(©Starsport)
(©Starsport)

Čakar gost u svojoj kući: Nije tajna povezanost Partizana i mene, ali moram da budem profesionalac

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 15:23

„Niko nam ne može oduzeti nadu u dobar rezultat“, kaže trener Novog Pazara

Gostovanjem Partizanu u 19. kolu Mozzart Bet Superlige (nedelja, 15.30 – Arena 1 Premium), fudbaleri Novog Pazara stavljaju tačku na jesenji deo sezone. Plavi će i drugi put u tekućem šampionatu probati da se proslave protiv crno-belih, s obzirom da su pre tri i po meseca na Džaizkoin areni upisali tri boda golom Miloša Mijića sa bele tačke (1:0).

Četa u to vreme vođena od Vladimira Gaćinovića počela je krajem jula impresivnu seriju od sedam ligaških pobeda i krenula da popravlja svoju svevremensku statistiku u elitnom karavanu, čiji je vrhunac predstavljala liderska pozicija na tabeli uoči 11. kola.

Izabrane vesti

I sada je Novi Pazar u dobrom nizu. Ekipa s kojom već skoro mesec dana radi Damir Čakar nije izgubila nijedan od poslednjih osam mečeva, od toga šest prvenstvu i dva u Kupu Srbije, ostvarivši po četiri pobede i remija.

Čakar će na njemu dobro poznatoj lokaciji pokušati da sa svojim pulenima napravi ono što je tri dana ranije na istom mestu uspelo Spartaku, koji je Humsku napustio s celim plenom u torbi (1:0). Crnogorski stručnjak suprostaviće se slavnom beogradskom klubu, kojem je dao svoje najbolje godine.

"Utakmica specifična za mene, ali je za moje momke to u svakom slučaju jedan veliki ispit, kao i poslednjih 90 minuta ove godine. Ne treba ništa specijalno da pričam, toliko toga se zna, napisano je… Ta povezanost, Partizanova i moja, nije nikakva tajna. Međutim, moram da budem pravi profesionalac, kao što jesam i kao čovek koji je doveo ekipu na taj stadion. Na kraju krajeva, niko nam ne može uzeti nadu da možemo da odigramo dobru utakmicu, pa i da napravimo neki dobar rezultat. Zašto da ne", kaže Čakar.

Smatra trener plavo-belih da položaj Pazaraca dodatno otežava činjenica da je Partizan prvi put ove sezone izgubio kući, uz to prilično neočekivano od ove sezone neubedljivih Subotičana.

"Znam kakva je sad tamo atmosfera, posle senzacionalnog poraza. Znam kako u Partizanu to doživljavaju i koliki je stepen mobilizacije, ali to nas ne treba da interesuje. Idemo da igramo utakmicu i pružimo šta je do nas, da damo 100 odsto mogućnosti. Moramo da brinemo samo o sebi, da brinemo o svojoj igri".

Kup rebus osmine finala sa Kolubarom uspešno je rešen (2:1) i bez pouzdanog veziste Seada Islamovića, koji je dobio predah i vraća se u konkurenciju za startnih 11. Kandidaturu za najbolju postavu istakli su i još neki igrači, posebno dvostruki strelac protiv Lazarevčana Nenad Gavrić.

"Opet sam na slatkim mukama, iako nemamo štopera Slavka Damjanovića zbog povrede leđa i ofanzivnog vezistu Mustafu Mujezinovića, kojeg muči koleno. Oni su aut za nedeljnu utakmicu. Ostali su spremni. Nadam se da imaju još snage i vatre, da je tu energija. Verujem da je ostalo tog benzina u rezervoarima za još jednu dobru utakmicu na kraju jesenjeg dela takmičenja", završava Damir Čakar najavu za njega definitivno ne obične utakmice između kluba u kojem vrši prvi ozbiljan trenerski posao i kolektiva s kojim je kao igrač osvojio brojne trofeje.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Petak

Javor - Napredak 2:1 (0:1)

/Kembel 80, Tanko 87 - Šarić 25/

Subota

15.00: (2,15) Mladost Lučani (3,40) Kolubara (3,40)

17.00: (1,58) TSC Bačka Topola (4,00) Radnički Niš (6,00)

19.00: (1,53) Vojvodina (4,00) Radnički KG (6,75)

Nedelja

13.30: (18,0) Radnik Surdulica (7,75) Crvena zvezda (1,15)

15.30: (1,25) Partizan (6,25) Novi Pazar (11,0)

17.30: (1,32) Čukarički (5,30) Mladost Novi Sad (9,50)

19.30: (2,00) Voždovac (3,40) Spartak Subotica (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Novi PazarDamir ČakarFK PartizanMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara