Čistka za pamćenje: Real oslobađa 112.660.000 u budžetu za plate

Vreme čitanja: 5min | čet. 24.03.22. | 09:01

Biće dovoljno novca za Mbapea i još jednu superzvezdu...

Ne ugrožava preterano već viđenu titulu Reala debakl u El Klasiku protiv Barselone (0:4), ali da je uticao da raspoloženje i kompletan ambijent u Valdebebasu u to ne treba niko da sumnja.

"Madridska svlačionica će na leto imati sastanak s plastičnim hirurgom", piše Marka, aludirajući na drastične promene lica tima koje će se nesumnjivo dogoditi. "Real bi tokom narednih meseci trebalo da pretrpi možda i najveći fejslifting u poslednjih desetak godina, pošto će praktično trećina fudbalera na koje Karlo Ančeloti trenutno računa dobiti preporuku da što pre isprazni svoj ormarić i potraži nove poslodavce".

Izabrane vesti

Dugo se već govori o promenama u igračkom kadru što treba da nastupe na Santijago Bernabeuu. Real je zreo da započne novu eru, sa novim zvezdama, a kao što mnogi očekuju vođa tog novog projekta trebalo bi da bude Kilijan Mbape. Govori se pritiom da Madriđani nisu odustali ni od Erlinga Halanda, međutim da bi tako skupe akvizije bile moguće potrebna je ozbiljna čistka u sadašnjem rosteru.

Ta čistka sprema se odavno. Ovaj poraz od Barselone samo je naterao Florentina Pereza da ubrza sve te procese i gurajući u medije planove za leto pokuša da zabašuri blamažu koja se dogodila u nedelju uveče.

Dakle, transfer lista je sastavljena i sada je već javna. Kraljevski klub će tokom letnjih meseci učiniti sve da se reši osmorice prvotimaca (Bejl, Azar, Marselo, Isko, Jović, Marijano, Sebaljos, Valjeho), pa ako u tome uspe budžet za plate biće oslobođen godišnjih obaveza teških čak 112.660.000 evra, kaže precizna računica!

U prevodu, dolazak Kilijana Mbapea i njegova astronomska primanja (priča se oko 40.000.000 evra na godišnjem nivou) biće lako servisirani, s tim da će ostati prostora u budžetu za najmanje još jednu zvezdu tog ili sličnog kalibra.

MARSELO, BEJL, ISKO

U pitanju su trojica igrača oko kojih nema ni najmanje dileme da li idu. Njima ističi ugovori, te će kao slobodni agenti potražiti nove klubove. Marselo kao ozbiljna klupska legenda odlazi nakon 23 trofeja (biće i 24 ukoliko Madriđani uzmu titulu, čime bi se izjednačio sa Pakom Hentom) i deceniju i po na Bernabeuu. Njegov doprinos već duže vreme nije na uobičajenom nivou, u 34. godini deluje dosta istrošeno, međutim Real ga ispraća na dostojanstven način - kao kapitena i jednog od najvažnijih igrača u 21. veku. Samo na njegovu platu Kraljevići će godišnje uštedeti blizu 22.000.000 evra!

Imao je Karlo Ančeloti u planu da ispoštuje maksimalno i Gereta Bejla. Da mu da određene minute, da ga vrati u tim, međutim Velšanin je sve to pogazio poslednjom ludorijom koju je napravio uoči El Klasika, kada je kazao italijanskom stručnjaku da ga bole leđa i da ne računa na njega. Medicinski tim Reala nije dijagnostikovao problem što je izazvalo sumnju da je Velšanin po svaku cenu želeo da izbegne rizik od povrede jer mu slede veliki izazovi u nacionalnoj selekciji.

Da sve bude još gore čim se javio selektoru osvanule su izjave u ostrvskim medijima kako se odlilčno oseća i da je u veoma dobroj formi.

Zbog svega toga malo je onih što veruju da bi Ančeloti mogao još koji put da mu ukaže šansu. Geret Bejl ipak odlazi na mala vrata (posle četiri trofeja Lige šampiona i ukupno 106 golova) i u budžetu za plate oslobađa blizu 30.000.000 evra.

Isko je došao kad i Bejl, plaćen je tada Malagi 30.000.000 evra. Sa Realom je osvojio 17 trofeja, ali već duže vreme igra ispod standarda potrebnih za najveći klub na svetu. Neće doneti nikakvu zaradu, međutim i on oslobađa veliki prostor u budžetu, pošto je prema poslednjem ugovoru zarađivao nešto više od 13.000.000 bruto.

LUKA JOVIĆ I MARIJANO DIJAZ

Dugo su većali u Madridu šta će sa srpskim napadačem. Nova pozajmica, prodaja, strpljenje... E pa izgleda da ovog potonjeg više nema niko na Bernabeuu, ponajmanje Ančeloti.

"Svi u kkubu razočarani su njegovim stavom, smatraju da je njegov svakodnevni učinak na treninzima daleko od potrebnog za ravnopravnu borbu za mesto u timu. U svlačionici kažu da više ne primećuju ni kad dolazi, ni kad dolazi. Duh", piše Marka.

Ove sezone Jović se pojavio na 17 utakmica, postigao je jedan i namestio dva gola. Ukupno u belom dresu sakupio je 1.487 minuta i tri puta zatresao mrežu. U proseku, potrebno mu je blizu 500 minuta za pogodak.

S takvim učinkom i stavom verovatno se ne bi zadržao ni ovoliko u Madridu da Real ne gleda kako će izvući što više od uloženih 60.000.000 evra u njegov transfer.

Marijano Dijaz nema mnogo bolji status i njegov odlazak takođe se ne dovodi u pitanje. Njegovim i Jovićevim "razrešenjem" postaće jasno da Madriđani moraju po još jednog napadača, pored Mbapea.

EDEN AZAR

Došao je da odmeni Kristijana Ronalda, a ispostavilo se da je jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba. Povrede, probleme s kilažom, loše partije u nizu. Ove sezone nije postigao nijedan gol, mada je minute dobio u ukupnu 22 utakmice. Tužno ga je ponekad gledati kako se muči, a tek mu je 31. godina. Poput Luke Jovića, neće biti lako udomiti ga. Ima čvrst ugovor (do 2024) i platu kao Geret Bejl. Pritom, da bi finansijske knjige ostale u normali potencijalni kupac morao bi da za Belgijanca iskešira čak 40.000.000 evra. Njegova tržišna vrednost trenutno iznosi svega 16.000.000...

VALJEHO I SEBALJOS

Štoper kog je Real doveo sa 18 godina iz Saragose ne dobija šansu. Kod Ančelotija svega 14 minuta u svim takmičenjima. Ne igra ni u manje važnim utakmicama, što će reći da u klubu na njega više ne računaju. Neće moći da donese neku naročitu zaradu (procenjen je na 3.000.000), baš kao što ni njegova plata ne opterećuje budžet naročito (oko 1.600.000 evra). Oko Danija Sebaljosa situacija je nešto drukčija. Za njega je Karleto imao određene planove, međutim otkako se oporavio od povrede zadobijene na OI u Tokiju nema važnu ulogu u ekipi. Španci veruju da bi mogao da završi u Betisu, odakle je 2016. i došao u Madrid.


tagovi

Karlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara