Buran remi u omladinskom večitom derbiju: Ralić branio kao Aca Jovanović

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 15:49

Crno-beli vodili, domaćin promašio veliki broj izglednih šansi, IMT profitirao – 1:1

Dvoje su se tukli, igrali kost u kost, do poslednjeg duela, a profitirao je treći. U ovom slučaju IMT. Odličan meč odigrali su omladinci Crvene zvezde i Partizana iza juga Marakaner ovog popodneva – 1:1. Gosti su dugo vodili pogotkom kapitena Dušana Jovanovića, koji je iskoristio grešku Vuka Draškića. Zvezda je stiskala, stvarala i promašivala šanse i na kraju stigla do izjednačenja preko rezerviste Matije Radonjića.

Neće ni Nenad Milijaš, ni njegov kolega sa klupe crno-belih Nenad Stojković biti zadovoljnim konačnim ishodom. Crvena zvezda je pet kola pre kraja ponovo prepustila lidersku poziciju IMT-u koji je trenutno na koti 57. Crveno-beli imaju 56 bodova, dok su crno-beli na trećoj poziciji sa 52.

Izabrane vesti

Istinski junak omladinskog derbija bio je golman crno-belih Nikola Ralić. Mladi čuvar mreže branio je kao Aleksandar Jovanović u seniorskim večitim derbijima. Posebno se istakao u 88. minutu kada je Krivokapić bio usamljen na pet metara od njegovog gola. Šutirao glavom, ali je Ralić uz pomoć stative rastužio kompletan Zvezdin tim.

Imala je Crvena zvezda inicijativu od prvog minuta. Isticao se brzim prodorima Gojkov, dok je na drugoj strani štoper Roganović, pored golmana Ralića, bio najistaknutiji. Crno-beli su čekali grešku rivala i dočekali je u 20. minutu. Slabo je procenio golman crveno-belih Vuk Draškić dubinsku loptu, Partizanov kapiten Jovanović, napadač sa iskustvom iz seniorskog tima, je sve to ispratio. Bocnuo loptu preko golmana crveno-belih i potom lako pogodio.

Ubrzala je potom Crvena zvezda, ali je počeo da se ističe Ralić. Sjajno je neutralisao udarac Bubonje, potom i slobodnjak Vladimira Petrovića. Nisu crveno-beli iskoristili ni najstrožu kaznu, pošto je očajno šutirao pomenuti Petrović.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu morala više da rizikuje. Pomerila je linije tima na centar igrališta i rizikovala. Imao je meč loptu Mirčetić na drugoj strani. Iskupio se Vuk Draškić.

Ređali su se napadi Crvene zvezde, odbrana Partizana je odolevala. Sve do 80. minuta kada je rezervista Matija Radonjić pokupio jedan otpadak i smestio ga u mrežu. Uspeli su crveno-beli da prebace težište igre u šesnesterac Parnog Valjka. Međutim, protiv Ralića nisu mogli. U dva navrata je sjajno reagovao.


 


tagovi

omladinci crvene zvezdeFK PartizanNenad MilijašDušan Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara