Buongiorno Italia: Vaskrs Intera!

Vreme čitanja: 5min | pon. 18.03.19. | 12:01

Milinković Savić i Luis Alberto vuku Lacio ka Ligi šampiona, problemi u Romi, Juve pritiska De Lihta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Intera u milanskom derbiju je glavna priča u italijanskim medijima. Prostor dobija prvi poraz Juventusa u Seriji A, mada Tutosport insistira na priči o De Lihtu i pritisku na Mina Rajolu da talentovanog defanzivca dovede u Kontinasu.

Izabrane vesti

Piše se dosta i o Laciju, koji po mišljenju većine, igra u ovom trenutku najlepši fudbal u Seriji A zahvaljujući povatku u formu Sergeja Milinkovića Savića i Luisa Alberta. Najvljuje se još jedna revolucija u Romi, pogotovo ako ne obezbedi učešće u Ligi šampiona.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ludilo od Intera”, naslov je preko cele prve strane Gazete iznad fotografije Lautara Martineza kako proslavlja gol s penala u derbiju. „Spaleti pogodio sve i dobio dvoboj sa ukusom Lige šampiona. Inter je vaskrsnuo u superderbiju i preskočio Milan na tabeli”, stoji u nadnaslovu i podnaslovu.

Spaleti: A trebalo je da bude moja poslednja večera…”, prenosi se izjava trenera Intera u kojoj je želeo da odgovori na mnogobrojne tekstove u novinama i priloge na televizijama koji su najavljivali kraj avanture u Interu za toskanskog stručnjaka. „Vesino u ulozi ofanzivnog pleja je bio odlučujući i odmah je postigao gol”, ističe dnevnik da je Spaletijev potez da igra sa Urugvajcem u ulozi Najngolana bio pogodak u potpunosti.

Lautaro je tu, Maurito gde si?”, naslov je komentara u kom se ističe dobra igra mladog Argentinca ali i fotografija u svlačionici Nerazura na kojoj se vide svi igrači, i oni koji nisu bili na terenu i klupi, poput Najngolana, kako proslavljaju pobedu. Svi, osim Ikardija.

Kesi-Bilja, rat i mir: izvinite”, prepričava Gazeta svađu između dvojice igrača Milana tokom meča  i zatim teatralno mirenje i posipanje pepelom pred televizijskim kamerama. List podvlači da su se dvojica pojavili pred novinarima pošto ih je prethodno „izribao“ Paolo Maldini.

U komentaru „Glava i srce, kakav preokret!” se hvali posao koji je obavio Lučano Spaleti, posebno na psihičkom planu, u tri dana između debakla u Ligi Evrope i milanskog derbija.

Bez CR7 na odmoru i Juve. Đenova zahvalila i proslavila”, piše Gazeta o prvom porazu Juventusa u Seriji A ove sezone. Na unutrašnjim stranama se ističe da je Juve igrao loše. ali i da je oštećen barem za jedan penal nad Mandžukićem. Kad smo već kod Hrvata, Mario je i bio najgori u redovima Bjankonera, tako da se Gazeta zapitala šta se događa s njim? Hrvatski reprezentativac je neprepoznatljiv u 2019.

Napoli, strah i pobeda. Protiv Arsenala če biti potreban potpuno drugačiji tim”, ističe Gazeta povodom pobedee nad Udinezeom, 4:2. U tekstu se zapaža da je dobra vest da se odblokirao Mertens. Belgijanac je zatresao mrežu posle tromesečnog golgeterskog posta.

CORRIERE DELLO SPORT

EkstraLacio”, oduševljeno piše rimski dnevnik o pobedi Nebeskoplavih nad Parmom i konstatuje da Milinković i drugovi igraju, trenutno, najlepši fudbal u Seriji A. „Konkurentni za Ligu šampiona usporavaju, Inzagijev tim ubrzava: pregažena Parma, Lacio ponovo u trci za mesto koje vodi u Ligu šampiona”, tvrdi Korijere. U podnaslovu se kaže da je viđene spektakularna partija na Olimpiku i da su pobedu Lacija od 4:1 potpisali Marušić, Luis Alberto i Lulić. „Inzagi veruje: ako budemo igrali ovako, možemo da stignemo do cilja”, citira se optimistička izjava šefa stručnog štaba Nebeskoplavih.

Roma, polaganje računa”, stoji ispod zaglavlja dok se u podnaslovu precizira da je krah u Ferari proizveo veliki zemljotres u Trigoriji: „Od svađa između igrača do Ranijerijeve predike u kojoj se preti revolucijom. Palota vraća svog tutora: Eda Lipija”. Na unutrašnjim stranama Korijere najavljuje veliku čistku u Romi tokom leta. Osim trenera i sportskog direktora biće zamenjena barem polovina tima. Među igračima koji će napustiti Romu su i naš Aleksandar Kolarov i Edin Džeko. Korijere izveštava i da Roma rizikuje da proda i svoje dragulje ako ne obezbedi učešće u Ligi šampiona jer će imati 60.000.000 evra manje u kasi, koliko najmanje donosi italijanskim klubovima participacija u najvažijem klupskom takmičenju.

„Slavlje Intera: osvojen derbi, Ikardi se približava”, po izvorima Korijerea Mauro Ikardi bi tokom ove nedelje mogao da se vrati u pogon i da počne da trenira sa igračima koji nisu dobili pozive da brane boje reprezenatcija u kvalifikacijama za kontinentalna takmičenja. List tvrdi da će se predsednik Intera Stiven Džang i Ikardi sresti u petak i da bi tad trebalo da bude zapečaćen dogovor koji bi predvideo čak i produžetak ugovora.

TUTTOSPORT

Urlik na San Siru: Inter!”, vodeći je naslov na prvoj strani Tutosporta. U podnaslovu se navodi da je spektakularan derbi zatvorio vikend ispunjen golovima u Seriji A (42 gola na deset utakmica): „Inter vaskrsnuo i pretekao Milan na trećem mestu. Svađa između Kesija i Bilje”.

Interesantno je da Tutosport ignoriše na naslovnici prvi poraz u Seriji A ove sezone Juventusa. Torinski dnevnik cilja ispod zaglavlja na sledeći prelazni rok: „Juve, operacija De Liht”. List piše da je Juve snažno krenuo u posao dovođenje Holanđanina i da sportski direktor Fabio Paratiči vrši veliki pritisak na Mina Rajolu (menadžera mladog defanzivca) da kapiten Ajaksa pređe u Juventus.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je poraz u Đenovi bio terapeutski i logična posledica mentalnog pražnjenja posle podviga protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona. „Psihološki faktor: u ovakvim partijama vidiš ko je sposoban da igra na visokom nivou u kontinuitetu”, prenose se reči Alegrija. „Skudeto, nema rizika, ni drame: Napoli je na 15 bodova razlike”, podseća Tutosport.

Iskupljenje Torina, plan za Evropu u četiri poteza”, ne gubi Tutosport nadu da vidi i drugi torinski klub u evropskim takmičenjima sledeće sezone. Četiri poteza su: golovi Belotija, povratak čelične odbrane, promena formacijske postavke i motivacija.

Kjevo iznenadilo, Iličić spasao Boginj, Gasp: Nema drame”, citira list reči trenera Atalante koji spusta loptu na zemlju i ne želi da previše dramatizuje pogrešan korak njegovog tima protiv fenjeraša u šampionatu.

Napoli, četiri gola i strah zbog Ospine. Superšou Lacija”, izveštava se i o pobedama Azura i Nebeskoplavih, kao i o povredi kolumbijskog golmana u sudaru sa Pusetom koja je mogla skupo da gošta čuvara mreže Napolija.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaInterŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara