Damir Čakar i Gordan Petrić (©Starsport)
Damir Čakar i Gordan Petrić (©Starsport)

Čakar: Da smo sa Partizanom igrali pre dve nedelje, bila bi druga priča! Momci ne mogu više normalno da hodaju

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 17:31

“Skratile su se noge, lože, to je normalno pred poslednje kolo polusezone. Falilo nam je energije i benzina”, dodaje strateg Pazaraca

(Od dopisnika Mozzar Sporta iz Novog Pazara)

Nije mnogo nedostajalo da Novi Pazar i drugi put ove sezone zadovoljniji napusti poprište vojevanja s Partizanom, ali je rezervista domaćina Nemanja Jović u 72. minutu sprečio da crno-beli drugi put u roku od samo tri dana žale za bodovima prosutim u Humskoj, posle senzacionalnog posrnuća protiv subotičkog Spartaka (0:1).

Izabrane vesti

Na krilima energije u drugom poluvremenu, koju su sa klupe doneli strelac Jović i razigrani Danilo Pantić, jedini preostali predstavnik Srbije u Evropi revanširao se Plavima za identičan poraz tri i po meseca ranije pred praznim tribinama Džaizkoin arene.

Na stadionu koji poznaje kao svoj džep, trener šestoplasiranog tim Mozzart Bet Superlige Damir Čakar doživeo je prvi poraz otkako je među Pazarcima, računajući i Kup Srbije.

Crnogorski stručnjak itekako je svestan da nije mnogo nedostajalo Novom Pazaru da u prestonici stigne do rekordnog 32. boda, koliko taj kolektiv nikada pre nije dohvatio posle 19 ligaških kola u elitnom karavanu.

Ovako, s brojkom 31, izjadnačen je učinak iz sezone 2013/14, kada je predvođen najpre Milanom Milanovićem, a zatim i Zoranom Njegušem, klub sa obala Jošanice i Raške nakon 19 mečeva za bodove imao devet pobeda, četiri remija i šest poraza, koliko su u zbiru ove jeseni napravili Vladimir Gaćinović i Čakar.

"Šteta. Mogli smo makar do boda protiv Partizana, kako da ne. Bio sam veoma iscrpljen po završetku meča. Nijedna utakmica me nije toliko ispraznila. Malo su i osećanja pomešana", kaže Damir Čakar.

Na spuštanju takmičarske zavese u 2022, smatra da su oba rivala u nedelju popodne bila na trenutnom igračkom i energetskom maksimumu.

"Svega sam bio svestan pre utakmice. Krenuli su sa najjačim adutima, sa Kvinsijem Menigom, Rikardom Gomešom, Fusenijem Dijabateom… Nosili smo se, ali falilo nam je energije i benzina, pogotovo u drugom poluvremenu. Iscrpljeni smo. Fizički smo pali. Da smo odmerili snage 15 dana ranije, ubeđen sam da bi bilo drugačije. Videlo se da smo na izamaku snaga. Mnogi ne mogu više normalno ni da hodaju, skratile se se noge, lože… Sve je to fudbalska priča i normalna stvar. Poslednje je kolo polusezone. Nije lako da izađeš na teren u fenomenalnom stanju, koji iziskuje snagu, brzinu i fokus tokom svih 90 minuta. Takođe, teško je očekivati da Partizan veže kikseve kući u Mozzart Bet Superligi, da za polusezonu tri puta izgubi u prvenstvu. Mislim, izvodljivo je to, ali u praksi jako teško. Dobio ih je Spartak tri dana ranije, a bolje da smo to učinili mi", nevoljno konstatuje Čakar.

Igračima nema šta da zameri, ne samo po pitanju otpora Partizanu, nego otkako je pre mesec dana nasledio kormilo od Gaćinovića.

"Dali su koliko su mogli, nemam specijalnih primedbi. To je tako. To je fudbal i uvek postoji žal. Bilo bi sjajno da je ostalo 0:0, ali i ovako su ti momci napravili velike stvari. Mirno čekaju proleće. Ušli su i među osam najbojhih ekipa u Kupu Srbije. Generalno, postoje svi preduslovi da se tako nastavi i na proleće. Nedostaje samo malo da bude i mnogo bolje", optimista je nekadašnji bombarder iz Pljevalja.

A da li sa Čakarom sa klupi, pitanje je koje zanima brojne poklonike fudbalske igre, na samo u Novom Pazaru.

"Samo zdravlja, a neka bude šta biti mora. Šalu na stranu, otprilike sam se sa svojim prijateljima dogovrio da priču privedemo kraju do pauze u šampionatu. Ostaje žal što još uvek ne posedujem trenersku profi licencu. Na neki način sam osakaćen. Moramo da sednemo i porazgovaramo. Verovatno će sve biti izvesnije narednih dana. Svestan sam da mi je data šansa, da je prepoznato nešto u meni. Ja to poštujem. Ovaj posao radim srcem i emocijama", završava priču aktuelni trener Pazaraca, Damir Čakar.



tagovi

FK Novi PazarDamir Čakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara