Crvenoj zvezdi i Partizanu oduzeta po dva boda, kažnjeni i Mijailović, Vučelić, Vazura, Radnički...

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.03.18. | 18:57

Večiti rivali kažnjeni od strane disciplinskih organa FSS-a

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije oduzela je danas Crvenoj zvezdi i Partizanu po dva boda zbog toga što su večiti rivali tzv. ratom saopštenjima “trovali javnost”, kako su to nezvanično opisivali na Terazijama, preneo je prvi Sportski žurnal, a potvrđeno je i MOZZART Sportu na Terazijama.

MOZZART Sportu je, takođe, rečeno i da su predsednici Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić kažnjeni zabranom bavljenja fudbala na tri meseca, ali samo uslovno, odnosno ako u narednih godinu dana ponove isti prekršaj. Generalni direktor Partizana Miloš Vazura moraće da u kasu FSS uplati 150.000 dinara, dok je finansijski još gore prošao trener Vojvodine Ilija Stolica, kome je odrezana globa od 200.000, a pritom neće moći da Novosađane vodi na jednoj utakmici zbog isključenja na utakmici protiv Mačve. Sve ostale kazne izrečene su zbog izjava u medijima, delom je zbog njih "stradao" i Stolica. Po istom osnovu, hajde da to nazivamo kaljanjem ugleda Superlige - mada se o tom ugledu da raspravljati - kažnjen je i Radnički sa 80.000 dinara, te trener Boban Dmitrović sa 50.000. Sve zbog prepucavanja sa trenerom Čukaričkog Nenadom Lalatovićem.

Izabrane vesti

Zanimljivo, samo je protiv Lalatovića tužba odbačena. Jednom i njega da zaobiđe.

Inače, sve ove presude Disciplinske komisije jesu izrečene, ali nisu obrazložene. Kako za MOZZART Sport objašnjava predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović...
"Odluke još nisu napisane, tako da sada nema smisla ni braniti ih sada. Posebno zato što su one tek prvostepene, dakle nisu konačne", kaže Stevanović za MOZZART Sport.

A žalbi će sasvim sigurno biti. Pre svega sa Topčiderskog brda. Kad smo već kod večitih, treba reći da je oduzimanjem dva, a ne tri boda, izbegnuta mogućnost da posle deobe bodovnog konta na kraju regularnog dela sezone drugoplasirani klub, u ovom slučaju Partizan, smanji zaostatak za liderom - Crvenom zvezdom. Situacija na čelu tabele tako se neće promeniti, Crvena zvezda će imati 67 bodova, a Parizan 14 manje - 53. Međutim, trećeplasirani Radnički iz Niša će imati samo četiri boda manje od crno-belih (49).

Ovo je inače prvi put da su u srpskom fudbalu izrečene kazne zbog javnih nastupa, iako je već godinama jasno da način komunikacije večitih - i to ne samo aktuelnih uprava - nikako ne doprinosi poboljšanju situacije u Superligi. Da li je ovo pravi način da se sa takvom praksom izađe na kraj sasvim je drugo pitanje, a nema sumnje da će naići na žestoku reakciju crno i crveno-belih.

Foto: Star Sport


tagovi

Disciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara