Saša Lukić (©AFP)
Saša Lukić (©AFP)

Buongiorno Italia: Lukić produžava ugovor s Torinom, Lazović ostaje u Veroni, Terzić u pravcu Bundeslige

Vreme čitanja: 6min | uto. 26.07.22. | 13:32

Dibalu čeka 50.000 navijača Rome, Zijeh spreman da smanji platu zbog Milana

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Torino sprema dve mogućnosti za produžetak ugovora Saši Lukiću, jedna je do 2026. godine sa opcijom u korist kluba za još jednu sezonu, a druga je za ugovor do 2027. godine. Srpski reprezentativac će dobiti i značajno povećanje plate, budući da će primati, barem tako navode torinski mediji, 1.900.000 evra po sezoni plus bonusi koji bi mu garantovali zaradu višu od dva miliona evra.

Izabrane vesti

Na taj način Torino želi da se obezbedi unapred imajući u vidu da Lukiću ističe ugovor 2024. godine i da ga čeka Mundijal u Kataru koji bi mogao da bude izazovna vitrina i nova lansirna rampa. Vrednost Lukića na fudbalskoj pijaci se kreće između 15.000.000 i 20.000.000 evra i predsednik Granata Urbano Kairo ne želi da propusti priliku da bude u poziciji da prilično zaradi od eventualnog transfera.

U suštini za Torino je produžetak ugovora sa Lukićem tzv. win-win situacija jer iako ostane u redovima Granata to će biti veliki dobitak za klub imajući u vidu da je postao noseći stub sa Ivanom Jurićem na klupi.

U novoj sezoni bismo mogli da vidimo Sašu i u novoj ulozi. Naime, pored svojih klasičnih rola na sredini terena, Jurić je probao Lukića i u ulozi lažne devetke sa Nemanjom Radonjićem i Sekom kao krilnim napadačima.

Kako stvari stoje u Veroni bi trebalo da ostane Darko Lazović. Pregovori sa Olimpikom iz Marseja nisu u potpunosti stavljeni ad akta, ali postoje vrlo male šanse da se Čačanin preseli iz grada Julije i Romea u francusku luku.

Šanse da napusti Italiju ima Aleksa Terzić. Naime, Fjorentina mora da oslobodi jedno mesto u timu za igrača izvan EU posle dolaska Brazilca Dodoa iz Šahtjora. Na listi tzv. ekstrakomunitaraca za izlazna vrata u Firenci su, pored Terzića, i dvojica iskusnih igrača koji nisu opravdali poverenje u protekloj sezoni, Matija Nastasić i Aleksandar Kokori. Međutim, pošto na horizontu nema zainteresovanih timova za iskusnog Srbina i Rusa, mnogo je izvesnije da Terzić napusti Toskanu jer je za njega zainteresovano par klubova iz Bundeslige pošto u njemu vide perspektivnog beka s obzirom na to da Aleksa ima samo 23 godine.

GATUZO SPASAVA JUVE

Artur (©Reuters)Artur (©Reuters)

Sve nade rukovodilaca Juventusa su uperene u Valensiju i novog trenera španskog kluba Rina Gatuza koji je uveren da može da regeneriše Artura. Brazilski fudbaler u redovima Juventusa ne ulazi u grupu igrača na koje računa Masimilijano Alegri i Bjankoneri su spremni da ga daju i na besplatnu pozajmicu klubu koji bi mu platio garantovanu platu od pet miliona evra. Podsetimo da Brazilac ima ugovor do 2025. godine i pošto je u poslovnim knjigama u razmeni sa Miralemom Pjanićem njegov ugovor vrednovan blizu 70.000.000, Stara dama da bi izbegla tzv. minusvalencu morala bi da ga proda barem za 40.000.000 do 45.000.000 miliona evra, što je apsolutno nerealno.

Sistematizacija Artura u drugi klub, čak i na pozajmicu, otvorila bi mogućnost Juveu da odlučnije krene u pregovorima sa PSŽ-om oko angažmana Leandra Paredesa. Glavni kamen spoticanja između dva kluba je što bi Juve želeo pozajmicu sa pravom otkupa, a Francuzi insistiraju na obaveznom otkupu.

Inače, večeras će Juve ukrstiti koplja sa Barselonom, bez Pola Pogbe koji će morati na operaciju meniskusa, ali sa Glejsonom Bremerom u odbrani i Dušanom Vlahovićem i Anhelom Di Marijom od prvog minuta u napadu.

ŽANGOVI NE PRODAJU INTER

Kineska familija Žang nema nameru da proda Inter, barem ne bliskoj budućnosti. Preko 300.000.000 evra koje je Inter zaradio u poslednje dve godine od prodaje igrača, samo na Romeluu Lukakuu, Ašrafu Hakimiju i Mauru Ikardiju je zarađeno blizu 240.000.000 evra, i pozajmica “Oaktree” u visini od 275.000.000, od kojih se u kase kluba slilo malo više od 100.000.000, omogućili su vlasnicima Suninga da ostanu na čelu kluba i pored toga što im je režim u Pekingu zabranio da ulože jedan evro u Inter.

Posle neočekivanih obrta oko transfera defanzivca Sevilje Žila Kundea, ime Milana Škrinjara je ponovo u orbiti PSŽ-a i Čelsija, a na meti Plavaca se nalazi i Denzel Damfris za koga je zainteresovan i Mančester Junajted.

Prepreke za realizaciju transfera su velike cene koje je odredio Inter: 70.000.000 za Slovaka i 40.000.000 za Holanđanina. Odlazak Dumfrisa ne bi proizveo promene u sastavu Simonea Inzagija pošto na levom boku već ima mladog Raula Belanovu i iskusnog Matea Darmjana a tu je, zlu ne trebalo i veteran Danilo D’Ambrozio. U slučaju Škrinjara je drugačija priča i Inter bi morao da ima spremno odgovarajuće rešenje. Nikola Milenković je idealan, bilo da su u pitanju karakteristike ili cena transfera i plata igrača. Da se Inter ne nalazi u hroničnoj besparici, Milenković bi bio već u Apijano Đentileu, ovako je sve na čekanju jer Bepe Marota i Pjero Auzilio ne mogu da sebi priušte luksuz da plate 15.000.000 do 20.000.000 (transfer plus provizije) za igrača koji bi počeo kao rezerva imajući u vidu neprikosnovenost trija Alesandro Bastoni, Stefan De Fraj, Škrinjar.

Inter bi mogao da zaradi i par desetina miliona evra od prodaje Pinamontija, Salseda, Agumea i još par mladih fudbalera. Salernitana je ponudila 20.000.000 za Pinamontija, a igraču ugovor od 2.500.000 po sezoni. Centarfor Intera želi da pređe u Atalantu i nije sigurno da će posao ući u luku. Zbog Boginje je Andrea već odbio ponudu Monce, ali klub iz Bergama mora prvo da se oslobodi par napadača, pre svega Luisa Murijela da bi angažovali Pinamontija.

ZIJEH SPREMAN DA IGRA ZA MANJU PLATU, SAMO DA OBUČE DRES MILANA

Iz okruženja fudbalera Čelsija Hakima ZIjeha su lansirali signal Milanu da je Holanđanin marokanskog porekla voljan da prodiskutuje i visinu svoje plate ako je ona prepreka da pređe u redove Rosonera. Cena transfera ZIjeha nije problem. Čelsi bi bio zadovoljan i sa deset miliona evra, međutim plata Zijeha od 6.000.000 evra predstavlja problem i potrebno je da igrač prihvati smanjenje osnovne plate na barem 4.500.000, a da ostatak bude pokriven delimično bonusima i premijama.

Zijehovi menadžeri su se dali na posao jer su se pregovori oko dolaska Šarla De Ketelara previše odužili i u Milanu počinju da budu nestrpljivi.

Iznenađenje bi moglo da bude angažovanje Brajana Kristantea iz Rome. Sa dolaskom Žoržinja Vajnalduma italiajnski reprezentativac bi bio prilično zatvoren sa relativno slabom perspektivom da će imati veliku minutažu. Kristante se sviđa Rikiju Masari i Paolu Maldiniju kao i Stefanu Pioliju između ostalog i zato što može da pokrije više mesta na sredini terena. Za Kristantea bi dolazak u Milan značilo povratak u klub u kome je odrastao i za Rosonera bi bio dvostruka dobit jer osim što je Italijan ponikao je u redovima Milana što znači da ulazi u sve neophodne kvote u Seriji A, ali i UEFA takmičenja.

MURINJO VRŠI PRESING NA VAJNALDUMA, VEČARAS 50.000 ZA DIBALU

Žoze Murinjo se posle Dibale bacio na holandskog reprezentativca i na ubeđivanje da se preseli u Rim. Murinjova aktivnost je intenzifikovana jer se u igru ubacio Everton koji može da ponudi bolje uslove kako PSŽ-u tako i igraču. Adut Đalorosih je harizma Murinja i njegova sposobnost da ubedi Vajnalduma da je Romin projekat prava stvar za nastavak njegove karijere. Između Rome i PSŽ-a kamen spoticanja je tip otkupa. Roma bi želela samo pravo, a Francuzi insistiraju na obaveznom otkupu.

Večeras će Paulo Dibala biti predstavljen na pompezan način u zdanju sa sugestivnim imenom “kvadratni Koloseum” koji se nalazi na par korak od administrativnog sedišta Rome u kvartu EUR. Predviđa se da će doći da pozdravi Dibalu preko 50.000 navijača Rome koji su već danima u delirijumu zbog dolaska Argentinca.

Roma je mislila da prezentacija Dibale bude niskog profila, poštujući želju fudbalera da svojim radom, zalaganjem i igrom zaradi status zvezde Đalorosih ne remeteći ravnotežu u svlačionici, međutim pritisak javnosti i navijača rimskog kluba je bio toliko veliki da su na kraju morali da organizuju sugestivno predstavljanje fudbalera večeras ispred “novog Koloseuma”, izgrađenog za Svetsku izložbu između dva svetska rata.

Inače, pre nego što vidimo Dibalu na Olimpiku protiv Šahtjora, sedam dana pre početka prvenstva, Hoja će debitovati u dresu Rome na prijateljskom meču sa Totenhemom Antonija Kontea koji će se na zahtev dvojice trenera igrati iza zatvorenih vrata.


tagovi

Saša LukićPaulo DibalaAleksa TerzićDarko LazovićBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara