Unaj Emeri (©Reuters)
Unaj Emeri (©Reuters)

Unaj „četvrtak“ Emeri

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 13:06

Aston Vila, zahvaljujući španskom stručnjaku koji je specijalista za evropska takmičenja, poslednji je predstavnik Engleske i u polufinalu Lige konferencije dočekuje Olimpijakos

Mančester Junajted i Njukasl su eliminisani već posle grupne faze Lige šampiona, a Arsenal i Mančester Siti u četvrtfinalu tog takmičenja. Liverpul i Vest Hem su izgubili u četvrtfinalu Lige Evrope, pa je Aston Vila ostala jedini predstavnik Premijer lige u završnicama UEFA takmičenja. Ovog četvrtka od 21.00 časova tim iz Birmingema će dočekati Olimpijakos.

Ko je iznenađen što je baš Aston Vila ostala sama da brani čast zvanično najboljeg prvenstva u Evropi, taj nije pratio na časovima. Ili to, ili mu je promaklo da od novembra 2022. godine na njenoj klupi sedi Unaj Emeri.

Izabrane vesti

Potrebno je da baš živite u nekoj pećini, bez struje i interneta, pa da ne znate ko je i šta je 52-godišnji španski stručnjak za UEFA takmičenja. Čovek koji je čak četiri puta osvajao „ono nebitno takmičenje što se igra četvrtkom“, tj. Ligu Evrope. Sa Seviljom 2014, 2015. i 2016. godine, a potom i sa Viljarealom 2021.

Sada je Unaj „Jueves“ Emeri na sjajnom putu da i po peti put osvoji takmičenje koje se igra samo četvrtkom (barem do finala). Aston Vilu dele samo još tri utakmice od trofeja, od toga dve u Atini, gde se igra finale 29. maja.


21.00: (1,40) Aston Vila (5,00) Olimpijakos (9,00)


No, pre svega toga Emerijevi izabranici moraju da ostvare dobar rezultat pred svojim navijačima. Olimpijakos, kada je već stigao do polufinala, sigurno da se neće tako lako odreći mogućnosti da za svoj prvi evro-trofej igra pred domaćim navijačima, u sopstvenom gradu. U revanšu kroz nedelju dana Grci će svakako napraviti pakao Englezima, zato je Vili važno da odigra dobro kod kuće.

Mi smo jedini preostali engleski tim, što nije lako jer naša liga je najteža na svetu. Moramo da budemo koncentrisani 100 odsto u pripremi za svaku utakmicu ako želimo da budemo uspešni i u prvenstvu i u Evropi. Ne razumem kako neko može da kaže da ne treba da pristupamo tako ozbiljno evropskom fudbalu. Želim da se merim protiv najuspešnijih klubova na svetu i zato su mi važna oba takmičenja“, poručio je Emeri.

Aston Vila igra prvo evropsko polufinale još od 1982. godine. Za klub koji je ne preterano davno igrao u Čempionšipu to je ogromna stvar.

Kada sam došao u klub moj cilj je bila Evropa. Puno truda je uloženo da bismo se našli u Ligi konferencije i sada uživamo u njoj. Čak i kada smo igrali protiv timova iz slabijih liga. Na početku smo izgubili od Legije i remizirali u gostima Zrinjskom, kojeg smo pobedili u 90. minutu kod kuće. Iskustvo me je naučilo da su svi mečevi na međunarodnoj sceni teški. Timovi poput Ajaksa, Lila i Olimpijakosa poseduju mnogo evropskog iskustva i veliki broj internacionalnih fudbalera. Poštujemo ih, znamo koliko su ova takmičenja zanimljiva“, dodao je Emeri.

Emilijano Martinez, Aleks Moreno i Juri Tilemans zbog suspenzije i povreda neće biti u konkurenciji za večerašnji susret u Birmingemu, ali zato se od povrede oporavio Nikolo Zaniolo.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


LIGA KONFERENCIJE – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

21.00: (1,40) Aston Vila (5,00) Olimpijakos (9,00)

21.00: (1,75) Fjorentina (3,60) Klub Briž (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Unaj EmeriAston VilaLiga konferencijeOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara