Buongiorno Italia: Ronaldo vraća Kalčo u zlatno doba

Vreme čitanja: 5min | sre. 11.07.18. | 11:57

Interov raj iznenada, Milanova vlasnička peripetija, Napoli ima još jednu opciju za napad

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kristijano Ronaldo je bukvalno stavio u drugi plan sve što se događa u Italiji i svetu. Italijanska sportska štampa je sigurna: dolazak Portugalca je prvi korak ka povratku Serije A u njeno zlatno vreme kada je bila najjača liga na svetu.

Izabrane vesti

Od ostallih vesti prostor je dobila Francuska Mbapea i Didije Dešampa koja se kvalifikovala za finale Mundijala u Rusiji, kao i priče o nameri Napolija da odgovori Juveu dovođenjem Benzeme ili Kavanija. U Interu su shvatil da imaju samo sedam igrača koji su igrali u Ligi šampiona, a u Milanu očekuju da sin Pola Singera, vlasnika fonda Eliot, Gordon postane predsednik kluba. Sportski direktor Rome Monči ima ideju da reinvestira novac od prodaje Alisona u kupovinu Federika Kjeze, dok Simone Inzagi želi Papu Gomeza za napad Lacija, a Ilji Tare radi na tome da dovede Šaćirija

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Dolazim!“, poruka je preko cele prve strante Kristijana Ronalda upućena Juventusu i Seriji A. List posvećuje prvih deset strana Portugalcu analizama i komentarima koji se prostiru od detalja pregovora do priča iz privatnog života.

Na unutrašnjim stranama pod naslovom „Verujte“, Gazeta najavljuje da će Ronaldo obaviti u ponedeljak ritualne medicinske preglede i zatim biti predstavljen na Juventusovom stadionu u Torinu. List prenosi da će u Juveu primati istu platu koju je tražio od Real Madrida (31.000.000 evra) i da motiv njegovog odlaska iz Madrida nije bio novac već želja za novim izazovima. Ipak, ostaje činjenica da je po italijanskim zakonima, budući da Ronaldo nije imao prebivalište u Italiji u poslednjih deset godina, porez koji će plaćati na svoje ekstra prihode od marketinga zanemarljivo mali. Radi se o paušalu od 100.000 evra.

Istovremeno, Gazeta je izračunala da Ronaldo zarađuje, bez plate, 71.000.000 evra godišnje. Dakle, sam više nego tri četvrtine klubova Serije A. Milanski dnevnik dodaje da će od dolaska Ronalda ceo italijanski fudbal imati koristi a pogotovo televizije koje su, pre nekoliko sedmica, sklopile trogodišnji ugovor sa Zajednicom prvoligaša o televiziskim pravima. Sada trljaju ruke, jer imaju prava koja bi platili barem duplo više da se znalo da Ronaldo dolazi u Seriju A.

Mbape je Francuska”, ističe Gazeta da je mladi napadač PSŽ i u polufinalnom meču Mundijala u Rusijij protiv Belgije pokazao da je najbolji igrač ovogodišnje planetarne smotre fudbala. U podnaslovu se kaže da je gol Umtitija odlučio meč, ali da su akcije Mbapea bile te koje su sevale stadionom u Sankt Peterburgu.

Eliot, odmah 50.000.000 i vrlo brzo na vrhu”, naslov je teksta u kojem se tvrdi da će američki fond ostati duže na čelu Milana nego što se mislilo i da bi predsednik kluba mogao da postane Gordon Singer, sin vlasnika fonda Pola Singera. Milanski dnevnik navodi i da sa familijom Singer i njihovim fondom Eliot Rosoneri imaju više šansi da im bude preinačena diskvalifikacija iz evropskih takmičenja i da ove godine ipak zaigraju Ligu Evrope. Listi tvrdi da bi zbog finansijskog fer pleja Milan mogao da proda jednu od tri zvezde: Bonučija, Donarumu ili Susa.

Vrsaljko rekao da, ali Atletiko ne popušta”, ističe najtiražniji sportski dnevnik u Italiji da je Inter postigao dogovor sa bekom Hrvatske, ali da Madriđani zatežu oko cene, ne žele da spuste cifru od 25.000.000 evra, a Inter je smatra previsokom.

Na unutrašnjim stranama se kaže još da je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis voljan da odgovori Juventusu na dovođenje Ronalda. Napoli je ispipao teren sa Real Madridom oko dovođenja Benzeme i signali su bili ohrabrujući, a Kavaniju je stavljeno do znanja da ako odluči da napusti PSŽ u Napulju ga čekaju raširenih ruku.

CORRIERE DELLO SPORT

"Fiat Luks“, aludira Korijere da dolazak Ronalda nije samo posao veka za Juventus, već za čitavu multinacionalnu kompaniju FCA i da bez učešća giganta koji je osnovala familija Anjeli ne bi bilo moguće relizovati transfer. Rimski dnevnik zapaža da je Ronaldo koštao Juve 117.000.000a: osim 100.000.000 Realu, 5.000.000 je otišlo UEFA na ime solidarnosti, a 12.000.000 za razne troškove. Korijere navodi i reči Ronalda da je on bio taj koji je odlučio da napusti Real.

Didi, mesto pod Suncem “, veze pohvale Korijere na račun Didijea Dešana za uspeh sa francuskom nacionalnom selekcijom koja se plasirala u finale Mundijala. „Remek delo Dešana, Francuska je prvi finalista. Večeras Engelska – Hrvatska odlučuju drugog”, piše rimski sportski dnevnik.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da je konačno došao dan u kojem će Mauricio Sari potpisati ugovor sa Čelsijem. Bivši trener Napolija želi da povede sa sobom u London  Iguaina, Ruganija i Aleksa Sandra iz Juvea, a Žoržinja i Hisaja iz Napolija.

List piše i da je Roma bacila oko na Federika Kjezu, odnosno da nije isključeno da Đalorosi novac od eventualne prodaje Alisona upotrebe za kupovinu talentovanog napadača Ljubičastih i nacionalne Italije.

S druge strane, Korijere tvrdi da Simone Inzagi želi Papu Gomeza iz Atalante ali da neće biti lako ispuniti njegovu želju, jer tim iz Bergama ne želi da se odrekne Argentinca. Zato, izveštava list, sportski direktor Tare cilja Šaćirija iz Stouka koji košta 17.000.000 i ima platu koja se perfektno uklapa u standarde Lacija: 2.500.000 evra.

TUTTOSPORT

„Ronaldo je Bjankonero: evo ga!” naslov je ispod fotomontaže Portugalca u dresu Juvea. Na unutrašnjim stranama se najavljuje da će najbolji igrač sveta biti predstavljen kao mega zvezda na Juventusovom stadionu i da je njegov dolazak u Seriju A povratak Italije u „zlatno doba“ kada su klubovi poput Udinezea mogli da priušte sebi zadovoljstvo da angažuju igrača kao što je bio Ziko.

Tutosport izveštava i da je sve spremno za transfer Gonzala Iguaina u Čelsi za 60.000.000 evra, a vrlo blizu smo i dogovora o prodaji Ruganija koji bi na Stamford Bridž mogao da dođe za 35.000.000 evra.

Torinski dnevnik u priči o Interu sa naslovom „Raj iznenada“ konstatuje da je samo sedam fudbalera u timu Nerazura igralo Ligu šampiona i da će za veliku većinu ova sezona biti vatreno krštenje u najvažnijem klupskom takmičenju. Istovremeno se prenosi da je Šime Vrsaljko jasno stavio do znanja Atletiku iz Madrida da želi da se vrati u Italiji i obuče dres Intera, a raste i optimizam da bi belgijski reprezentativac Dembele iz Rusije mogao pravo u Milano da potpiše ugovor sa Nerazurima. Na izlaznim vratima je Eder za koga su zainteresovani kineski klubovi.

Singer za predsednika”, po pisanju Tutosporta Gordon Singer je najozbiljniji kandidat da postane predsednik Milana pošto je njegov otac, vlasnik fonda Eliot, preuzeo klub od kineskog tajkuna Jongong Lija. List navodi da se Gordon upoznao sa Gatuzom kada je Milan igrao u Ligi Evorpe portiv Arsenala, čiji je veliki navijač, i da je između dvojice rođen dobar odnos. Tutosport potvrđuje i jučerašnje pisanje Gazete da je Paolo Maldini vrlo blizu povratka u klub u kojem je proveo čitavu igračku karijeru.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara