Eron Hiki (Screenshot - twitter.com/BrentfordFC)
Eron Hiki (Screenshot - twitter.com/BrentfordFC)

Brentford predstavio prvo pojačanje: Kod Mihe izrastao u čudo od beka i Bolonji doneo ogromnu zaradu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 12:09

Aron Hiki potpisao za Pčele

Uspeo je već većih problema Brentford da opstane u Premijer ligi minule sezone, a počeo je da se pojačava i za predstojeću. U Zapadni London stigao je 20-godišnji škotski fudbaler Aron Hiki. Levi bek je Bolonji plaćen oko 16.500.000 evra, ali italijanski klub bi mogao još da zaradi na ime bonusa.

Bivši fudbaerl Hartsa je parafirao četvorogodišnju saradnju, a bonusi vezani za njegove nastupe mogli bi da donesu sastavu sa Renato Dalare još oko 5.000.000 evra.

Izabrane vesti

Bolonja je tako napravila strašan posao. Angažovala je Hikija pre dve godine za 1.700.000 evra i mogla bi da napravi profit od gotovo 20.000.000 evra.

Hiki nastupa na poziciji levog beka, može da se snađe i u veznom redu po strani, ali i na suprotnom boku u odbrani. Već je upisao i četiri nastupa za reprezentaciju Škotske.

Pod vođstvom Siniše Mihajlovića je, u najmanju ruku, ispunio očekivanja. Predviđala mu se blistava budućnost i pre odlaska u Italiju, a uz rad sa srpskim trenerom se afirmisao u Seriji A i privukao pažnju brojnih evropskih klubova. Za Bolonju je upisao 48 nastupa i postigao pet golova, uz jednu upisanu asistenciju.

"Eron je redak primer u današnjem fudbalu, pošto jednako dobro barata sa obe noge. Tehnički je veoma potkovan i dobro se snalazi sa loptom na malom prostoru. On je ofanzivan bek i veoma je kreativan. Ima odličan centarušt, a postizao je i golove u Seriji A. S ozbirom da je dve godine proveo u Italiji, jasno je da ima dobre defanzvine karakteristike. Ima prostora za napredak i radujemo se što će biti sa nama kako bi mogli da budemo deo njegovog igračkog razvitka", rekao je trener Brentforda Tomas Frank.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022Aron Hiki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara