Bruno Fernandeš (AFP)
Bruno Fernandeš (AFP)

Bruno: Liverpul se bori za titulu, mi se ne borimo ni za šta

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 00:16

Portugalac se izvinio navijačima Mančester junajteda koji su ove sezone prvo videli debakl od Liverpula na Old Trafordu (5:0), a večeras gledali nemoć svog tima na Enfildu (4:0)

Gostovanje Mančester Junajteda na Enfildu od želje da se najvećem rivalu servira osveta za 5:0 na na Old Trafordu iz prvog dela sezone, pretvorilo se u košmar. Liverpul se poigrao sa Crvenim Đavolima kao kada se u školskom dvorištu osmaci namerače na četvrtake i ime velikana sa Teatra snova posuo sramotom koja će tu stajati bar do narednog velikog derbija engleskog fudbala.

Posle liverpulskog kraha, nema nasmejanih lica u Junajtedu, niti u fudbalskom, crvenom delu Mančestera, a težina poraza jasno se videla iz praznog pogleda jedne od zvezda Crvenih Đavola Bruna Fernandeša.

Izabrane vesti

Prvo pitanje upućeno Portugalcu posle utakmice bilo je šta je napravilo toliku razliku između Liverpupla i Junajteda, odnosno šta su to oni uradili, a vi niste.

"Liverpul se bori za titulu. U tome je razlika. Mi se ne borimo ni za šta", bio je kratak i vidno indisponiran portugalski reprezenntativac.

Ipak, Mančester Junajted je prošlu sezonu okončao iznad Liverpula, kao drugoplasirani sa pet bodova više. Gde se u međuvremenu napravio toliki jaz u kvalitetu i rezultatima velikih rivala, zanimalo je medije.

"Moramo da pođemo od sebe, pogledamo se u ogledalo od glave do pete i shvatimo šta nije u redu, šta se dešava."

Govor tela fudbalera Mančester junajteda kojem je, istina, izuzetno nedostajao Kristijano Ronaldo, kao i još nekolicina prvotimaca, nagoveštava da Crveni Đavoli samo žele da se sezona što pre završi. Ali Bruno nije saglasan sa tim.

"Ne, to ne sme da se desi. Mi predstavljamo veliki klub i moramo da se borimo do kraja. Ukoliko neko ne želi da se bori, bolje da se drži podalje od tima. Niko ne sme sada da spusti glavu i da razmišlja o kraju sezone, odmoru... Svi moraju da shvate da imamo za šta da se borimo, pa makar to bio samo grb kluba."

Uprkos poniženju na Enfildu, par stotina najvernijih pristalica Junajteda sačekalo je fudbalere posle utakmice - aplauzom i bez teških reči.

"Izvinjavam se navijačima, ali to nikada neće biti dovoljno. Ne zaslužuju da nas gledaju kako igramo ovako, zaslužuju mnogo više od nas. Način na koji su nas podržavali do kraja... Ostali su nakon poslednjeg zvižduka da nas podrže aplauzom. Znam da moram da podignemo standard na mnogo, mnogo viši nivo", zaključio je Fernandeš.


tagovi

Bruno FernandešMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara