Buongiorno Italia: Lotito zakazao sastanak sa Sergejem u četiri oka, De Laurentis smislio anti-PSŽ formulu za Osimena

Vreme čitanja: 5min | pet. 07.07.23. | 13:47

Inter se dvoumi da li za Onaninog naslednika da dovede Zomera i Trubina…

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Gazeta delo Sport i Tutosport sele Sergeja Milinkovića Savića u Juventus. Korijere drži otvorena vrata za ostanak i čak produžetak ugovora srpskog asa sa Lacijem, ali i za eventualni prelazak u Inter i Napoli.

Izabrane vesti

Krenimo redom. Gazeta predstavlja scenario po kojem Milinković Savić dolazi sigurno u Juventus, pitanje je samo da li ove ili sledeće godine. U prvoj varijanti Bjankoneri bi krenuli po Sergeja ovog leta ako Pogba odluči da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji. U drugoj se ide na isticanje ugovora srpskog reprezentativca sa rimskim klubom sledećeg leta. Ovde treba naglasiti da će Juve i sa francuskim vezistom u svojim redovima pokušavati do poslednjeg momenta da dovede Sergeja. Naravno, ne za 40.000.000 evra koliko traži predsednik Klaudio Lotitto.

Korijere delo Sport tvrdi da predsednik Lacija i dalje veruje da može da ubedi Milinkovića Savića da ostane u Rimu. Gazda kluba sprema susret u četiri oka sa Sergejem sledeće nedelje na kome će pokušati da preokrene situaciju u svoju korist i privoli ga da potpiše novi ugovor sa raskidnom klauzulom koja ne bi bila visoka. Na taj način bi se Srbin obezbedio, jer bi odmah dobio povećenje plate i mogućnost da sledećeg leta, po više manje istim uslovima napusti Lacio kao i ove godine – dok bi rimski kluba izbegao zamku da izgubi SMS-a bez evra obeštećenja. Rimski dnevnik tvrdi da je Lotito rešen i da riskira da izgubi Milinkovića Savića bez evra obeštećenja. Bez 40.000.000 evra, u kešu, nema nameru da ga pusti, barem zasada.

Tutosport navodi da svaki dana stigne nova indikacija da se Sergejev transfer u Juventus približava. Izjava Mauricija Sarija da je Srbin problem za klub i da Lacio ne može da dozvoli sebi luksuz da izgubi Milinkovića Savića bez evra obeštećenja dala je gorivo informacijama da Lotito razmišlja o posledicama gratis odlaska igrača iz Lacija.

Druga indikacija je Kristijano Đuntoli. Novi sportski direktor Juvea, koji će danas biti zvanično predstavljan u Kontinasi, drži ime Milnkovića Savića na prvim mestima u svojoj agendi već nekoliko godina. Razlog zašto Napoli nije ozbiljnije pokušao da angažuje srpskog vezistu leži u činjenici da je Lotito do ove godine traži astronomske cifre.

DE LAURENTISOVA ANTI-PSŽ FORMULA ZA OSIMENA

(©Reuters)(©Reuters)

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je ozbiljno shvatio trvenja na liniji Pariz – Madrid oko Kilijana Embapea i glasine da vlasnici PSŽ-a ciljaju na Viktora Osimena kao zamenu za francuskog asa.

U Napulju su svesni da ne mogu još dugo da zadrže Nigerijca u svojim redovima i zato je cilj da ostane još godinu dana, a onda da bude prodat, drugim rečima Napoli želi i jare i pare. Jare u smislu da bi Osimen ostao još jednu sezonu u Kastel Volturnu, a pare bi stigle sledećeg leta. To objašnjava ponudu koju je De Laurentis sročio za svog centarfora: povećanje plate sa 4.500.000 evra na 7.000.000 plus raskidna klauzula od 100.000.000 do 120.000.000 evra u zavisnosti od budžeta kluba koji želi da je plati. Isti princip koji je primenjen na Kima, čija je klauzula bila takođe klizna od 40.000.000 do 60.000.000 evra.

Ugovor Osimena bi bio produžen do 2027. godine i na taj način Napoli bi izašao iz neugodne pozicije da sledećeg leta ima Nigerijca na godinu dana od isteka ugovora. Istovremeno, klub će imati godinu dana da traži adekvatnu zamenu za golgetera.

Još uvek smo u dubokim vodama kada je u pitanju zamena za Kima u odbrani. Odustajanje Totenhema od Kilmana dovodi Napoli u povoljnu poziciju u pregovorima sa Vulverhemptonom koji se nadao da bi mogao da kreira licitaciju oko defanzivca. Podsetimo Napoli je već ponudio 35.000.000 evra dok Vulvsi traže 40.000.000. Alternative su Le Norman i Skalvini, ali i oni koštaju mnogo, štaviše, cene su im veće od Kilmana. Real Sosijeda i Le Norman imaju raskidnu klauzulu u ugovoru od 50.000.000 evra dok Atalanta za mladog Italijana traži takođe 50.000.000. Bez ozbiljnog popusta, ni defanzivac iz Baskije, a ni njegov kolega iz Lombardije neće stići u Kampanju.

INTEROV IZBOR: TRUBIN I ZOMER UMESTO ONANE

(©Reuters)(©Reuters)

U idelanoj situaciji, Bepe Marota ne bi imao dilemu: zamena za Onanu bi bio Karneseki. Međutim, s obzirom na to da novac od transfera golmana iz Kameruna mora da bude upotrebljen za kupovinu Lukakua, i to dobar deo, budžet za čuvara mreže je vrlo limitran. U toj konstelaciji se čini logičan izbor da se igra na kartu mladog i perpsektivnog golmana kakav je Trubin iz Šahtjora i iskusnog čuvara mreže poput Zomera.

Trubin košta oko 10.000.000 evra i sa Ukrajincima može da se postigna dogovor i oko pozajmice sa obaveznim otkupom ili plaćanje na rate, dok bi Zomer došao gratis budući da se Nojer oporavio od povrede, a Bavarci igraju na kartu mladog čuvara mreže Valensije, Gruzijca Mamardašvilija. Zomeru će biti ponuđen dvogodišnji ugovor od 3.000.000 evra po sezoni.

Prodaja Onane bi trebalo da bude dogovorena u sledećih nekoliko sati, u svakom slučaju tokom vikenda, dok bi Inter trebalo da izađa sa ponudom za Lukakua već u sredu.

ATALANTA SVE SKUPLJA VITRINA

(©Reuters)(©Reuters)

Nekada su svi igrači Atalante koštali od 20.000.000 do 25.000.000 evra. Galjardini, Kesi, Kaldara, Kastanj, Gosens, Konti, Kristante… Pod komandnom palicom Đan Pjera Gasperinija, Boginja je profitirala, samo od kupoprodaje igrača, preko 300.000.000 evra u prethodnih šest godina. Kaldara i Kuluševski su otišli u Juve za 60.000.000 evra, Roma je platila Kristantea, Mančnija i Ibanjeza gotovo 50.000.000, Milan je potrošio malo više za Kesija i Kontija, Inter preko 80.000.000 evra za Bastonija, Gosensa i Galjardinija. Njima treba dodati i Dijaloa koji je otišao u Junajted za 40.000.000 i Kastanja u Lesteru za 23.000.000 evra.

Sada su došla nova vremena i fudableri Atalante koštaju duplo više. Ko hoće Hejlunda mora da izdvoji 60.000.000, Skalvini, kao što smo već napisali, je procenjen na 50.000.000 evra. Cena Kopmajnersa je 40.000.000 evra. Njima treba dodati golmana Karnesekija za koga se traži 30.000.000 evra i Demirala, koji jeste jeftiniji, al i za njega treba napisati ček od 18.000.000 evra.

Imajući sve rečen u vidu nije iznenađenje da je Gasperini među najplaćenijim trenerima u Seriji A sa garantovanih 3.500.000 evra po sezoni plus veoma izdašni bonusi. Praktično, Gasp je svake godine samo kroz podizanje vrednosti igrača Atalante upumpao u kase kluba preko 50.000.000 evra.


tagovi

Buongiorno ItaliaLetnji prelazni rok 2023Serija ASergej Milinković SavićViktor OsimenKim Min DžeJan Zomer

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio
PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara