Radost igrača Porta (©AFP)
Radost igrača Porta (©AFP)

Čemu da se nadaš protiv Porta posle 27 zaraženih?

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 14:09

Estoril mučio muke sa korona virusom pred duel sa Zmajevima, koji večeras mogu da se osame na čelu Primeire

Porto je sinoć dobio odlične vesti sa Azorskih ostrva, pošto je Sporting senzacionalno pao na terenu Santa Klare. Već danas Zmajevi su u prilici da iskoriste poraz glavnog konkurenta u šampionskoj trci ukoliko pobede Estoril na gostovanju u sklopu 17. kola Primeire (19.00).

Sastav sa Dragaa ima priliku da se učvrsti na portugalskom tronu ove sezone, posle jednogodišnje pauze. Za sada mu ide apsolutno fantastično, pošto nijednom nije izgubio u 16 mečeva do sada, a pobedio je 14 puta. Izgradio je solidnih sedam bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranu Benfiku, ali aktuelni prvak Sporting diše mu za vratom sa istim brojem bodova i duelom više.

Izabrane vesti

Zmajevi su i pre tekućeg kola držali čelnu poziciju ispred Lavova, a i ovoga puta će je braniti na terenu veoma neugodnog novajlije iz Estorila. Iako domaćem timu nimalo ne ide loše u tekućoj kampanji, pošto drži odlično peto mesto na tabeli sa 25 bodova, koje bi mu garantovalo učešće u evrospkim kupovima sledeće sezone, trenutno rešava velike probleme sa zarazom korona virusom unutar svojih redova.

Kanarinci su minulu godinu završili na stranputici. Estoril je u 13. kolu izgubio u Brage na strani 0:2, zatim u Kupu sa Tondelom 1:3, a u poslednjem kolu šampionata krajem decembra nije uspeo da se odupre Moreirenseu, iako je imao više od igre (0:1). Na pet proteklih ligaških duela sastav Bruna Pinjeira je samo jednom trijumfovao. Na svom terenu, Estoril je ove sezone izgubio samo od Sportinga, ostvarivši pet remija i jednu pobedu.

19.00: (18,0) Estoril (7,75) Porto (1,15)

Na prelasku u Novu godinu korona se "pridružila" domaćem sastavu, što je potvrdilo čak 18 igrača i još devet članova tima. Kako je karantin smanjen sa deset na sedam dana u slučaju blažih simptoma, meč sa Portom se ne dovodi u pitanje, a i zahtev Kanarinaca za odlaganje je odbijen.

"Rival želi da se što pre dovede u red i da ponovo može da iskoristi svoj potencijal. Ali ako meč mora da se igra, želimo da pružimo što bolju partiju i da osvojimo tri boda", rekao je trener Porta Seržo Konseisao.

Zmajevi su se nedavno, takođe, borili sa virusom, a u prethodnom kolu kada je Porto savladao Benfiku, na primer, nije mogao da igra drugi strelac Primeire Luis Dijaz, koji bi već trebalo da se pojavi među startnih 11.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

U prethodna dva duela Porto je savladao Benfiku. Najpre u osmini finala nacionalnog Kupa (3:0), potom i na ligaškoj sceni (3:1) i iz prethodnih pet slučajeva primio je jedan gol. Konseisao ne može da koristi usluge Žoaa Marija, Pepea, Marka Grujića, Ivana Markana i Vilsona Manafe, dok su Nanu i Sanusi otišli na Afrički kup nacija. Pored igrača sa pozitivnim testom, u domaćem dresu neće nastupiti povređeni Afriko i Romario Baro.

Porto je pobedio u poslednjih sedam međusobnih obračuna, što je i ovoga puta prednost, jer Estoril nije imao vremena da se valjano pripremi.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PRIMEIRA – 17. KOLO

Petak

Santa Klara - Sporting 3:2 (1:1)

/Patrik 30, Linkoln 51, Rikardinjo 78 - Palinja 10, Sarabija 50/

Subota

16.30: (2,40) Vizela (3,10) Moreirense (3,20)

19.00: (18,0) Estoril (7,75) Porto (1,15)

21.30: (2,15) Boavista (3,35) Tondela (3,50)

Nedelja

16.30: (2,35) Portimonense (3,10) Maritimo (3,25)

19.00: (1,23) Benfika (6,50) Pasoš Fereira (12,0)

19.00: (1,45) Braga (4,40) Famalikao (7,50)

21.30: (2,90) Belenenses (3,05) Aruka (2,60)

Ponedeljak

21.15: (2,65) Žil Visente (3,20) Vitorija Gimarais (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortugal 1PortoEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara