Varvari, navijači Budućnosti ©MN Press
Varvari, navijači Budućnosti ©MN Press

Brejdablik ponizio Budućnost na Islandu, već u 33. minutu bilo 0:4...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 23:23

Na kraju ubedljivih 5:0 za šampiona Islanda

Bio je Brejdablik favorit u finalu pretkvalifikacija za Ligu šampiona, ali niko nije očekivao da će podgorička budučnost doživeti ovakav debakl na kraju turnira na Islandu. Tamošnji šampion Brejdablik je u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona ušao sa ubedljivih 5:0 i pokazao da je u ovom trenutku za klasu kvlaitetniji protivnik od prvaka Crne Gore.

O nemoći ekipe Miodraga Džudovića u ovom meču govori i činjenica da je već nakon 33. minuta igre bilo 4:0 za Islanđane, koji su potom u drugom poluvremenu sa pola gasa stigli do još jednog potoktka i ubedljivog slavlja. Svim golovima Brejdablika prethodile su očajne reakcije igrača Budućnosti, koje su otvarale ubitačne nalete protivnika.

Izabrane vesti

Goleadu je otvorio Viktor Ejnarson još u petom minutu utakmice, a potpuni slom Podgoričani su doživeli između 22. i 33. minuta utakmice kada se mreža indisponiranog Đorđija Pavličića tresla čak u tri navrata. Stelac drugog gola bio je Stefan Ingi Sigurdarson, dok je u 29. minutu pogodio Gisli Ejolfson. Tačku na sjajno prvo poluvreme sastava Oskara Torvaldsona stavio je Hoskuldur Gunlaugson.

Budućnost je pokušala da popravi utisak u nastavku utakmice, Džudović je već na poluvremenu napravio tri izmene, ali se na terenu ništa suštinski nije menjalo. Sa druge strane Torvaldson je pogodio sa izmenama u 72. minutu, a posebno sa uvođenjem mladog napadača Svantorsona, koji je dva minuta kasnije postavio konačan rezultat utakmice.

Za Podgoričane su od starta utakmice igrali bivši reprezentativci Srbije u mlađim kategorijama Marko Pavlovski i Uroš Ignjatović.



tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaBudućnost PodgoricaBreidablik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara