Pogodak Emboloa (© Reuters)
Pogodak Emboloa (© Reuters)

Bril Embolo: Srbija ima dva bika u napadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 23:13

„Mogli smo da budemo prvi u grupi, ali i da ispadnemo“, kaže napadač Švajcarske

Pucalo je sve na susretu Srbije i Švajcarske, pet golova je viđeno, na našu žalost jedan više u mreži Vanje Milinkovića Savića.

Utisak je da je jedan od presudnih detalja meča bio izjednačujući gol Brila Emboloa za 2:2 u završnici prvog poluvremena. U najgorem trenuku za Orlove.

Izabrane vesti

Na kraju je selekcija Murata Jakina dobila 3:2, plasirala se u osminu finala, gde će igrati sa Portugalom, a mogla je da ide na megdan Južnoj Koreji da je postigla još jedan gol protiv Srbije.

Tek kad sam zamenjen shvatio sam da imamo šansu da budemo prvi u grupi. To me je brutalno iznerviralo, jer smo mogli da postignemo četvrti ili peti gol. Mada, i ovako sam ponosan na tim. Bila je ovo rolerkoster vožnja. Svaka čast našim defanzivcima, odradili su izvanredan posao na ovoj utakmici. Nije lako kad naspram sebe imate dva bika (Mitrović i Vlahović, op. au) koji nose sve pred sobom kao oluja...“, pohvalio je naše špiceve Bril Embolo.

Štoper Fabijan Šer je ponosan na tim.

Našli smo način kako da prođemo u narednu fazu takmičenja. Na kraju je atmosfera postala tenzična, ali smo bili tim sa više samopouzdanja. Neko mi je rekao da bi nas još jedan gol odveo na prvo mesto u grupi. Mada, isto tako, posle pogotka Kameruna na meču sa Brazilom da smo primili dva – ispali bismo. Zato smo bili malo zbunjeni u završnici. Pritisak je bio ogroman, ali smo se bolje snašli. Sad smo skinuli teret sa pleća“, dodao je Šer.

Iznenada je šansu da brani dobio Gregor Kobel, umesto bolesnog Jana Zomera.

Ostvarili smo veliki cilj u zahtevnom meču. Sjajno smo se borili u meču na sve ili ništa. Nije baš bila najlakša utakmica iz golmanske perspektive, a na kraju sam srećan što smo pobedili“, zaključio je čuvar mreže Borusije iz Dortmunda.

 


tagovi

fudbalska reprezentacija ŠvedskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara