Da li je Musijala prvi nemački raumdojter? Bajern može i sa pet napadača protiv Šalkea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 20:46

Doduše teže nego što se očekivalo...

Nije Šalke mogao da 'kljucne' bodić niti da pripreti mnogo slabijim ekipama, pa kako bi onda Bajernu na oproštaju od 2022. godine? U nekada davna vremena njihov okršaj je uglavnom bivao etiketiran kao derbi kola. Danas, to je samo odrađivanje posla s jedne i zebnja u kostima s druge strane, da se ne dogodi nekakva teška blamaža. I upravo smo to i videli: strašljivi i Šalke i Bajern 'u leru'. Epilog samo 0:2 na Feltins areni u Gelzenkirenu.

Formacija u kojoj su Bavarci izašli na teren najavljivala je vrlo neprijatno veče za domaćina, međutim ispostavilo se još jednom da broj golova ne mora uvek da bude uslovljen brojem napadača u polju.

Izabrane vesti

Julijan Nagelsman je na Šalke postao čak petoricu izuzetno ofanzivnih igrača (Gnabri, Sane, Musijala, Koman, Šupo Moting), ali njihova saradnja nije bila onakva kakvoj se mladi sručnjak nadao. Jednostavno, na momente je izgledalo kao da gosti iz Minhena sami prave preveliku gužvu u završnoj trećini terena (Kimih počeo kao desni bek i u svakoj akciji dolazio do kaznenog prostora rivala; Gorecka takođe kao zadnji vezni; štoperi izlazili visoko), a najveća snaga ovakve postvke trebalo bi da bude brzina, odnosno brisan prostor u koji će loptu dobiti Koman, Sane, Gnabri...

U takvoj situaciji Šalke se neočekivano dugo uspešno branio. Poklekao je tek u finišu prvog poluvremena, kada je Serž Gnabri na divan pas petom mlađanog Džamala Musijale savladao Aleksandera Švolova.

Gnabri je novim pogotkom nakon ona tri u utorak potvrdio da se nalazi u vrunskoj formi, dok je Musijala igrao za mesto startera na predstojećem Mundijalu. Hansi Flik će posle svega ozbiljno morati da razmisli da li je Tomas Miler i dalje neprikosnoven na poziciji raumdojtera (Der Raumdeuter: istraživač prostora, kako Nemci nazivaju poziciju koju je 'izmislio' Tomas Miler).

Trenutno najbolji tinejdžer svetskog fudbala u drugom delu upisao je još jednu asistenciju, ovoga puta za Šupo Motinga, koji je u 52. minutu praktično rešio pitanje pobednika.

Na 14 utakmica u Bundesligi Musijala ima učinak od devet golova i sedam asistencija.

O kamerunskom napadaču već smo puno puta pisali prethodnih nedelja. Veteran igra sezonu života, ovo mu je bio deseti gol na potonjih devet utakmica...

BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Borusija Dortmund 4:2 (3:1)

/Hofman 4, Bensebaini 26, Tiram 30, Kone 46 - Brant 18, Šloterbek 40/

Subota

Augzburg - Bohum 0:1 (0:0)

/Abtvi Ađeji 58/

Leverkuzen - Štutgart 2:0 (1:0)

/Dijabi 30, Ta 82/

Herta - Keln 2:0 (1:0)

/Kanga 9, Rihter 54/

Hofenhajm - Volfzburg 1:2 (1:0)

/Baumgartner 42 - Kabak 45+5, Baku 56/

Verder - RB Lajpcig 1:2 (0:1)

/Gros 57 - Andre Silva 14, Šlager 71/

Šalke - Bajern 0:2 (0:1)

/Gnabri 38, Šupo Moting 52/

Nedelja

15.30: (2,95) Majnc (3,40) Ajntraht Frankfurt (2,55)

17.30: (2,10) Frajburg (3,40) Union Berlin (3,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara