Kings Kangva (©Star Sport)
Kings Kangva (©Star Sport)

Carević branio kao car, Kangva pokazao ko je gazda na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.05.23. | 20:35

Golom u sudijskoj nadokandi crveno-beli savladali Vojvodinu – 2:1

Branio je Lazar Carević kao Tibo Kurtoa, vodio Vošu ka trećem uzastopnom remiju na Marakani, frustirao kompletan tim šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije. I kada se činilo da će Novosađani ponovo odoleti na najvećem srpskom stadionu sevnula je, u nadoknadi vremena, levica Kingsa Kangve za konačnih 2:1!

Gledajući šanse, i sve što je Crvena zvezdda apsolutno zasluženo. Međutim, možda je tim Miloša Milojevića zaslužio da bude kažnjen za brojne propuste u igri, odnosno nekonstantnost. Crvena zvezda je samlela Vojvodinu u prvih pola sata, a potom više gledala ka velikom semaforu i brojala minute do završetka. Novosađani su bili prilično ofanzivno tanki u dobrom delu meča, ali je ulazak Nikole Čumića promenio krvotok gostujuće ekipe.

Izabrane vesti

Radio je velike stvari na drugom delu terena bivši član Olimpijakosa, ali je svih 90 minuta briljirao Lazar Carević, apsolutno najbolji pojedinac derbija na Marakani. Golman Voše se na travi Marakane potvrdio kao jedan od najboljih golmana Mozzart Bet Superlige. Odbranio je veliki broj zicera, ostavio Vojvodinu u igri u prvom poluvremenu, potom u finiš do očaja dovodio Bukarija, mladog Mijatovića i Aleksandra Kataija. Protiv Kangve nije mogao, mada je nesumnjivo Vojvodina dobila golmana koga će moći dobro da očuva i koji je u stanju da joj čuva kožu na evropskoj sceni. Zvezda je, ako ništa drugo, bila istrajna i ubrzala meč posle izjednačenja Baraja kome je prethodila asistencija Čumića.

Pogledi navijača Crvene zvezde, u kišnom majskom danu, bili su, bar na početku meča usmereni ka odbrani crveno-belih. Posle premijernog gola protiv Čukaričkog prvi start od kada se vratio na Marakanu zabeležio je bivši reprezentativac Srbije Uroš Spajić. Međutim, nekadašnji član Tuluza i Fajenorda nije imao mogućnost da se previše istakne, s obzirom da su sem par polukontri gosti bili bezopasni. Video se povremeno talenat Uroša Kabića, ali se trener Novosađana Radoslav Batak odlučio da sačuva Simića i Čumića za jedan od najvažnijih mečeva u sezoni, protiv Čukaričkog u polufinala Kupa Srbije.

Prvo poluvreme derbija petkog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige pretvorilo se u reviju šuteva i demonstraciju kvaliteta golmana Vojvodine Lazara Carevića. Mogao je nekadašnji član Barselone samo da proprati odličan udarac Bukarija u devetom minutu – posle podvaljene lopte Aleksandra Kataija, ali je pre i posle toga držao ekipu Radoslava Bataka u životu. Nisku dobrih prolećnih igara nastavio je Osman Bukari, bar u uvodom delu meča. Na karakterističan način vozio je slalome kroz odbranu gostiju, mogao da postigne još jedan pogodak. Sprečio ga je Carević. Gledajući zbivanja u prvih 30 minuta dalo se zaključiti da 4.000 ljudi u Ljutice Bogdana neće zažaliti zbog dolaska. Zvezda je igrala u bržem ritmu, bila direktna i stvorila veliki broj prilika. Redom su bili neprecizni Rakonjac, Bukari, Katai, Stefan Mitrović, pa opet Katai. Pritiskali su crveno-beli postavu Radoslava Bataka na različite načine. Kroz posed i brzu tranziciju, posle prekida... Carević im nije dao šansu da posao završe posle 30 minuta.

Jeste rano vođstvo usporilo tim Miloša Milojevića, ali Vojvodina sa mladim Miloševićem u špicu i bez glavnih snaga nije bila konkurentna. Kapiten crveno-belih Milan Borjan samo je dva puta morao da se baci.

Bilo je prilične neozbiljnosti od strane domaćina u poslednjoj trećini, carinjenje lopte i biranja pogrešnih rešenja. Kao da je želeo to da kazni Radoslav Batak, odbacivši tendenciju da na Marakani bude samo puki posmatrač. Ulazak Čumića napravio je igru Vojvodine konkurentnijom. Videlo se to po prvom udarcu ka golu Borjana kada je zapretio Antonijević, potom i pogotku Iva Baraja, koji se u tom trenutku povredio. Prethodno je Čumić lako prošao pored Viga... I pre izjednačenja Vojvodine, Zvezda je imala seriju promašaja preko Rakonjca i Mitrovića.

Posle izjednačujeg gola Vojvodine utakmica se malo ubrzala. Imali su gosti nekoliko kontri i propuštenih šansi da odigraju mirniji pas, na drugoj strani Carević se pojavljivao kada god treba. Pamtiće se njegove odbrane u finišu kada je zaustavio Mijatovića i Bukarija i Erakovića. Ali je u sudijskoj nadoknadi potpisao kapitulaciju.

--------------------------

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 2:1 (1:0)

/Bukari 9, Kangva 90+4 – Baraj 57/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić;

Gledalaca: 8.242;

Sudija: Dejan Trifković

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan 6 – Vigo 6, Eraković 6,5, Spajić 6 (od 46. Milunović 6), Rodić 6 (od 46. Azarov 6) – Mijailović 6,5 (od 56. Kangva 7), Kanga 6,5 – Bukari 7, Mitrović 6 (od 70. Pešić 6,5), Katai 6,5 – Rakonjac 6 (od 56. Mijatović 6,5 ).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 8 – Lazarević 6,5, Vitas 5,5, Traore 6, Antonijević 6,5 – Topić 5,5, Zukić 5,5 – Jeličić 6 (od 46. Bogdanović 6), Kabić 6,5 (od 56. Baraj -, od 62. Simić 6,5), Milosavljević 5 (od 46. Čumić 7) – Milošević 5 (od 69. Nikolić).

Igrač utakmice: Lazar Carević

SUPERLIGA, 34. KOLO, PLEJ-OF

Subota

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Docić 12pen, Rubežić 50ag, Aganspahić 71, Stojanović 81/

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Bukari 9, Kangva 90+4 - Baraj 57/

TSC - Voždovac (U TOKU)

Nedelja

19.30: (1,20) Partizan (6,75) Radnički 1923 (14,0)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK VojvodinaFK Crvena zvezdaLazar CarevićKings Kangva

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara