Komentari na vest

Buongiorno Italia: Romin “seksgejt” i stari advokatski trik u Interu

S

SilvioB.

pre oko 1 mesec

Što se tiče Roma. Devojka je imala odnos sa svojim verenikom. To je privatni snimak. Obojica su otpušteni na zahtev Fridkina, koji se trenutno nalazi u Rimu. Ovo je problem koji datira još od oktobra prošle godine, više od pet meseci. Reč je o ljudima koji u Romi rade oko 10 godina i koji su navijači kluba od malih nogu. Momak koji je podelio video tada je imao 18 godina, a sada 19. On je već punoletan. Igrao je i protiv Intera za Romu Primaveru. U ovom slučaju, nadam se da će Roma izgubiti spor, jer im nije prvi put da kriju skandale. Prethodnih godina je bilo ovakvih skandala u klubu, ali se niko nije usudio da pravdu traži na sudu. O ovim stvarima su najčešće pisali manji sajtovi ili novine na koje se nije obraćala pažnja.

elmagico

pre oko 1 mesec

pa sto je dopustila da se snima i sto daje telefon balavcu ha ha
т

тако је адвокатски

pre oko 1 mesec

бити Италијан...
S

SVETSKA DOMINACIJA

pre oko 1 mesec

YouGov: AC Milan most popular Italian football club in the US with over 43 million fans.
U

UPDP

pre oko 1 mesec

Racism, Fraud, Legacy, Sex, Lies, and Videotape.
Z

ZV

pre oko 1 mesec

Koji "vi" niste osudili? Esimidobar,bravo za znanje srpskog...lebe mekani....
T

TD

pre oko 1 mesec

"Imajući u vidu da su Nerazuri pioniri i barjaktari borbe protiv rasizma u Seriji A i svih drugih diskriminacija". Ovo jednostavno nije istina, ako je neki klub pionir i barjaktar, to je Milan, nema takvog postupka koji mi nismo osudili i cak i ovaj slucaj je jedan od onih u kojem je jedino Milan stao u odbranu igraca koji je bio na meti.
T

TD

pre oko 1 mesec

A i ne znam za neki slucaj u kojem su nasi igraci, treneri i navijaci bili optuzeni za rasizam, to je ono sto je i daleko najbitnije.

Pjanić sa tri žutaa

pre oko 1 mesec

@TD Ma Milan je sve...
Z

Zoii

pre oko 1 mesec

Iz Intera su uvek prvi bili tu, zato se i ovde ceka presuda kako bi se znalo sta dalje sa Acerbijem...inace Milan je jedini klub koji nije u 2 navrata osudio rasisticke povike protiv Lukakua. Prvi put kada ga je igra Milana vredjao( Ibrahimovic) vec su stali na stranu svog igraca, a drugi put kada je i Juventus osudio svoje navijace zbog skandiranja...a Milan nije.
T

TD

pre oko 1 mesec

Zoi, to sto je Ibrahimovic uradio nije bio nikakav rasizam, to je samo vasa slobodna interpretacija, a ja za vas (i ne samo vas) mogu da navedem tipa milion primera kad ste ostali nemi ili preblago reagovali. Mislim, smesno je da se pise da ste pionir i barjaktar jer je odavno prosao pocetak 20-og veka...
T

TD

pre oko 1 mesec

Naravno, ne mislim da bukvalno nikad, niko i nigde od navijaca Milana nije uzviknuo nesto na toj losoj osnovi, ali, ne znam za slucaj da je juzna tribina organizovano skandirala te i takve parole. Bilo je npr. jesenas nekih uvreda bas na racun Lukakua i Milan je to kao domacin odmah osudio, nije se pravio lud, a Ibrahimovic nije to radio kad je ovaj igrao za Inter, smesno je reci da je bio rasista zato sto ga je nazvao "malim magarcem" i zato sto je spominjao vudu-lutke. Pjanicu, ako si mi vec porucio da ti vise ne odgovaram, onda stvarno nema smisla da mi pises ili da me tamo spominjes, video sam da si opet nesto pisao o meni, ocigledno neces ni kako ti hoces, odluci se konacno.
K

Kakav sut

pre oko 1 mesec

Pjanic u pokusaju osvajanja lige sampiona.Sta povezuje penal i nebo,Lautaro?
Z

Zoii

pre oko 1 mesec

To je to...imas opravdanja za Ibrahimovica. Proslava titule vam se svela na vredjanje Calhanoglua gde su igraci prednjacili. Ali niste poznati po tome da vredjate..i odjednom samo ispade par slucajeva sa Lukakuom...nebitno je skroz, ali samo postaje smesno kako nesto pokusavas druge ekipe da spustis, a Milan da podignes kada nema razlike u odnosu na druge
T

TD

pre oko 1 mesec

Ima razlike, a poenta je da vi niste nikakav SAMOSTALAN barjaktar i pionir ako cak i uopste moze da se kaze da ste to.
I

Inter

pre oko 1 mesec

TD@ ispade sve najbolje i svuda je prvi u necemu Milan. Inter je odmah pruzio podrsku Menjonu kad su ga vredjali. Lukaku kad je vredjan u Torinu ne znam bas da se Milan oglasio. Takve stvari se cuju u prenosu, ovo sto je rekao Acerbi jos nigde se nije culo, ili to jos nije doslo do sirih narodnih masa. Ibrahimovic je spominjao vudu i majku od Lukakua, onda igraci Milana umesto da slave svoju titulu, njima je preokuoacija Inter i pojedini njihovi igraci. Da, to nije rasizam, ali je neumesno kada to rade igraci, od navijaca se svakako moze sve ocekivati.
I

Inter

pre oko 1 mesec

Kakav sut@ evo ja cu da ti odgovorim. Taj Lautarov penal i sut sa nebom povezuje zvezda koju je Lautaro skinuo kako bi postavio jos jednu iznad grba Intera.
K

Kakav sut

pre oko 1 mesec

Da,da.Jedino sto je uspeo to je da se obruka.Sutas penal a pogodis nebo.Umetnost.
I

Inter

pre oko 1 mesec

Kakav sut@ desavalo se i drugim igracima, jos gore je pre vise od 10 godina sutnuo penal Serhio Ramos, pa posle 2 godine onim svojim golovima iz prekida doneo Realu trofej u LS. Ja ne kazem da ce Lautaro osvojiti LS, ali jednostavno se desava. Setimo se samo i penala Terija. Jedno je sigurno, odavno se zna da Lautaro treba da bezi od izvodjenja penala, ne znam zasto i dalje pokusava kad je vise puta pokazao da mu to ne ide.
K

Kakav sut

pre oko 1 mesec

A zar nisu i navijaci intera vredjali lukakua?unistili mural?
T

TD

pre oko 1 mesec

Inter, apsolutno je besmisleno i smesno da se napise da ste vi pionir i barjaktar. Mozda sam nastupio prestrogo/preozbiljno i preagresivno, ali, to jednostavno nije tacno i ne mogu da dozvolim da prodje. Lukaku je izmislio da je bio vredjan na toj osnovi, vidim da i tu to zelis da imputiras. Posle toga se ni Milan nije oglasio verovatno samo iz razloga revansizma jer je ovaj lagao. Hiljadu puta si vec spomenuo da su nasi prozivali hakana na proslavi titule, a ono sto uporno izostavljas je kako je sve to pocelo i to sto taj vas igrac i dalje spominje nas, lik je samo dobio odgovor, mozda je bio adekvatan i zasluzen, a mozda je i reakcija prekomerna, nisam ovde pametan. Stvari se cuju u prenosu? Zasto su ga onda ovi suspendovali? Ubedjen sam da ga Ibra nije uvredio u tom smislu, isao je iskljucivo na prozivku druge vrste, on je mozda i poslednji koji bi ga tako vredjao jer je i sam bio predmet takvih uvreda kako u inostranstvu tako i u Italiji, nema sanse da bi neko ko je prosao ono sto je on prosao tako vredjao...
I

Inter

pre oko 1 mesec

Kakav sut@ Navijaci Intera nisu vredjali Lukakua, pripremili su mu pistaljke. A to sto su mu onistili mural i izbrisali ga jer vise nije clan Intera (tad otisao u Celzi) nije nikakvo vredjanje. Godinu dana posle, dobio je novu sansu u klubu gde je pruzao najbolje partije, ponovo je ispao nekorektan i to mu je to sto se tice Intera.
I

Inter

pre oko 1 mesec

TD@ Zanimljivo kako sve sto je u korist Intera je laz (ovo za Lukakua), a kad je nesto protiv Intera onda je sve to istina. Ovo za Lukakua i Ibrahimovica svi znaju, ispricana prica, svi znaju sta je bilo, i sad neko dodje i iskrivljuje to. Ja pratim nekoliko Interovih fan stranica sa Balkana, kao i iz Italije, koji prenose sve, a ne samo pozitivne stvari koje se ticu Intera, i nigde nikad nisam video da je Calhanoglu vredjao bilo sta u vezi Milana. Igraci Milana su prozivali Calhanoglua jer je otisao kao slobodan igrac u Inter koji je te godine osvojio Skudeto, a onda godinu dana kasnije je to uradio Milan, a Calha je bio opet na suprotnoj strani. Zatim, prozivali su celi tim Intera, u fazonu kako je Kup nebitan (Inter tad osvojio Kup i izbacio Milan iz istog takmicenja). Molim te nemoj se pozivati na neku dobrotu Ibrahimovica kad je on jedan obican sljam od coveka, teski provokator, uzdize sam sebe, tako da nije on neka cvecka i da nece da laprda, takav je uvek bio, nebitno gde je igrao.
I

Inter

pre oko 1 mesec

TD@ a ovi za pionire i barjaktare, ne znam zasto si se toliko uvredio. Kao prvo, ne znam gde si ti pronasao podatak da je to Milan, a ne Inter? A i uopste, kao da je to bitno, bitno je da se klubovi bore protiv rasizma, e sad da li je neko tu borbu poceo pre 50 godina, a neko drugi pre 52 godine, potpuno je nebitno. Ako postoji rasizam, ocigledno nisu dobro radili i moraju da nastave jos bolje da rade po tom pitanju.
T

TD

pre oko 1 mesec

Ne iskrivljujem ja nista, nije u redu da tvrdis da ga je ZI rasisticki vredjao, ni (po) meni on nije dobar covek, ali, poznato je da su njegove uvrede uglavnom mangupske i potpuno drugog tipa jer i sam zna sta znaci kad te neko vredja na nacionalnoj ili rasnoj osnovi (u pitanju je teska diskriminacija), svasta je istrpio u zivotu zbog svog porekla i sigurno se ne bi time sluzio koliko god da je rdjava osoba. Na kraju krajeva, znas i sta se desilo na zvezdinom stadionu, cime je on to zasluzio? Vecito ga podvrgavaju nekim uvredama i omalovazavanju. Ti sad meni pises da se ne zna sta je uradio Acerbi, a njihova reprezentacija ga je odstranila, zasto su oni to uradili? Zna se odlicno i zbog cega je calhanoglu bio na meti, otisao je kod vas za smesnu razliku u plati i neprestano je naglasavao da ste mnogo bolja sredina i mnogo jaci tim i da je pogresio sto je bio kod nas, dobio je ono sto je i zasluzio jer je previse lajao iako nije bio na nivou iz Bundeslige, a cak i posle toga je nastavio da podbada i provocira cak i na samim nasim mecevima. Nemoj mi samo reci da vi nikada niste prozivali nas, to su radili i mnogi drugi vasi igraci, svakako i sigurno n(ij)e samo on, tek tih primera sto ima dosta, nemoj da se lazemo. "Ovo jednostavno nije istina, AKO je neki klub pionir i barjaktar, to je Milan"- ne znam sta ti je ovde nejasno? Nisam kategoricki tvrdio da smo mi pioniri i vodilje, samo sam napisao (i cvrsto stojim iza toga) da tako nesto definitivno pre moze da se kaze za nas nego za vas ili (u onom "najgorem" slucaju) da smo pata-pata i barabar po tom pitanju.
I

Inter

pre oko 1 mesec

TD@ Gde uopste mozes da nadjes podatak ko je pionir i barjaktar po tom pitanju? Meni je to nebitno, ali ako tvrdis drugacije, kazi mi gde si nasao taj podatak? Toliko si se upalio oko toga, tvrdis nesto za sta je pitanje da li i mozemo naci podatak sa sigurnoscu, ali bitno je izgleda reci da to ne moze biti Inter, nego je ipak Milan ispred. Opet kazem, to mi je potpuno nebitno, ako se klubovi bore protiv rasizma. Inter je podrzao Menjona, ali ne vidim da je prosle sezone to isto uradio Milan za Lukakua. Upravo ti iskrivljujes ovo za Zlatana, ja nisam rekao da ga je on rasisticki vredjao, samo sta je spominjao, obojica su kaznjeni i to je to. Calhanoglu nikad nije provocirao Milan, jeste rekao da se dobro oseca u Interu i da ga ovde najvise cene, moze biti i da je u nekoj izjavi uporedio Milan i Inter, ali sigurno ne na provokatorski nacin. Ako se covek u Interu oseca bolje, ne znam sta je tu lose. Tako nekom igracu moze biti obrnuto, da mu je u Milanu bolje. Igraci Intera sigurno nisu provocirali tako grupno Milan, moze biti da ce neki igrac izneti u nekom intervjuu neku dvosmislenu izjavu ili podbosti rivala, ali ono ponasanje na proslavi je krajnje sramotno. Valjda je ta proslava tu da se raduju svom uspehu, a ne tudjem neuspehu. Acerbi je nevin dok se ne dokaze da je kriv, odstranjen je iz reprezentacije jer ne zele aferu i negativnu atmosferu u reprezentaciji, to iskljucenje ne podrazumeva da je Acerbi vec kriv. Ako se dokaze da je kriv, onda treba drakonska kazna u skladu sa onim sto je rekao i kako su drugi u prethodnim slucajevima osudjivani.
T

TD

pre oko 1 mesec

Ne vredi, ako nisi shvatio do sada, nista nece znaciti ni ako sve ovo napisem jos jednom. Zlatan Ibrahimovic ga sigurno nije vredjao po toj osnovi, ja ovde samo o tome i pisem, mozda sam te nesto pogresno shvatio, OK. Sto se tice hakana, u nekoliko navrata se izrazio na veoma omalovazavajuci nacin, nemojmo da se salimo, daleko je on od bilo kakve cvecke, uostalom, dovoljno je da se setimo kako je proslavio onaj gol iz penala protiv nas, a i posle toga isto kako se ophodio, ni trunke postovanja nije pokazao. Sto se tice P i B, meni samo tu smeta sto ste ovde samo vi spomenuti, kako ne razumes? Ko je to vas proglasio i kad tacno? Za proslavu titule si u pravu.
I

Inter

pre oko 1 mesec

Pa covece, nisam ni rekao da je Ibrahimovic rasisticki vredjao Lukakua, samo sam rekao sta je spominjao u toj svadji. Ako ti zvizde protivnicki navijaci ili nesto dobacuju sigurno ces proslaviti gol tako da ih ucutkas ili im prkosis, to bi recimo sad uradio i Lukaku, iako je on izdao Inter zbog svog ponasanja, a to je uradio i Calhanoglu Milanu, zato sto je bas u gradskog rivala presao. To sto kaze da ga u Interu svi postuju i da mu je tu mnogo bolje, objektivno trenutno stanje i jeste tako, kako sa licnog finansijskog stanovista tako i sa sportskog. Cak i da to nije tako, on se moze tako osecati, to mu niko ne moze zabraniti. Ali da je nekog u Milanu provocirao to nije, da je davao ovakve izjave, to jeste. Pa ja za P i B nisam nista tvrdio, rekao sam ti da mi je to nebitno, ali posto ti tvrdis da ako je neko to, da je to Milan, pitao sam te gde si nasao podatak? Ja taj podatak ne mogu da pronadjem. Ovde se pod tim verovatno podrazumevalo da je Inter od pocetka u toj borbi, ali nije sigurno bio jedini kada je pokrenuto to pitanje, tako da ne shvatan sta je tu problem. Verovatno su i Milan i Juventus od pocetka u toj borbi, kao i nekolicina drugih klubova.
T

TD

pre oko 1 mesec

Tek kasnije si poceo da ciljas na to da uvreda nije bila rasisticke prirode, zasto si bas Lukakua spomenuo? I kako ja mogu da znam na sta mislis, da ti citam misli? Daleko od toga da je njihov sukob jedini izmedju vasih i nasih igraca, probaj da razumes sta me je tu bunilo. Ja ti opet kazem da sam ubedjen u to da je hakan pricama prevrsio meru, na stranu to sto mislim da je dosta toga i izmislio i/ili preuvelicao. Niko nikad nije proglasen za pionira (ja sam aludirao na vasu godinu osnivanja kad sam pisao o pocetku proslog veka), ne razumem ni ja zasto se ti osecas uvredjenim, to sto sam se pobunio sigurno nije upuceno nikome od vas vec samo autoru.
I

Inter

pre oko 1 mesec

TD@ Ni u jednom komentaru nisam spomenuo da je postojao rasizam u raspravi Lukakua i Ibrahimovica, tako da nema potrebe da mi citas misli, samo da procitas ono sto sam napisao. A za taj slucaj sam se nadovezao na tvoju raspravu sa jos jednom osobom ovde. Ja ne vidim sta je provokacija u izjavama Calhe da mu je u Interu bolje i da se tu oseca cenjenim. Tu nema nikakve provokacije. Razumem da je on uvredio navijace Milana samim odlaskom u Inter, i razumeo bih da mu navijaci zvizde i provociraju, ali je neumesno da to rade igraci nekog kluba. Ja se uopste ne osecam uvredjeno za pionira i barjaktara, jer po ko zna koji put naglasavam da mi je to nebitno, ne znam da li je Inter pionir i barjaktar, i to ne tvrdim, ali si ti rekao ako je neko to, onda je to Milan, pa me molim te uputi gde si nasao taj podatak? To sto postoji razlika u periodu osnivanju klubova nista ne predstavlja kada se uzima ovaj problem u razmatranje, jer pocetkom proslog veka sigurno nije bilo svesti o rasizmu i borbi protiv istog.
T

TD

pre oko 1 mesec

To je moje misljenje i dozvoljavam i da mozda nisam u pravu u vezi toga, naravno da niko nikad nije zvanicno proglasen, zasto toliko insistiras na ovome? Ciljao sam na to da ste bili osnovani zato sto u Milanu nisu hteli da dozvole da za klub igraju stranci (masovnije, nije da kod nas nije bilo stranaca jer nas je stranac upravo i osnovao isto kao i Djenovu) pa zato mozda moze da se kaze da ste tada bili sirih i malo liberalnijih shvatanja.