Filip Kostić (©Reuters)
Filip Kostić (©Reuters)

EURO završen za Filipa Kostića: Zbog povrede kolena pauza dve sedmice

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.06.24. | 14:07

Posledice meča sa Englezima ostavile Srbiju sa manjkom opcija, krilo Juventusa ostaje uz saigrače da gleda meč sa Slovenijom

Čekao ga je 24 godine, a završilo se posle samo 43 minuta. Toliko je za Filipa Kostića trajalo Prvenstvo Evrope.

Krilni vezista naše reprezentacije se više neće vraćati na teren do kraja takmičenja, usled povrede na utakmici sa Engleskom. Po povratku iz Gelzenkirhena u bavarski Augzburg, bazu Orlova, utvrđeno je da je fudbaler Juventusa pretrpeo težu povredu na otvaranju Grupe C.

Izabrane vesti

U završnici prvog poluvremena, posle duela kraj aut linije, Kostiću su oštećeni ligamenti i to je već tad bio signal da rođeni Kragujevčanin ne može da nastavi turnir. Nagovestio je to odmah po okončanju susreta selektor Dragan Stojković, a posle pregleda magnetnom rezonancom javnosti potvrdio Milan Vuković, portparol FSS.

Kako je rekao doktor reprezentacije Dejan Aleksandrić, u pitanju je povreda levog kolena. Magnetna rezonanca je pokazala parcijalno oštećenje spoljašnjeg kolateralnog ligamenta. Priroda povrede je takva da zahteva minimalnu dve sedmice pauze. Tako da će Filip Kostić ostati ovde još dva dana, odgledaće utakmicu sa Slovenijom i napustiti kamp reprezentacije Srbije“, preneo je Vuković.

U odsustvu Kostića, najlogičnije rešenje za duel sa Slovenijom, u četvrtak u Minhenu, jeste Filip Mladenović, pošto je i protiv Engleske ostavio zadovoljavajući utisak.

Prema najavama iz kampa našeg državnog tima, Kostić će ostati uz kolege iz reprezentacije, posmatraće uživo duel sa Slovenijom, a onda zaputiti na lečenje povređenog kolena. 


 


 


tagovi

Filip KostićEURO 2024fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara