Bugarski selektor: Srbija je svetska klasa, bitno je da pokažemo karakter

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 16:37

Ilijan Iliev govorio i o protestu navijača protiv Saveza

Bugarska će gostovanjem u Leskovcu staviti tačku na još jedne neuspešne kvalifikacije. Šta god da Bugari urade protiv Srbije, utisak neće biti rezultat već opšte stanje u bugarskom fudbalu.

Već godinama bugarske reprezentacije nema na velikim takmičenjima, klupski fudbal se sveo na Ludogorec, mlađe selekcije su uništene… Korupcija, nameštaljke, skandali i nerad su lična karta tamošnjeg Saveza koji je kidnapovao fudbal od naroda. Pokušaji legendarnog Dimitra Berbatova da preuzme bugarski fudbal i isuši močvaru od dugogodišnjih parazita su se završili neuspešno. Koliko je situacija loša i koliko je ljudima preko glave glasačke mašinerije Borislava Mihajlova koji vlada već skoro 20 godina videlo se uoči meča sa Mađarskom, FS Bugarske se trudio da se meč igra pred zatvorenim tribinama kako navijači ne bi mogli da iskažu nezadovoljstvo, a ispred stadiona su izbili nasilni protesti.

Izabrane vesti

Zato je bugarski selektor Ilijan Iliev na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča u Leskovcu prvo odgovarao na pitanja o ambijentu u bugarskom fudbalu.

“Stvari nisu dobre ni za koga ko je povezan sa bugarskim fudbalom. U četvrtak je jedino dobro što smo napravili prvi korak i pokazali karakter. Ono što su momci prikazali je moglo da dobije bolji odgovor da nije bilo stvari koje su se desile van stadiona. Znali smo da će biti mirnog protesta, ali stvari su se promenile. Izvinjavamo se zbog onoga što se desilo”, rekao je Iliev u Leskovcu, a prenosi Telegraf.

Da li je reprezentacija uopšte trebalo da igra dok su trajali protesti njenih navijača?

“Sva pitanja ‘ako’ su spekulacije. Da li bih počeo utakmicu da sam znao šta se dešava van stadiona u četvrtak. Mogu da odgovorim na način koji se dopada mnogima, ali ‘ako’ podrazumeva mnogo spekulacija“.

On je na klupi Bugarske debitovao baš protiv Mađarske i bio na pragu pobede.

“Da budemo iskreni, od onoga što se desilo, mnogi su očekivali da će nas Mađarska pobediti. I bili smo na minut od pobede, prve u kvalifikacijama. Moramo ponovo da igramo ovako i ponovo je ekipa iznad svega. Nerešen rezultat je deo igre, bod nas neće kvalifikovati, ali važno je da se postavi temelj. Pokušaćemo da pokažemo neki stil”.

Potom je pričao o reprezentaciji Srbije.

Srbija ima fudbalere svetske klase. Ne govorim to samo iz poštovanja prema Srbiji. Želimo da pokažemo da smo živi, da imamo na čemu da stojimo. Ono što smo na momente pokazivali protiv Mađarske. U takvim utakmicama naš tim može da raste. Možemo stisnuti zube i pokazati karakter. Nadam se da će tako biti i sutra”.

Za razliku od Srbije kojoj je rezultat imperativ i potreban joj je makar bod, Bugarska može da odigra rasterećeno.

“Svakako nije lepo da ekipa bude godinu dana bez pobede, sutra ćemo pokušati kao protiv Mađarske. Ipak, idemo protiv Srbije koja ima igrače svetske klase. Igrali smo u četvrtak, Srbija u sredu kontrolnu, oni su igrali sa dosta rezervi. Moramo da pristupimo izmenama ili samo neophodnim promenama i da se rotiramo kako igra napreduje. Još nismo izabrali. Za dva dana ne možemo da podignemo fizički igrače. Stvar je njihovog rada u klubovima ili kakvi su profesionalci”, rekao je Ilijan Iliev.


tagovi

reprezentacija Bugarskefudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara