Bugari pišu: Despodov ide u Partizan! Iz Humske poručuju: Ko je to?

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 09:37

Zakarić je i dalje prva opcija

Prvi izbor je bio Goran Zakarić, ali pošto je Željezničar iz Sarajeva pokrenuo disciplinski postupak protiv najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine, možda se Partizan okrenuo drugim rešenjima, a ako je verovati  Bugarima, u Humsku 1 trebalo bi da stigne – Kiril Despodov.

U pitanju je krilni napadač CSKA iz Sofije, minule sezone autor deset i asistent za još osam golova, koji se prema tvrdnjama medija u susedstvu nalazi u završnim pregovorima sa crno-belima. Štaviše, portal „24časa“ piše da je Partizan prihvatio zahtev sofijskog kluba za obeštećenje i da je utanačio detalje saradnje sa momkom iz „klase 1996“, ali se ne navode finansijski detalji saradnje. Osim da bi oba kluba uskoro trebalo da potvrde transfer.

Izabrane vesti

Ovu vest, ipak, valja uzeti s velikom dozom rezervom. Kolege iz Bugarske u skoro svakom prelaznom roku sele ponekog svog fudbalera u Humsku, a od Valerija Božinova evo već tri godine niko stvarno nije došao. Čak su i čelnici Partizana za MOZZART Sportu rekli „ne znamo ko je to“. I uveravaju da bi do kraja prelaznog roka jedino mogli da angažuju pomenutog Zakarića.

Despodov se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, a može da igra u centrlanog špica (možda i potreban crno-belima posle odlaska Leandrea Tavambe u Saudijsku Arabiju), a u CSKA je prove dve sezone, uz napomenu da je prethodno igrao za Liteks iz Loveča. Na kraju sezone 2016/2017 proglašen je za najboljeg mladog fudbalera Bugarske. Bio je standardan član mlađih reprezentativnih kategorija Bugarske (za U21 selekciju dao sedam golova na devet utakmica), a odigrao je i dva meča za A tim.

 


tagovi

Kiril DespodovLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara