Vrhunski oproštaj madridske štampe: Niko neće biti kao on

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 10:06

Naslovnice uglednih svetskih medija govore dovoljno o sebi i o njemu

Toliko je veliki da je sposoban i polufinale Mundijala da baci u drugi plan! Transfer Kristijana Ronalda celtralna je tema u svim vodećim svetskim medijima, izuzimajući one u Francuskoj i Belgiji, pa i Engleskoji, ali zato Španci, Italijani i Portigalci – svako na svoj način – kao centralnu temu izdvajaju prelazak najboljeg fudbalera planete iz Reala u Juventus.

U Madridu se na fantastičan način opraštaju od čoveka koji je devet godina nosio beli dres, a najorginalnija je (ne prvi put) ugledna Marka, koja je izašla s naslovom:
Niko neće biti kao on“.

Izabrane vesti

U srce naslovnice zalepila je fotografiju legendarnog gola makazicama baš u Torinu u polufinalu Lige šampiona, a oko njega ravno 450 loptica koje simbolišu broj golova na 438 mečeva i na svakoj od njih grb kluba koji je maltretirao. Vrhunski.

As se od Ronalda oprostio pozdravom: „Ćao, Kristijano, bilo je lepo dok je trajalo“, dok rivalski Mundo deportivo iz Barsleone piše „CR sete“, što je igra reči i označava nadimak Portugalca CR7, a može da znači i da je posao, konačno, gotov.

U rodnom Portugalu, Ronalda su ka Torinu ispratili A Bola, kombinujući njegov i nadimak novog kluba, sa siluetom čuvenih makazica, O Žogo se poigrao rečima „Serija A Killer“, najavljujući da je italijanska liga dobila „serijskog ubicu“, a na Ostrvu je čak i londonski Metro zalepio Kristijana preko cele strane uz poruku „Kakav udarac“.

O tome kako su ga dočekali Italijani čitajte rubrici Buongiorno Italia našeg dopisnika iz Rima Željka Pantelića, a ovde samo možete da vidite da ga je Il Romanista, navijački dnevnik posvećen isključivo dešvanjima u Romi, dočekao fotografijom u kome se bori za poziciju sa Kostasom Manolasom, uz reči: „Dobrodošao“.

Nema šta. Nova era je počela.


tagovi

Real MadridKristijano Ronaldonovine Marka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara