Proper protiv Lestera (© Reuters)
Proper protiv Lestera (© Reuters)

Ćao, zdravo, više ne volim fudbal

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 19:46

Dejvi Proper završio karijeru godinu i po pre isteka ugovora sa PSV-om

Većina mašta o materijalnom, Dejvi Proper je rešio da se posveti duhovnom bogatstvu. Sve što mu nudi fudbal više ga ne interesuje, zanima ga samo da se posveti sebi.

Na opšte iznenađenje sportske javnosti, nekadašnji reprezenattivac Holandije (19 utakmica) je okončao karijeru. U 30. godini, 18 meseci ranije od predviđenog završetka ugovora sa PSV-om. Iz samo jednog, ali dovoljno dobrog razloga: fudbal ga više ne zanima!

Izabrane vesti

Nekadašnji član Vitesea, Brajtona i PSV-a ističe da na rano penzionisanje nije uticao niko u Ajndhovenu, da je u sjajnim odnosima sa trenerom Rodžerom Šmitom i saigračima, već se, žargonski rečeno, smorio.

Neposredno pred Božić odlučio sam da završim karijeru. Osetio sam olakšanje. To je signal da sam povukao ispravan potez“, jasno je iz prvih Properovih rečenica da ga je sport sve više mučio, a sve manje predstavljao zadovoljstvo.

Posle četiri godine u Premijer ligi, Dejvi se letos vratio među Filipsovce, ali ga čak ni šansa da svrgne Ajaksa sa prestola u Erediviziji nije takla.

„Dok sam bio u inostranstvu, postepeno sam gubio ljubav prema fudbalu. Teško mi je padalo dok sam posmatrao šta sve moram da uradim da bih se takmičio na vrhunskom nivou, a da moj privatni život pati usled prenatrpanog rasporeda. Ništa dobro mi nije donela ni pandemija virusa korona, usled koje su bile redukovane posete porodice i prijatelja. Veoma sam zahvalan PSV-u što me je angažovao prošlog leta. Nadao sam se da ću povratkom u Holandiju opet osetiti zadovoljstvo što igram fudbal. Nažalost, to baš nije tako ispalo, delom zato što se ne osećam prijatno u fudbalskom okruženju. Dogo sam mu se prilagođavao i sad je vreme da prestanem. Ne želim više da se bavim fudbalom. Zato sam završio s njim. Bar zasad“.

Prema njegovim rečima, zasitio se putovanja, karantina, hotela... Hoće malo da živi život.

Sad imam vremena da se posvetim sebi, istražim šta me sve interesuje, iskusim druge stvari. Želim da cenim lepe trenutke. Videćemo hoće li mi nedostajati fudbal, ali sam spreman da se posvetim novim stvarima. Hvala porodici, rodbini i prijateljima koji su me podržavali sve vreme tokom karijere. Sad je vreme da im se posvetim“, rekao je Dejvi Proper.

Neka uživa u penziji.


tagovi

Dejvi Proper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara