je u 75. minutu po drugi put pogodio Aleksandar Katai (prethodno je bio precizan u 28, a četiri minuta ranije pogodio je Seku Sanogo).

"Jedino što zameram igračima je što moraju da imaju sportsku drskost. Imali smo pet, deset zicera koji ne traba da se dovode u pitanje. Mora da bude više fokusa i da se utakmice ranije završavaju, ne u 70. ili 80. minutu", upozorio je Stanković svoje fudbalere posle meča sa Proleterom.

Pokušaće to da promene već u četvrtak.



tagovi

Abel RuizBragaKarlos KarvaljalFK Crvena zvezdaLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara