Musa Sisoko (© Reuters)
Musa Sisoko (© Reuters)

Čovek je neviđeni baksuz: Igrao šest finala i svaki put bio na pogrešnoj strani

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 10:13

Kad neće, onda neće

Pojedinci su magneti za trofej (pogledati pod Dani Alves), neki su toliki maleri da ih nikad u karijeri nisu osvojili. Među najveće baksuza savremenog loptanja može da se svrsta Musa Sisoko, jer je opet izgubio utakmicu vrednu pehara. Čak šesti put u karijeri, a već su mu 33 godine i pitanje je da li će do kraja aktivnog bavljanje fudbalom biti u prilici nešto da osvoji.

Iskusni vezista je i u subotu veče bio na pogrešnoj strani. Igrao je finale Kupa Francuske na Sen Deniju i učestvovao u porazu Nanta od „njegovog“ Tuluza (1:5) – u ljubičastom dresu je počeo profesionalnu karijeru – čime je uveličao kolekciju utakmica koje želi da izbaci iz sećanja. Ovo mu je bilo šesto finale i sve ih je napustio sa srebrnom medaljom. A one u fudbalu ama baš ništa ne znače...

Izabrane vesti

Već drugi put u sezoni Musa Sisoko je poražen u utakmici za znamenje. Na otvaranju ciklusa, protiv Pari Sen Žermena, u susretu Superkupa Francuske isto je bilo četiri razlike, samo što se tad igralo u Tel Avivu (0:4). Na prvi pogled, ništa čudno, Sveci imaju daleko jači tim, što se baš i ne bi moglo reći za Tuluz, ali je izgleda „problem“ što je u Nantovoj ekipi maler.

Potvrđeno podsećanjem da je tokom boravka u Engleskoj ostao bez trofeja u dresu Totenhema. Bio je deo ekipa koja se pod komandom Maurisija Poketina 2019. domogla finala Lige šampiona, ali je poklekla u madridskom okršaju sa Liverpulom (0:2), da bi u finalu Liga kupa 2021. tim iz Londona izgubio od Mančester Sitija (0:1).

Negativan niz sa klupskog preliva se i na reprezentativni fudbal. Sisoko je bio deo selekcije Francuske koja je propustila da iskoristi prednost domaćeg terena u finalu Prvenstva Evrope 2016. godine (poraz od Portugala, 0:1), a ni na početku karijere, na čuvenom turniru mladih u Tulonu, izgubio je meč za trofej od Čilea, još 2009. godine (0:1).

Ugovor sa Nantom mu ističe u junu 2024. i pitanje je da li će neki ambiciozni klub, koji „gađa“ trofeje da ga angažuje sa ovakvom biografijom.


tagovi

Musa SisokoNant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara