Buongiorno Italia: Inter leti ka skudetu

Vreme čitanja: 7min | pet. 05.03.21. | 12:52

Milinković Savić streptomicin za Juventus, objavljeno ko koliko dobija od tehničkih sponzora

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Intera nad Parmom i trijumfalni marš Nerazura ka skudetu su glavna priča u italijanskoj sportskoj štampi. Najavljuje se i vrući dvoboj Juventusa i Lacija u kojem Bjankoneri igraju za ostanak u trci za skudeto a Nebeksoplavi za poslednji vagon Lige šampiona. Analizira se i Milanov krizni momenat pred gostovanje „fatalnoj Veroni”.

Izabrane vesti

Piše se i o problemima Rome posle povrede Veretua i napetoj atmosferi u „Kastel Volturnu“ gde je kapiten Insinje morao da obrazloži motive svog ponašanja po završetku meča sa Sasuolom.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Šampionski let Nerazura: Inter pozdravio rivale”, piše Gazeta da je tim Antonia Kontea šestom uzastopnom pobedom u prvenstvu ostavio šest bodova iza sebe drugoplasirani Milan i da će u ponedeljak protiv Atalante imati generalnu probu za osvajanje skudeta. Nepodeljeno je mišljenje da će u slučaju trijumfa nad Boginjom Inter imati otvoren put ka 19. naslovu prvaka Italije: 11 godina posle Triplete.

Inter pobegao”, naslov je izveštaja sa utakmice s Parmom. U tekstu se navodi da su Nerazuri imali malo problema u prvom poluvremenu, ali da je onda Sančez sa dva gola rešio meč i omogućio svom timu da gleda na Milan sa šest bodova prednosti.

Po ocenama Gazete, pored Čileanca, strelca oba gola, najbolji u Konteovoj četi su bili Bastoni, Barela i Lukaku. U posebom tekstu se navodi da je trener milanskog kluba uspeo da regeneriše i učini korisnim u 2021. i Aleksisa Sančeza, posle odlično obavljenog posla sa Eriksenom i Perišićem. Prenosi se i izjava Sančeza da se oseća kao „lav u kavezu“ i da je kvalitet njegove igre proporcionalno vezan za minutažu na terenu. Međutim, imajući u vidu formu Lukakua i Lautara Martineza, Sančez će morati da se zadvolji epizodnim ulogama.

Milan budućnosti: Ibra, njegov zamenik, nova desetka. Za plasman u Ligu šampiona je potrebna centralna osovina”, naslov je teksta posvećenog budućim planovima Rosonera kao i zapažanjima šta je potrebno timu Stefana Piolija da uspešno privede kraju započeti posao. U članku se kaže da je osovina Donaruma-Kjaer-Benaser fundamentalno važna za izlazak iz krize i obezbeđivavnje mesta u LŠ. Što se tiče budućnosti, za sledeću sezonu je potrebno produžiti ugovore ključnim iračima, od Donarume do Kesija, pronaći novu „desetku“ ako Čalhanoglu ode, adekvatnu alternativu Ibrahimoviću u napadu i „blizanca“ Salemekersa.

Zlatan podigao Festival. Stigao na motoru i onda napravio šou sa Mihom”, posvetila je Gazeta dve stranice nastupu Ibrahimovića na sceni Aristona na Sanremu gde je juče ugostio Sinišu Mihajlovića. U centru pažnje, osim priče o prijateljstvu dva velika fudbalska asa, bio je i način na koji je Ibrahimović stigao u Sanremo. Autoput između Milana i Đenove je bio blokiran zbog saobraćajne nesreće i Ibrahimović je stigao na treće veče Festivala autostopom, odnosno zaustavio je jednog motociklistu koji ga je dovezao u Sanremo. Na Ibrinu sreću, motociklista je navijač Milana i rado se žrtvovao da u Đenovi umesto za Livorno skrene na drugu stranu i odveze švedskog napadača u Sanremo.

Juve na detaljnom pregledu. Bentankuru pozitivan na kovid-19. Sredina terena u problemima pred Lacio i Porto”, izveštava se o još jednoj glavobolji za Andreu Pirla. Bez Bentankura i Artura koji će, u najboljem slučaju, biti spreman za meč u Ligi šampiona, Pirlo će morati da skocka srednji red imajući u vidu da Mekeni već nekoliko nedelja igra povređen. Dobra vest je povratak Kvadrada, kao i Bonučija. Od Kjeze se očekuje novi blesak a od Ronalda da potvrdi pravilo da igra najbolje kada je to najpotrebnije. Na drugoj strani, Gazeta piše da bi trener Lacija Simone Inzagi mogao da iznenadi sve izborom Akpe Akpra kao alternative za Lacarija na desnom boku.

Dres je malo bogatstvo”, napravila je Gazeta tabelu tehničkih sponzora timova Serije A koja pokazuje da dres Juventusa ubedljivo najviše donosi novca. Juve dobija 51.000.000evra od Adidasa i ima ugovor do 2027, sledi Milan koji ima 11.000.000 evra od Pume i ugovor do 2023. Na trećem mestu je Inter čiji su pihodi od Najka 10.000.000 evra, dok ugovor važi do 2024. Iza je Napoli sa 8.000.000 koje inkasira od Kape. Roma i Lacio zarađuju po 3.500.000 evra od sponzora.

CORRIERE DELLO SPORT

Dve presude za Lacio”, stavlja u prvi plan Korijere klub Klaudija Lotita koji se bori na dva fronta. Na prvu presudu ćemo čekati samo do subote veče kada sa završi susret sa Juventusom. Po Korijereu, posle dva poraza, Simone Inzagi i njegovi momci nemaju pravo na grešku, sve osim pobede u Torinu bi značilo opraštanje od sna o povratku u Ligu šampiona. Na drugu presudu će se čekati malo duže, jer je pravna bitka oko registracije neodigranog meča Lacio - Torino tek počela.

Juve, to je Milinkovićev derbi”, podseća Korijere da je Sergej već odigrao 15 utakmica protiv Juventusa i da je naučio da bude odlučujući u sudarima sa Starom damom. „U svim poslednjim pobedama ili remijima Lacija sa Juventusom stoji dobro vidljiv pečat Milinkovića”, konstatuje rimski list navodeći sve utakmice u kojima je Sergej bio tas na vagi.

Korijere najavljuje da bi Adam Marušić mogao da bude prekomandovan u odbrambenu liniju, dok bi Fares ili Lulić pokrivali levi bok terena, a Akpa Akpro desni. Pored Marušića kao zamene za Radua, u opticaju je i mogućnost da Ačerbi igra sa Hudtom i Musakjom.

Pelegrini spreman na sve za Romu”, predviđa Korijere da bi kapiten Đalorosih mogao da promeni ulogu u timu posle povrede Veretua (odsustvovaće barem 45 dana sa terena) i da igra u veznoj liniji pored Viljara ili Dijavare. Istovremeno se piše da je Ibanjez produžio ugovor do 2025. godine sa Romom. Brazilac je uz povišicu plate i bonusa (zajedno oko 1.700.000 evra po sezoni) dobio i raskidnu klauzulu u ugovoru od 80.000.000 evra. List piše i da će Fonseka odmoriti Mhitarjana na meču sa Đenovom jer je Jermenin umoran i ne pruža više partije kao u prvom delu sezone, dok Džeko radi punom parom da bude spremen za okršaj sa Šahtjorom u osmini finala LE.

Komotni život za Inter”, naslov je analize trke za skudeto u kojoj se ističe da je sva na strani Nerazura. “Inter je u najboljoj formi, ne igra utakmice u Evropi, ima sve igrače na raspolaganju i povoljan kalendar. Do 36. kola, Inter ima samo dve teške utakmice, u ponedeljak sa Atalantom i za mesec dana sa Napolijem. Vrlo je verovatno da će Inter već imati prišiven “skudeto” kada stignu na red mečevi sa Romom i Juveom u finišu prvenstva”, smatra Korijere. Inače se kaže da je Milan pokazao površnost u poslednjih mesec dana, da Juve ne uspeva da briljira, da Romi nedodstaje kontinuitet, da je Napoli u stalnom haousu a da je Lacio ranjen. „Jedino je Atalanta u usponu forme pored Intera”, zaključuje se u tekstu.

Kapitenov govor”, izvštava Korijere da se Insinje izvinio saigračima zbog teških reči posle remija sa Sasuolom. Kaže se da su svi demantovali da je Insinje vređao klupske drugove, ali se podvlači da je Lorenco pozvao kolege u timu i objasnio motive svoje žučne „filipike“ u Ređo Emiliji. Dodaje se da je tražio od svojih drugova da i dalje veruju da mogu da stignu do Lige šampiona. Korijere donosi i priču da je Rino Gatuzo izbacio sa treninga Marija Ruija koji se nije ponašao profesionalno i nije ispunjavao zahteve trenera.

TUTTOSPORT

Juve, vraćaju se!”, donosi na udarnom delu naslvonice Tutosport vest da su Kvadrado, De Liht i Artur ponovo u pogonu. U podnaslovu se precizira da će Kvadrado i De Liht biti na raspolaganju već za meč sa Lacijom, dok će Brazilac biti kandidat za startera protiv Porta u LŠ. Konstatuje se da se radi izuzetno važnim oporavcima, ali se dodaje da je Pirlo u međuvremenu izgubio Bentankura, pozitivnog na kovid-19.

Pirlo: Da Juve, vraćaju nam se kvalitetni igrači”, prenosi se reakcija trenera Stare dame koji je bio zadovoljan izveštajem iz ambulante koji je dao zeleno svetlo za povratak na teren Kvadrada, De Lihta, Bonučija, Artura. Takođe se prenosi da će Morata i protiv Lacija čekati šansu na klupi dok bi u utorak trebalo da bude starter. Naglašava se da su, osim Kjelinija, svi defanzivci u stroju.

Tutosport objavljuje listu igrača koji su odigrali najviše minuta dosada u sezoni. Čak petorica, ne računajući golmana Ščensnija, su proveli više od 2000 minuta na travnatom tepihu. Iznenađenje je da najveću minutažu ima Danilo 2761 minut, sledi Ronaldo 2550, Bentankur 2313, Bonuči 2119 i Rabio 2052 minuta.

Inter Maravilja, Konte leti na plus 6”, upotrebio je torinski dnevnik nadimak Aleksisa Sančeza, strelca dva gola u pobedi nad Parmom, za naslov ispod zaglavlja. U podnaslovu se potcrtava da je jučerašnja šesta uzastopna pobeda Intera i da je omogućila Nerazurima da udalje na bezbednu distancu drugoplasirani Milan.

Tutosport daje prostor i izjavama Kontea koji je pričao u superlativu o svojim igračima ustvrdivši da su napravili neverovatan proges u igri u poslednjih par meseci. Citira se i rečenica Kontea koja je sve ostavila sa otvorenim ustima, pogotovo one koji ga prate godinama: „Igrači znaju da sam ja demokrata i da kod mene ne postoje hijerarhije”.

Milan sve anksiozniji. Brojevi ukazuju na istinsku krizu”, ističe Tutospor da je u poslednjih deset kola čak sedam timova osvojilo više bodova od Rosonera a u nedelju dolazi jedno od najtežih gostovanja, ne samo zbog rezultata tima Ivana Jurića, već što je Verona u dugoj istoriji zaradila nadimak „Fatalna Verona” skidajući par skudeta Milanu pobedama na Bentegodiju.

Gosens, Boginjino bogatstvo: plaćen 800.000 evra sada vredi gotovo 50.000.000 evra”, atnicipiraju se delovi autobiografije nemačkog reprezentativca koji je doživeo fudbalski preporod u Atalanti. Autobiografija Gosensa sa naslovom „Vredi sanjati“ će izaći u aprilu u Nemačkoj i objašnjava do u detalje kako se prelazi put od igrača koji košta manje od milion evra do top fudbalera čiji igrački karton vredi 50.000.000.


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićSergej Milinković Savić

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara