Mojze Ken (AFP)
Mojze Ken (AFP)

Crno-belo dete ponovo u Torinu: Ken stiže na dvogodišnju pozajmicu, otkup 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 14:31

Mojze Ken se vraća u klub u kojem je fudbalski stasavao

Nije se u Juventusu još slegla prašina posle odlaska Kristijana Ronalda koji će izvesno potpisati ugovor sa Mančester junajtedom, a Juve je dogovorio povratak svog nekadašnjeg ofanzivca. Ne može se Mojze Ken okarakteristi kao klasična zamena za Portugalca, ali će svakako pojačati konkurenciju u napadu.

Torinski klub u drugoj polovini prošle decenije nije verovao u potencijale momka iz Verćelija. U Seriji A je, tada tinejdžer, dobijao priliku na kašičucu, dok ga leta 2019. Stara Dama nije prodala Evertonu za 27.500.000 evra. Dve godine kasnije, Bjankoneri su odlučili da vrate dete kluba i to po formuli koja podrazumeva dvogodišnju pozajmicu i pravo otkupa od 20.000.000 evra koje će biti aktivirano ukoliko budu ispunjeni određeni uslovi (nije još obelodanjeno koji, ali najčešće je to broj odigranih utamica).

Izabrane vesti

Do večeras će se Italijan vratiti u Torino, a u nedelju odraditi lekarske preglede i potpisati za klub čiji je dres prvi put obukao 2010., kada je imao deset godina.

Od prelaska u Everton, Ken nije uspeo da se nametne ni kod Marka Silve, niti kod Karla Anćelotija. Usledila je pozajmica u Pari Sen Žermen u kojem je bljesnuo sa 13 prvenstvenih pogodaka na 26 utakmica. Parižani su razmišljali da ga otkupe, ali su shvatili da su pred njima bolje opcije i da im neće biti neophodan. Juventus se javio, a Ken odlučio da se vrati u domovinu. Privukla ga je dobro poznata sredina i činjenica da će imati priliku da igra pod dirigentskom palicom Masimilijana Alegrija, čoveka koji ga je uveo u seniorski fudbal. Međutim, predstoji mu ozbiljna bitku sa Alvarom Moratom za zvanje prvog špica.

Sa izraženim finansijskim problemima, Juventus ovog leta nije imao prostora za velika ulaganja u dovođenje fudbalera. Otkupljen je Veston Mekeni (20.500.000) koji bi u narednih par dana mogao da napusti klub, Kajo Žorž je stigao iz Santosa za siću od 1.500.000 evra, dok je Manuel Lokateli stigao na pozajmicu tešku 5.000.000, a ostatak će plaćati tek od drugog dela sezone 2022/23.

Poslednji dani prelaznog roka daće odogovor na pitanje hoće li se Miralem Pjanić vratiti na sever Italije, odnosno hoće li nam Juve prirediti neko iznenađenje.



tagovi

Mojze Kenletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara