Vitolo (© Reuters)
Vitolo (© Reuters)

Čolo se rešava još jednog ofanzivca: Vitola zove trener s kojim je osvojio tri Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 20:50

Atletiko i Viljareal pregovaraju oko krila

Raskinuo je Atletiko Madrid ugovor sa Dijegom Kostom, poslao Ivana Šaponjića na kaljenje u Kadiz, a posle dva centralna napadača moglo bi da se desi da u završnici prelaznog roka ostane bez još jednog ofanzivca, s obzirom da pregovara sa Viljarealom oko selidbe Vitola na stadion Keramika.

Nekoliko španskih medija pustilo je u etar informaciju da je 31-godišnji krilni fudbaler pred novim izazovom u karijeri, odmah zatim da su pregovori obustavljeni, da bi u narednoj objavi saopštili kako i dalje postoji mogućnost da do ponedeljka veče, kad se završava prelazni rok, Vitolo promeni sredinu.

Izabrane vesti

Što bi bilo logično po dva osnova. Prvo, ne igra u Atletiku (samo šest prvenstvenih mečeva ove sezone, jedna asistencija), a na poslednjih devet susret Dijego Čolo Simeone ga nijednom nije uveo s klupe. Drugo, u Viljareal ga zove trener s kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri. Unaj Emeri je zagovornik ideje da se angažuje nekadašnji španski reprezentativac (12 utakmica, četiri pogtoka) i sa njim napadne mesto u Ligi šampiona.

Uostalom, Vitolo je najbolju fudbal u karijeri igrao baš pod Emerijevom palicom, tokom četiri sezone skupio 134 utakmice, dao 22 i namestio 34 gola, a kruna saradnje bila su tri vezana pehara Lige Evrope (2014, 2015, 2016).

Atletiko bi navodno poslao Vitola na pozajmicu bez prava otkupa. Ugovor mu ističe za godinu i po dana logično je pretpostaviti da će Jorgandžije na leto pokušati da izvuku makar deo novca od 35.600.000 evra uloženih u transfer iz Sevilje 2017. Navodno, zasad je problem plata igrača u iznosu od 6.000.000 evra, što Sevilja nije rada da plaća.


tagovi

VitoloZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara