Tim Novog Pazara (©Starsport)
Tim Novog Pazara (©Starsport)

Čakarov debi protiv trećeligaša: Želim da krenemo trijumfalno

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.10.22. | 15:03

Novi Pazar bez najboljeg strelca Andrije Majdevca putuju na noge Jagodini

Posle uzbudljivog vikenda, čiji je kreščendo predstavljala rotacija na klupi, Pazarci se utakmicom šesnaestine finala Kupa Srbije u Jagodini (sreda, 14.30) vraćaju u takmičarski ritam. Kao novi kormilar Plavih debitovaće Damir Čakar, koji je u nedelju preuzeo ekipu od Vladimira Gaćinovića.

Kup je u prošlosti najavio mnoge velike karijere, pa je i Čakara šira javnost bolje upoznala pre 30 godina u dresu pljevaljskog Rudara, posle bombe iz slobodnjaka Partizanu pod Golubinjom za 1:4. Rešenje za projektil tada 19-godišnjeg bombardera nije imao ni njegov kasniji saigrač Goran Pandurović.

Izabrane vesti

Sigurno da sledi za specifična utakmica, u nepredvidivom takmičenju. Kup ima svoju draž i često se dešavaju iznenađenja. Najbolji primer je Partizan, koji je već ispao. Naše ambicije su najveće. Želimo da opravdamo ulogu favorita i prođemo u sledeće kolo”, otvorio je Čakar konferenciju za novinare.

Trenera često oblikuje pozicija u timu tokom igračkih dana, pa se i od Čakarovog Novog Pazara očekuje napadački fudbal. Crnogorski stručnjak želi da nastavi tamo gde je stao njegov prethodnik.

Ne bih bio tu da nisam prepoznao kvalitet. Nisam neko ko će da izmišlja 'toplu vodu'. Rekao sam već na predstavljanju da je čovek pre mene radio jako dobar posao. Nadam se da ćemo da nastavimo u tom ritmu. Videćemo da ti rezultati budu dostojni kluba i njegovog renomea”, kaže Čakar.

Priznaje da još uvek nije otklonio dileme oko sastava za meč protiv četvrtog na tabeli Srpske lige Istok. Sigurno je da ne može da računa na najboljeg strelca Andriju Majdevca.   

Iskreno, još razmišljam. Imam neke informacije o Jagodini. Radi se o mladoj, poletnoj ekipi. Na kraju krajeva, moja je debitantska utakmica i želim da krenem trijumfalno. Problem je što nemamo Majdevca. Hvala bogu, nije ništa ozbiljno. Dobio je neki udarac i podvrgnut je terapijama. U četvrtak ga očekujem na treningu", završio je Čakar razgovor sa predstavnicima medija.

Ofanzivni Slobodan Stanojlović veruje da će dobiti šansu i da će je maksimalno iskoristiti. Poštuje Jagodince i dodaje da činjenica da su u trećem rangu srpskog fudbala ništa ne mora da znači.

Ako budem u timu, to će mi mnogo značiti zbog samopouzdanja. Potrudiću se da minute iskoristim na najbolji način. Kup je drugačiji format. Često se dešavalo da ekipe poput Partizana, Voždovca ili Čukaričkog ispadnu već u prvoj rundi. Mi ne smemo da se opuštamo. Daćemo maksimum da pobedimo, da treneru i njegovom stručnom štabu obezbedimo dobar početak u novoj sredini. Verujem u ekipu. Dobro se spremamo za utakmicu, tako da očekujem pozitivan rezultat", optimista je 20-godišnji Stanojlović.

Partizanov đak je zadovoljan što pripada istom miljeu kao i novi šef stručnog štaba.

Drago mi je što je tu čovek sa karijerom u Partizanu, pa jos ofanzivni igrač. Uvek sam više voleo da sarađujem sa trenerima nekadašnjim napadačima. Gaje takav stil igre i od njih mogu mnogo da naučim. Nadam se da će saradnja biti dobra. Ustvari, siguran sam u to", nema dilemu Slobodan Stanojlović.


tagovi

Damir ČakarFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara