Četiri od četiri evropske Čuke: Brđani promašivali, pa u 91. slomili Olimpiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 19:46

Čukrički maksimalan i posle susreta sa Olimpijom (2:1)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Slovenije)

Četvrta provera Čukaričkog na pripremama u Sloveniji donela je i četvrtu pobedu (2:1). Bila bi sportska nepravda da nije bilo tako imajući u vidu fenomenalno drugo poluvreme Brđana, a da odlično izdanje belo-crnih bude ukrašeno trijumfom pobrinuo se Docić sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Kapiten Brđana iskoristio je najstrožu kaznu kojoj je prethodilo igranje rukom jednog od fudbalera Olimpije i tako dopisao novu recku posle pobeda nad Radomljem, Jadranom i Arsenalom iz Tule.

Iako je opšti utisak koji je srpski klub ostavio pozitivan, povod za eventualnu analizu stručni štab na čelu sa Dušanom Đorđevićem mogao bi da ima u početnom delu prvog poluvremena koji je pripao motivisanim Slovencima. Buđenje Čukaričkog međutim krunisao je Jovanović u 45. minutu golom posle kornera koji je izveo Čolović i doneo svom timu komfor pred nastavak susreta.

Idealan rasplet utakmice za Čukarički ipak je pokvario nesretni splet okolnosti i reakcija Tanasijevića koji je u 50. minutu, na više od metar od lopte koju je uhvatio Petrović, imao duel sa rivalom okarakterisan od strane sudija kao prekršaj za najstrožu kaznu. Izjednačujući pogodak Olimpije nije se negativno odrazio na Čukrički, te je ofanziva Brđana rezultirala nizom stopostotnih šansi u režiji Jankovića, Jovanovića, Čolića i Spasojevića. Međutim, odbrana domaćina odolevala je pred ofanzivom beogradskog kluba sve do sudijske nadoknade kada je pobeda, ipak, pripala rivalu koji je ostavio znatno bolji utisak.

Savu Miloševiću i njegovim izabraicima ostaće žal što inicijativu iz uvodnog dela utakmice nisu pretočili u vođstvo. Međutim, raspoložena defanziva Čukaričkog predvođena sjajnim Šapićem pokazala je da je spremna za novu sezonu. Sa druge strane, igračima beogradskog tima ostaje da premotavaju film na 16. minut kada je golman Olimpije odbranio udarac Čolovića iz odlične situacije i da se pitaju da li bi posao na putu do nove pobede bio lakši da je bilo drugačije. Bilo kako bilo izvesno je da su Brđani iz provere u proveru sve sigurniji i ubedljiviji što uliva optimizam belo-crnima pred superligašku premijeru i evropske izazove.

Čukarički – Olimpija 2:1 (1:0)

/Jovanović 45, Docić 90+1 - Nukić u 50p/

Stadion: ŽAK u Ljubljani.

Gledalaca: 50.

Sudija: Pevec.

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović (od 62. Nikčević), Šapić (od 69. Drezgić), Tanasijević (od 78. Radojičić), Tošić (od 78. Roganović), Mijailović (od 46. Docić), Kovač (od 72. Čolić), Čolović (od 56. Endijae), Savić (od 46. Janković), Kajević (od 62. Lukić), Jovanović (od 72. Spasojević).

OLIMPIJA: Nejc, Mlinar (od 62. Ratnik), Korun, Gliha (od 72. Šme), Boaći, Tomić (od 72. Kapun), Ostrc, Sešlar (od 62. Suljanović), Elsnik, Petrov (od 72. Bončina), Nukić (od 72. Fogec).

Žuti kartoni: Ostrc, Petrov (Olimpija).


tagovi

ČukaričkiOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara