Čelsi blizu dogovora sa Mohamedom Kudusom

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 18:58

Sledi otvaranje pregovora sa Ajaksom...

Spada u najtraženiji mlade ofanzivce Evrope, međutim neko vreme ga nije bilo u fokusu. Sada je ponovo tu i informacije koje stižu sa Ostrva prilično su relevatne, imajuću u vidu da dolaze od jednog od najobaveštenijih novinara - Davida Ornštajna sa The Athletic. A te informacije kažu da je Mohamed Kudus (22) veoma blizu dogovora sa Čelsijem oko ličnih uslova.

Plavci su veoma aktivni i ovog leta. Kupuju 'na tone', ali za razliku od zime konačno su počeli i da raspordaju, pokušavajući da naprave kvalitetan balans. Pre nekoliko dana stiglo je jubilatno 20. pojačanje u eri Toda Bolija; bio je to mlađani Brazilac Anđelo Gabrijel (Santos, 15.000.000 evra); sledeća pridošlica, dakle, mogao bi da bude pomenuti Kudus.

Izabrane vesti

Time bismo još jednom dobili potvrdu da klub sa Stamford Bridža ima novu, jasnu i preciznu transfer politiku, po kojoj je dovođenje talentovanih igrača, uglavnom mlađih od 23 godine, prioritet.

Ornštajn tvrdi da su klub i Kudusovi zastupnici već neko vreme u kontaktu i da se pregovori odvijaju u dobrom smeru. Štaviše, na pragu su dogovora oko plate i visine ugovora, s tim da razgovarali dva kluba još nisu otpočeli. To bi trebalo da se dogodi u drugoj fazi ovog posla. Tek tada znaćemo kakog je Ajaks stava i da li je rapoložen da pusti jednog od najvrednijih igrača ovog leta. I za koji novac, razume se.

Ono što će biti posebno zanimljivo videti jeste gde Maurisio Poketino vidi Kudusa. Jer momak je u Ajaksu 20 utakmica odigrao kao ofanzivni vezni, 18 kao centralni, u srcu terena, 14 kao desno krilo, 11 kao najistureniji napadač...


tagovi

Mohamed KudusLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara