Broja (© Reuters)
Broja (© Reuters)

Čelsijevo prokletstvo: Povredio se još jedan! Da li je otvoren put za Ronalda?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.12.22. | 16:03

Armando Broja završio sezonu

Odlazak u Dubai, na mini pripreme, uoči nastavka Premijer lige, ispostavio se kobnim za Armanda Broju. Napadač letos vraćen sa pozajmice Sautemptonu, pretrpeo je tešku povredu kolena i tako smanjio opcije Plavaca u nastakvu sezone.

Broji su stradali prednji ukršteni ligamenti i sledi mu operacija, a kako je klub sa Stamford bridža potvrdio, za reprezentativca Albanije je takmičarska 2022/23 završena i biće na raspolaganju stručnom štabu tek kad počnu pripreme za naredni ciklus. U ovom je odigrao 12 utakmica (po gol i asistencija), nije baš bio starter, međutim, imao je neku ulogu, a sad bez njega, Plavci su ostali samo na Pjeru Emeriku Obamejanu u špicu, uz krilne napadača, Kristijana Pulišića, Hakima Zijeha i Rahima Sterlinga. Osim Gabonca, niko nije onaj centralni, što stvara glavobolju treneru Gremu Poteru, ako se zna da je transfer Kristofera Enkunkua iz Lajpciga projektovan tek za leto.

Izabrane vesti

Vest o povredi Broje u ostrvskoj javnosti je pokrenula ideju o angažmanu novog špica na Stamford bridž. I opet aktuelizovao ime Kristijana Ronalda. Još letos je Portugalac dovođen u vezu za Plavcima, potom i pre nekoliko sedmica kad je raskinuo saradnju sa Mančester junajtedom, a s obzirom da je u međuvremenu i sam demantovao da nema ništa od odlaska u saudijski Al Nasr sve opcije su otvorene. Jedino što navijači Čelsija nisu baš do kraja oduševljeni onim što je Ronaldo pokazao na Mundijalu u Kataru, a ionako ga godine stižu. Još kad se zna da formu, u iščekivanju novog angažmana, održava u trening centru Real Madrida...

Sa ili bez Ronalda, Čelsi je svakako u problemima. Tek je osmi na prvenstvenoj tabeli, u osmini finala Lige šampiona će igrati protiv Borusije iz Dortmunda, a zdravstveni bilten nije baš najbolji. Ris Džejms zbog povrede nije ni učestovao na Prvenstvu sveta, iz istog razloga veliki broj utakmica je propustio Ben Čilvel, štoper Vesli Fofana je takođe pretrpeo tešku povredu, baš kao i centralni vezni Engolo Kante, golman Kepa Arizbalaga, te krilni vezista Ruben Loftus Čik.

Neki se oporavljaju brže, neki sporije, sad je u ambulanti i Broja, a već za dve sedmice Čelsi čeka prva obaveza u napornom zimskom ciklusu, u Londonu protiv Bornmuta.


tagovi

Armando BrojaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara