Kin Luis Poter i Nejtan Kolins (Screenshot - twitter.com/BrentfordFC; twitter.com/Wolves)
Kin Luis Poter i Nejtan Kolins (Screenshot - twitter.com/BrentfordFC; twitter.com/Wolves)

Brentford i Vulverhempton izdvojili skoro 50.000.000 evra za pojačanja iz Čempionšipa

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 22:36

Mladi Kin Luis Poter pojačao Pčele, među Vukove stigao Nejtan Kolins iz Barnlija

Timovi iz Premijer lige nastavljaju da se pojačavaju. Sezona počinje šestog avgusta, a većina klubova bi da kompletira svoje redove do prvog sudijskog zvižduka. Brentford je tako predstavio drugo pojačanje - 21-godišnjeg ofanzivca iz Hala Kina Luis Potera. Vulverhempton je otvorio letnju pijacu angažovanjem Nejtana Kolinsa iz Barnlija.

S ozbirom da je reč o igračima koji dolaze iz Čempionšipa, neko bi pretpostavio da se Pčele i Vukovi nisu previše potrošili. Ipak, Luis Poter je na zapad Londona stigao za 19.000.000 evra, dok bi Tigrovi mogli na ime bonusa da zarade i do 24.000.000. Kleretsi su za 21-godišnjeg Kolinsa dobili oko 24.500.000 evra.

Izabrane vesti

Mladi krilni fudbaler je drugo pojačanje Brentforda pred nastupajuću sezonu. Prethodno je četu Tomasa Franka pojačao Aron Hiki iz Bolonje za od 16.500.000 do 21.500.000 evra (sa bonusima). Tim koji se minule sezone domogao Premijer lige prvo je za levog beka koji je stasao kod Siniše Mihajlovića u Italiji izdvojio rekord kluba, a sada ga oborio angažovanjem Luis Potera.

Luis Poter je produkt Halove akademije, a privukao je pažnju brojnih klubova posle dobre minule sezone u drugom rangu. Postigao je 13 golova (četiri asistencije) u svim takmičenjima, zaradio i prvi poziv u U21 reprezentaciju, a stigao je i da se upiše u listu strelaca. Sa Pčelama je parafirao ugovor na šest godina, sa opcijom produžetka na još jednu sezonu.

"Zadovoljan sam što smo angažovali jednog od najboljih mladih igrača Čempionšipa. Imao je veoma dobru sezonu, imao impresivne brojke. Dobili smo igrača koji postiže golova ulaskom u kazneni prostor i agresivnim napadanjem zadnje linije protivničkog tima. Dobro se kreće i koristi šanse koje mu se ukazuju. Može da igra na oba boka, kao napadač ili "desetka" ukoliko nam je potrebno. Ima i veoma dobar mentalitet. Savršeno se uklapa u naš model. Mlad je igrač za kojeg smatramoda ima kvalitet za Premijer ligu. Pritom će dodatno napredovati", rekao je šef struke kluba iz glavnog grada Engleske Tomas Frank.

Kada je u pitanju prvo pojačanje Vulvehemptona, Bruno Laž se sa saradnicima odlučio da to bude štoper iz Barnlija. Nejtan Kolins je ozbiljno plaćen timu sa Tarf Mura, a potpisaće saradnju na pet godina, uz mogućnost produžetka na još jednu. Odradio je lekarske preglede i putovaće sa timom na pripreme u Španiju.

Irski internacionalac će se boriti za minute sa Konorom Koudije, Maksom Kilmanom i Vilijem Bolijem, pošto je Roman Sais otišao u Bešiktaš. Iza sebe ima 19 nastupa u Premijer ligi, ali se odlično pokazao uprkos činjenici da su Kleretsi ispali iz elitnog ranga.

Pre toga je igrao za Stouk, proveo četiri godine sa Potersima i upisao 39 nastupa u Čempionšipu.

"Dugo smo pratili i cenili Nejtana, tako da smo prezadovoljni što nam se pridružio. Veoma je talentovan. Smatramo da smo dobili igrača velikog potencijala, koji je već sada dobar fudbaler. Fizički je veoma dobar, visok, atletski građen i odličan na lopti. Može da povuče i započne napad, što nam je potrebno. Dobar je u oba kaznena prostora i odličan u vazduhu. Dobili smo dobre informacije o njegovoj ličnosti i liderskim kvalitetima", rekao je tehnički direktor kluba iz Midlendsa Skot Selars.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Kin Luis PoterNejtan Kolins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara