Aleksandar Ćirković (Star Sport)
Aleksandar Ćirković (Star Sport)

Ćirković uživa u Rusiji: Gol Zenitu za manje od 60 sekundi na terenu

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.10.22. | 02:36

Treći pogodak za srpsko krilo u poslednjih pet utakmica

Prešao je Aleksandar Ćirković krajem avgusta iz Voždovca u ruski Krila Sovjetov i kako stvari stoje uživa u Samari. Činjenica, još se nije izborio za mesto standardnog prvotimca, češće ga trener Igor Osinjkin uvodi sa klupe, ali to mladom krilnom fudbaleru iz Smederevske Palanke ne smeta da bi redovno postizao golove.

Sinoć, prvi put oči u oči sa godinama unazad najmoćnijim timom Rusije i odmah - gol. Ušao je Ćirković sa klupe u 78. minutu i već nekoliko desetina kasnije glavom unovčio centaršut Pinjaeva. Nažalost bio je to samo počasni pogodak protiv Zenita koji je duel 4. kola grupne faze ruskog kupa dobio sa 2:1.

Izabrane vesti

To nikako ne umanjuje sjajan beg Ćirkovića odbrani nebeskoplavih i već treći pogodak u minulih pet utakmica. Kako je pre pet dana pogodio i u pobedi nad Sočijem, mini-serija je krenula, a prvenstveni okršaj protiv Urala za tri dana pokazaće hoće li se nastaviti.

Kako je u svim takmičenjima, odnosno ruskoj Premijer ligi i kupu upisao tek 261 minut na terene, možemo da konstatujemo da Ćirković ima izvanredan prosek postignutih golova. Za sada pogađa mreže protivnika na svakih 87 minuta. Možda je vreme za startnu postavu u kojoj se od dolaska u Rusiju našao samo dva puta.



tagovi

Aleksandar ĆirkovićKrila SovjetovSamara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara