Igrači Zrinjskog (©Reuters)
Igrači Zrinjskog (©Reuters)

Da li je kriza u Zrinjskom prolazna?

Vreme čitanja: 4min | ned. 10.12.23. | 09:48

Pretposlednje kolo šampionata BiH će biti kompletirano današnjim utakmicama u Konjicu i Širokom Brijegu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još nešto više od 90 minuta ostalo je da se odigra u jesenjem delu prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pretposlednja runda ove jeseni donela je nekoliko zanimljivih rezultata, a kolo će biti kompletirano današnjim utakmicama u Konjicu i Širokom Brijegu.

Izabrane vesti

ŠIROKI BRIJEG – ZRINJSKI (15:15)

Furiozno je krenuo Široki Brijeg u ovu sezonu. Dugo su držali lidersku poziciju i igrali lep fudbal, međutim usledio je nerazumljiv pad. Poslednji trijumf u prvenstvu upisali su pre tačno dva meseca savladavši Igman sa 2:0. Da stvar bude gora, pre toga su izgubili dve utakmice tako da su u 11 utakmica upisali svega taj jedan trijumf. Ni u Kupu BiH nisu ništa bolji budući da su tek nakon boljeg izvođenja penala bili bolji od niželigaša. Ipak, u taboru tima sa Pecare odlučni su da na klupi ostave trenera Marijana Budimira, iako je Široki sve dalje od pozicija koje vode u Evropu, jer su trenutno šesti sa 22 boda.

15.15: (5,40) Široki Brijeg (3,45) Zrinjski (1,65)

Kriza je evidentna, ali je duel sa aktuelnim šampionom dobar motiv i prilika da se pronađe uspavana energija i kvalitet koji sigurno Široki poseduje.

Ovaj derbi protiv Zrinjskog je nama šesta utakmica u 18 dana i imamo veći broj utakmica od njih koji su igrali Evropu i nije lako tako igrati. To vidimo i po njihovim rezultatima s obzirom na to da su ih i Velež i Zvijezda iznenadili. Igramo svaka tri dana i teško se dignuti zbog toga što rezultati nisu idealni u poslednje vreme. Moramo jako puno raditi na psihološkom i regeneracijskom aspektu. Kako bi bili konkurentni Zrinjskom, moramo biti u fanatičnom raspoloženju za ovu utakmicu. Moramo dobijati duele i to će biti ključni segment u ovom susretu. Njihovom kvalitetu možemo parirati jedino agresivnošću u igri", istakao je Budimir.

Za Zrinjski je vrlo teško reći da je u krizi, ali je izvesno da rezultati nisu na željenom nivou u aktuelnom šampionu Bosne i Hercegovine. U poslednje četiri utakmice u prvenstvu Plemići su upisali dva poraza, a ako se tome dodaju i evropski mečevi, onda je to četiri poraza. Posle poraza u gradskom derbiju od Veleža, smenjen je trener Krunoslav Rendulić, a nakon toga su usledila dva trijumfa nad Širokim Brijegom i Goškom.

Međutim, onda je došao potpuno neočekivani poraz od fenjeraša Zvijezde. Ekipe koja je do tada osvojila samo pet bodova i upisala jednu pobedu. Takvih poraza je Zrinjski u prethodnih par godina upisao na prste jedne ruke, pa je jasno da nešto ne štima. Vidi se to i po situaciji sa trenerom, jer gledajući samo rezultate Krunoslav Rendulić nije trebao dobiti otkaz. Da li je u pitanju kratkotrajna prolazna kriza ili je u pitanju nešto drugo saznaće se možda već i danas.

Ako se Plemići vrate na pobednički kolosijek, mogao bi se zaboraviti poraz od Zvijezde, ali ukoliko im i Široki uzme skalp, očito da je reč o nečemu dubljem. Međutim, Plemići žele povratak na pobednički kolosijek.

Istina je da smo podbacili u pojedinim mečevima, ali ćemo se potruditi da to popravimo. Rekao sam igračima u čemu je najveći problem. Pogledali smo se u oči i svesni smo situacije. Pojedincima nisam zadovoljan, ali imaju vremena da to isprave. Široki je takođe u krizi rezultata i sigurno je da će biti motivisani, a na nama je da im ne dozvolimo da se na nama vade. Cilj nam je titula i moramo osvajati bodove da bismo bili konkurentni Borcu“, istakao je trener Plemića Mario Ivanković.

IGMAN – TUZLA SITI (13:00)

Za ovaj okršaj se bez dileme može reći da je derbi borbe za opstanak s obzirom da se sastaju ekipe koje se nalaze na 10. odnosno 11 mestu. Grčevita borba za premijerligaški status očekuje i jednu i drugu ekipu, pa će ovaj meč biti od velike važnosti. Igman je nakon dva vezana trijumfa doživeo tri poraza od Sloge, Borca i Posušja pa pod velikim pritiskom dočekuje ovaj duel. Gledajući domaće duele sa rivalima iz donjeg dela tabele, Igman se može pohvaliti s obzirom da su u poslednje vreme bodove iz Konjica odneli samo Zrinjski, Sarajevo i Borac. Motiva i energije kod domaćih sigurno neće nedostajati, pa se očekuje tvrda utakmica.

13.00: (2,60) Igman (3,10) Tuzla Siti (2,65)

Gledajući formu Tuzla Sitija, može se reći da gosti u mnogo boljem raspoloženju dočekuju ovaj meč. Posle katastrofalne serije Tuzlaci su uspeli vezati dva trijumfa nad Širokim Brijegom i Željezničarom i tako pretposlednju poziciju prepustiti upravo Igmanu. Svesni su u taboru tuzlanskog tima da će ovo biti odlična prilika da na pauzu odu mnogo bezbrižnije, ali isto tako da će im u slučaju poraza pripasti pozicija koja vodi u niži rang. Imaju i jedni i drugi mnogo kvalitetnih pojedinaca, ali su ovo utakmice u kojima ne treba očekivati mnogo golova. Ulog je preveliki jer će poraženi ostati u opasnoj zoni, tako da se očekuje tvrda utakmica.

BIH 1 - 17. KOLO

Petak

Željezničar - Velež 0:1 (0:0)

/Guliašvili 67)

Subota

Zvijezda - Borac 1:2 (0:1)

/Ivančić 73 - Kvržić 34, Čavić 56/

Sloga - Posušje 1:0 (0:0)

/Nikolić 60/

Sarajevo - GOŠK Gabela 3:0 (0:0)

/Anđušić 63, Renan Oliveira 78, Čataković 84/

Nedelja

13.00: (2,60) Igman (3,10) Tuzla Siti (2,65)

15.15: (5,40) Široki Brijeg (3,45) Zrinjski (1,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara