Čuka previše naivna za ozbiljan evropski fudbal

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 20:49

Brđani vodili u Enšedeu, ali su potom lagano položili oružje pred kvalitetnijim protivnikom - 1:4

Ambiciozno je Čukarički ušao u ovu sezonu, s namerom da smanji jaz u odnosu na večite rivale i pokuša da napravi iskorak na međunarodnoj sceni, ali je dvomeč sa Tventeom pružio jasan odgovor ekipi sa Banovog brda na pitanje koliko je u ovom trenutku udaljena od ozbiljnog evropskog fudbala. Iako je odigrao možda i najboljih 15 minuta ove sezone, poveo ranim golom Luke Adžića i nagovestio da može ozbiljno da ugrozi prednost Holanđana, sastav Dušana Kerkeza je potom poklonio gol domaćinu, a onda i potpuno ostao bez koncepcije igre. Ekipa Rona Jansa je to umela da iskoristi, pa je stigla do još jednog rutinskog slavlja i prilično ubedljivog prolaska u plej-of Lige konferencije - 4:1 (2:1), ukupno 7:2.

Kerkez je na megdan od starta meča poslao trojku koja je njegovu ekipu vratila u život pre sedam dana. Ovusu, Lučić i Adžić su bili odgovorni za uvodni nalet Beograđana, koji je prvo izrodio dve velike šanse, a potom i rezultirao vodećim golom u sedmom minutu. Ipak, sve se srušilo velikim kiksom Mohameda Badamosija deset mintua kasnije. Snažni napadač je promašio loptu na vrhu peterca kod prekida domaćin, a ona je potom otišla pravo pred noge Robina Prepera, kome nije bilo teško da zatrese mrežu Novaka Mićovića. Potom su se igra i svaka nada gostiju srušilI kao kula od karata...

Izabrane vesti

Nošen rastrčanim Mihelom Vlapom Tvente je uneo potpunu pometnju u igru potpuno rastrzanog Čukaričkog. Domaći igrači su potpuno razvukli linije gostiju, što je otvorilo brojne pukotine pred kaznenim prostorom Brđana, pa se samo čekao trenutak kad će Mićović još jednom kapitulirati. Upravo je Vlap u 34. minutu iskoristio upotrebljiv centaršut Dana Rotsa i domeo preokret Holanđanima.

Nakon toga je bilo potpuno jasno da Kerkezov tim teško može do povratka u život kada je u pitanju ovaj dvomeč. Tvente je nastavio da preti, Vlapu se pridružio i odlični Riki van Volfsvinkel, a upravo je ovaj dvojac kreirao opasnu šansu u samoj završnici prvog poluvremena, koju u pogodak nije uspeo da pretvori nekadašnji napadač Sportinga iz Lisabona.

Pokušao je Kerkez da izvuče poslednji atom snage svojim igračima uvođenjem Đorđa Ivanovića, Ibrahime Ndijaea i mladog Igora Miladinovića, uspeli su Brđani u nekoliko navrata da uzvrate, ali ti pokušaji nisu konkretizovani, pa je bilo jasno da bi domaćin to mogao da iskoristi.

Ogromni problemi Čukaričkog sa zatvaranjem opasne zone ispred Mićovićevog gola ponovo su aktivirani u 84. minut, kada je slobodan prostor između potpuno raštrkanih linija domaćeg tima pronašao rezervista Hristos Ciolis. Prethodno je dragocen posao za domaći tim još jednom odradio nezaustavljivi Vlap.

Ron Jans je apsolutno pogodio sa uvođenjem mladog grčkog napadača, pošto je Ciolis doneo dodatnu energiju sastavu iz Enšedea u završnici utakmice, a onda efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postavio konačan rezultat meča.

Tvente je u ovom dvomeču odradio rutinski posao, ali će pravu proveru snage imati za sedam dana, kada ga u Firenci na Artemio Frankiju očekuje prvi meč plej-ofa Lige konferencije sa Fjorentinom.

TVENTE - ČUKARIČKI 4:1 (2:1) - prvi meč 3:1

/Preper 17, Vlap 34, Colis 84, 90+2 - Adžić 7/

Stadion: Grols Veste (Enšede, Holandija)

Sudija: Kristo Tohver (Estonija)

TVENTE (4-2-1-3): Unerštal - Brenet, Hilgers, Preper, Smal (od 81. Salah Edine) - Zeruki (od 85. Stajn), Sadilek (od 72. Kjele) - Vlap - Rots (od 85. Černi), Van Volfsvinkel, Misiđan (od 72. Colis)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović - Stevanović (od 76. Rogan), Kovačević, Vujadinović, Roganović - Kovač (od 63. Miladinović), Mijailović - Adžić (od 57. Endiaj) Lučić (od 57. Ivanović), Ovusu - Badamosi (od 76. Spasojević)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara